Doliu în lumea muzicii. Raul Cârstea, una din cele mai cunoscute voci ale folkului românesc, a decedat
Data publicării:
Raul Cârstea, una din cele mai cunoscute voci ale folkului românesc, s-a stins din viață.

Raul Cârstea, unul dintre cei mai celebri cântăreți de muzică folk din țara noastră, a decedat. În vârstă de 65 de ani, artistul s-a stins din viață vineri, 29 aprilie. Anunțul trist a fost făcut de un fost coleg de scenă al lui Raul, Vasile Șeicaru.

„Ne-a părăsit RAUL CÂRSTEA, artist folk foarte talentat! Am fost prieteni buni! Mai rar așa un suflet deosebit! Dumnezeu să te odihnească în pacea lui, Raul!” a scris pe Facebook fostul său coleg de scenă Vasile Șeicaru.

„Mă lovesc veștile despre prieteni care pleacă la stele. Elegantul meu prieten, un artist de o sensibilitate rară, un om extrem de atent, un aristocrat, Raul Cârstea, a plecat în Țara de Sus.

M-am rugat mult pentru sufletul lui zilele astea de când am aflat că starea lui de sănătate se înrăutățise. Of, Doamne! Dumnezeu să te aibă în mare grija Sa, prieten drag!”, a transmis cântăreața Zoia Alecu.

Cine a fost Raul Cârstea

Raul Cârstea este un chitarist și un compozitor foarte cunoscut. Regretatul artist de folk ar fi împlinit anul acesta 40 de ani de la debutul pe scena muzicală.  A debutat la Cenaclul Flacăra în 1982. De-a lungul carierei muzicale, artistul a lansat albume emblematice precum: ”Delta lunară”, ”Ca un fum de țigară, sufletul”, „Zădărnicie”, ”Singurătate” și ”A ține în mine” alături de Tatiana Stepa.

,,Am debutat în Cenaclul Flacăra în 1982, şi, la un moment dat, într-un articol, domnul Păunescu a scris așa despre mine: «Se află pe gardul dintre Tudor Gheorghe şi Victor Socaciu». Am fost fericit când am reuşit să cad de acolo”, povestea, într-un interviu, Raul Cârstea, potrivit click.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: deces  doliu  raul carstea 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Alexandra Duli, Andrei Ciobanu, Iancu Sterp/ captură video Voyo

Andrei Ciobanu, făcut praf de Războinici, după „demascarea” lui Zanni: „Ne-ai turnat pe toți, ai dat și în prietenul tău, Iancu”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: Pro TV

Mircea Badea, după ce a făcut Oana Ioniță: Ceva mai rău, mai scârbos, mai oribil... n-am văzut




pixel