Doliu în lumea muzicii populare. Un îndrăgit artist s-a stins din viață
Data publicării:
Lumea muzicii populare e tot mai săracă. Un îndrăgit artist s-a stins din viață. 

Este doliu în lumea muzicii populare, după ce un cunoscut artist s-a stins din viață. Este vorba despre violonistul Alexandru Ciurcui, care a lăsat multă durere în urma sa.Artistul Alexandru Pugna a fost cel care a făcut anunțul trist.

Lumea muzicii populare e tot mai săracă. Un îndrăgit artist s-a stins din viață. 

Alexandru Ciurcui a făcut parte din Taraful de Soporu de Cîmpie, înființat chiar de către tatăl său. De-a lungul carierei sale, el a susținut instituțiile de cultură din județul Cluj. În anul 2015, Ministerul Culturii l-a desemnat ,,Tezaur uman viu”, datorită studiilor sale de specialitate, pregătirii și interpretării.

Vestea morții sale a lăsat multă durere în sufletele celor care l-au cunoscut. Colegul său de breaslă, Alexandru Pugna a transmis un mesaj emoționant, în memoria regretatului artist. 

„Din păcate, pleacă acești oameni care au fost adevărați depozitari de valori extraordinare, zămislite de sufletul țăranului român. Alexandru Ciurcui, Șandorică, așa cum era cunoscut, a fost unul dintre cei mai valoroși reprezentanți ai spiritului românesc din Câmpia Transilvană, a jocurilor, a cântecelor, a tot ceea ce a creeat frumos satul Transilvan de altă dată.

L-am admirat pe el, și mai ales pe tatăl lui, omul care a format acest grup instrumental, Taraful de Soporu de Cîmpie. Au reprezentat cu cinste, demnitate și mare responsabilitate folclorul românesc.

Atunci când eu și soția mea am împlinit 25 ani de căsnicie, am ținut să-l invităm pe Alexandru Ciurcui și taraful său de tip tradițional, la nuntă noastră de argint, la Budurleni. Atunci l-am cunoscut mai bine și m-am bucurat foarte mult să văd că harul pe care i l-a dat Dumnezeu, era dublat de omenia specifică oamenilor din Câmpia Transilvană”, a declarat artistul Alexandru Pugna, la Star Popular.

O îndrăgită artistă s-a stins din viață, după ce fanii au încercat să o salveze

În urmă cu câteva zile, o altă artistă s-a stins din viață.  Simona Maria Teodorescu era internată la ATI și avea nevoie urgentă de sânge. În ciuda eforturilor pentru a o salva, aceasta s-a stins din viață.

,,Apelăm la solidaritate în sprijinul consătencei noastre, Simona Maria Teodorescu. Îndrăgita solistă de muzică populară SIMONA MARIA TEODORESCU are nevoie urgentă de sprijinul nostru. Fac un apel solidar către toți cei care o cunoașteți si cei care vreți sa o ajutați.

Are nevoie urgentă de sânge. Grupa 01. Toți cei care vreți sa o ajutați mergeți la centru de transfuzie și spuneți că vreți să donați pentru SIMONA MARIA TEODORESCU internată la ATI Spitalul Județean Reșița. Haideți cu toții sa facem un gest din suflet pentru o persoana care ne înveselește sufletul cu melodiile ei”, a scris un vecin de-al artistei, pe rețelele de socializare.

Din nefericire, îndrăgita interpretă de muzică populară și-a dat ultima suflare pe patul de spital, iar în urma sa a rămas multă durere. Apropiații regretatei artistei au transmis și mesaje de condoleanțe. 

,,Rămas bun draga noastră! Dumnezeu are nevoie de oameni buni, așa ca tine, însă suferința noastră este nemărginită. Dumnezeu să te aibă in pază om cu suflet frumos! / Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă. In acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Nu vom uita niciodată veselia și gingășia ființei pe care azi am pierdut-o cu toții. Drum lin printre îngeri / Din păcate Banatul mai pierde încă un om de frunte și la o varsta atât fragedă pentru a părăsi aceasta lume. Era un om cu un suflet minunat și cu o voce de aur. Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău Simona Maria Teodorescu și să te odihnești în pace și în liniște”, sunt câteva dintre mesajele apropiaților.


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Tagurile articolului:   artist  deces  doliu 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...

Tzancă Uraganu, de urgență la spital!

Tzancă Uraganu a ajuns de urgență la spital!

pixel