Doliu în lumea muzicii. Cântăreţul francez Marcel Amont a murit la vârsta de 93 de ani
Data publicării:
Cântăreţul Marcel Amont, un artist exuberant şi cu multă fantezie pe scenă, cunoscut pentru numeroase piese care au trecut proba timpului, precum "Bleu, blanc, blond", a murit miercuri la vârsta de 93 de ani, a anunţat familia sa într-un comunicat de presă.

"Atunci când ideea de a urca pe scenă a prins contur în mine, am vrut să devin un comic al cântecului", dezvăluia în 1989 acest artist, cunoscut pentru vivacitatea şi umorul său.

Starul francez, al cărui nume real era Marcel Miramon, s-a născut pe 1 aprilie 1929 în sud-vestul Franţei. S-a mutat la Paris în 1950 şi a devenit cunoscut în circuitul cabaretelor.

În 1956, primul său disc a fost recompensat cu Marele Premiu al Academiei Charles-Cros şi a cântat în deschiderea concertului susţinut de Edith Piaf la Olympia, o legendară sală de spectacole din Paris. De atunci, succesul l-a însoţit permanent pe noul star extrem de popular al cântecului francez.

Pentru el, experienţa cântecului trebuia trăită în cadrul spectacolelor de tip music-hall. "Viaţa mea este scena", obişnuia să spună Marcel Amont. S-a înconjurat de dansatori, corişti şi ecrane uriaşe. Concertele sale, între recital şi "one man show", erau presărate cu numeroase scenete.

Începutul anilor '70 a marcat punctul culminant al carierei sale: un disc de aur în 1971 (pentru "L'amour ca passe le temps"), un concert triumfal la Olympia şi o emisiune de televiziune, "Amont-Tour", în care cânta alături de corişti şi dansatoare. A explorat şi universul musicalurilor prin spectacolul "Pourquoi tu chanterais pas?" (1975), despre care a spus că "a avut cronici bune, dar nimeni nu a venit să îl vadă".


Foarte repede, a devenit şi actor, după ce a interpretat un rol secundar alături de Brigitte Bardot în filmul "La mariée était trop belle" (1956), însă cariera sa cinematografică a rămas limitată.

Adeseori invitat la televiziune, a apărut şi în câteva lungmetraje TV, până în anul 2014.

După o perioadă mai puţin fastă, şi-a făcut revenirea la Olympia - cea mai veche sală de spectacole din Paris - în 1989. "Este debutul unei noi cariere, în niciun caz un spectacol de adio", declara el cu acea ocazie.

A debutat şi în literatură, ca scriitor, în 1994.

CEO al unei mici case de discuri din 1967, Marcel Amont era căsătorit şi avea patru copii. Mândru de originile sale, a înregistrat multe dintre discurile sale în dialectul bearnez, un dialect vorbit în sudul Franţei.

În perioada recentă, artistul francez a sărbătorit împlinirea vârstei de 90 de ani pe scenă, la Paris, în 2019, cu ocazia unui concert susţinut alături de artişti precum Serge Lama şi Nicoletta, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: International
Tagurile articolului: artist  marcel amont  murit 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Adrian Minune,Selly, captură video youtube/ Selly

Cea mai mare sumă câștigată de Adrian Minune la o nuntă. Selly, șocat: „Într-o seară? Incredibil”




pixel