Doliu în lumea filmului! A murit marea actriță Sandra Milo
Data publicării:
Sandra Milo, o figură renumită a cinematografiei italiene, a murit în somn la reședința sa din Roma, potrivit unui comunicat al familiei.

Actrița Sandra Milo, cunoscută pentru interpretarea sa din filmul 8½ al lui Federico Fellini, s-a stins din viața la vârsta de 90 de ani.

Figură marcantă a cinematografiei italiene a murit în somn la reședința sa din Roma, înconjurată de familie și de câinii săi, potrivit unui comunicat al familiei transmis de televiziunea de stat RAI.

Amintită cu drag ca o actriță versatilă, care a interpretat cu succes roluri în filme de comedie, dar și în drame, Sandra Milo a fost remarcată pentru vocea ei distinctivă.

În 2021 a fost onorată cu premiul David di Donatello pentru întreaga carieră, echivalentul italian al premiilor Oscar.

Cine a fost Sandra Milo

Milo, născută sub numele de Elena Salvatrice Greco în Tunis, a debutat în lumea actoriei sub îndrumarea regizorului Antonio Pietrangeli. Talentul ei a atras atenția altor regizori de renume, precum Roberto Rossellini, Gabriele Salvatores, Gabriele Muccino, Pupi Avati, Jean Renoir și Claude Sautet.

Ea a colaborat cu unele dintre cele mai mari nume ale industriei cinematografice postbelice din Italia, printre care Alberto Sordi și Marcello Mastroianni. În filmul premiat cu Oscar 8½, Milo a interpretat-o pe Carla, amanta personajului lui Mastroianni, regizorul Guido.

Mai târziu, Fellini a distribuit-o alături de soția sa în filmul „Julieta spiritelor” din 1965. Două decenii mai târziu, Milo a povestit în biografia sa despre povestea de dragoste secretă dintre cei doi, care a durat 17 ani. Milo a fost adesea descrisă ca muza lui Fellini, scrie The Guardian.

Cariera lui Milo s-a extins dincolo de marele ecran, deoarece a devenit o figură proeminentă la televiziunea italiană ca prezentatoare de talk-show-uri.

În 1990, în timp ce prezenta o emisiune la RAI, Sandra Milo a primit un telefon de la un farsor. Acesta a pretins că fiul ei, Ciro, fusese implicat într-un grav accident de mașină și se afla în spital. Supărat, Milo a părăsit în grabă studioul. Abia mai târziu a aflat că fiul ei era în siguranță.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: International


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel