Doliu în lumea muzicii. Bob Sands, instrumentist şi compozitor american de jazz, a murit la Madrid la 55 de ani
Data publicării:
Compozitorul, saxofonistul, clarinetistul şi profesorul american de jazz Bob Sands a murit la Madrid la 55 de ani după o lungă suferinţă, a confirmat trupa sa, Bob Sands Big Band, pe contul oficial de Facebook.

"Ieri ne-a părăsit dragul nostru Bob Sands. După o perioadă lungă de boală şi durerea pe care o simţim trebuie să ne amintim cu toţii de fiecare dintre momentele bune pe care le-am trăit împreună, de experienţele trăite alături de el. Odihneşte-te în pace bune prieten", se arată în mesaj.

De origine newyorkeză, Sands a absolvit şcoala de muzică la clasa de saxofon şi s-a specializat în jazz la Manhattan School of Music unde i-a avut ca profesori pe Ramon Ricker sau Bob Mintzer. El însuşi avea să devină profesor şi să predea lecţii de armonie şi ritm în jazz, relatează Agerpres.

Ca instrumentist, a cântat alături de nume mari ale jazzului precum Lionel Hampton, Dizzy Gillespie, Paquito D'Rivera sau Dee Dee Bridgewater.

În 1992, îşi stabileşte reşedinţa la Madrid, devenind unul dintre muzicienii care au acompaniat maeştri spanioli ai jazzului ca Jorge Pardo, Chano Domínguez sau Pedro Iturralde, sau artişti renumiţi ca Miguel Ríos, Víctor Manuel, Ana Belén, Joan Manuel Serrat sau Joaquín Sabina.

"Mi s-a spus că a murit Bob Sands, un foarte mare saxofonist care a făcut parte din grupul lui Sabina prin anul 2000 (...) Era un tip cu un mare simţ al umorului. Şi cânta dumnezeieşte. Mi-l amintesc cum cerea mereu să se dea drumul la aer condiţionat în autocar. RIP Bobby", a scris pe contul său de Twitter muzicianul Pancho Varona.

Pe 25 mai, trupa lui a susţinut un concert omagial la teatrul Regina Victoria din Madrid, dar Sands nu a putut să fie prezent din cauza bolii care l-a ţinut la pat.

Priveghiul este prevăzut să aibă loc la Căminul Funerar San Isidro din Madrid, potrivit unui comunicat al trupei Bob Sands Big Band.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: International
Tagurile articolului: bob sands  deces 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel