Doliu în lumea muzicii. Toboşarul Joey Jordison, cofondator al trupei Slipknot, a murit la vârsta de 46 de ani
Joey Jordison, membru fondator al trupei americane Slipknot, considerat unul dintre cei mai importanţi toboşari rock din lume, a murit la vârsta de 46 de ani, a anunţat marţi familia sa.

Joey Jordison, unul dintre cei trei cofondatori ai trupei Slipknot, a contribuit decisiv la notorietatea obţinută în anii 2000 de acest grup compus din nouă muzicieni.

Celebri pentru măştile înspăimântătoare şi costumele lor de scenă, membrii trupei americane s-au remarcat în stilul rock-metal la jumătatea anilor 1990, cu o abordare agresivă, care a devenit un veritabil succes comercial şi a influenţat apoi viitoarele generaţii de artişti rock.

În spatele numerelor de pantomimă şi a disputelor dintre componenţi, se afla o trupă care stăpânea foarte bine tehnica muzicală, propulsată de un sunet de tobe foarte rapid şi de virtuozitatea lui Joey Jordison, un muzician talentat şi în ceea ce priveşte compunerea textelor unora dintre cele mai cunoscute piese din repertoriul formaţiei.

Trupa Slipknot a colaborat cu legendarul producător muzical Rick Rubin la cel de-al treilea album de studio al său şi a câştigat primul ei premiu Grammy în anul 2006.

Joey Jordison a avut parte de şi un moment de glorie individuală, atunci când a fost votat cel mai bun toboşar din ultimii 25 de ani de cititorii revistei Rythm, dedicată artiştilor care cântă la tobe, în 2010.

Artistul a părăsit trupa Slipknot în circumstanţe tensionate în 2013, acuzând grupul că l-a concediat. Mai târziu, toboşarul american a dezvăluit că suferea de o maladie neurologică, mielită transversă, care îi afecta capacitatea de a cânta la tobe.

În interviuri recente, Joey Jordison a dezvăluit că a putut să îşi reia activitatea muzicală datorită unui program intens de fizioterapie.

Printre proiectele sale paralele se aflau trupe precum Murderdolls, Scar the Martyr, Vimic şi Sinsaenum. Totodată, starul american a cântat în concerte live susţinute de numeroase trupe rock importante, precum Korn, Metallica şi Rob Zombie, relatează Agerpres.

Trupa Metallica i-a adus un ultim omagiu lui Joey Jordison publicând pe pagina sa de Facebook o fotografie a toboşarului american, însoţită de mesajul "Odihneşte-te în pace, frate!".

Autor: Romina Băluță | Dată: 28 iul, 12:00

Marius Manole, sursa instagram

Marius Manole, revelație la 42 de ani. Depresia l-a schimbat complet: „Eu am greșit calea, dar nu este niciodată prea târziu să te întorci din drum”/ EXCLUSIV

Horoscop, foto Pixabay, autor Hermann Traub

Horoscop SEPTEMBRIE 2021. Previziuni pentru fiecare zodie

Cove, foto Instagram

Cove, adevărul despre plecarea din PRO TV și noua emisiune de la PRIMA TV: „Viața e plină de…surprize- surprize” EXCLUSIV

Unsplash.com/ autor Timothy Dykes

Horoscop. Top 3 cele mai inteligente zodii. Geniul malefic, Înțeleptul și Istețul

Ivan Patzaichin, alaturi de sotia sa, Georgiana

Povestea incredibilă de dragoste trăită de Ivan Patzaichin. Femeia pe care a iubit-o până la ultima suflare: „A fost dragoste la prima vedere”

Dan Negru, sursa foto Facebook

Recunoașteți personajul. Este unul dintre cei mai apreciați prezentatori TV din România

Zodii incompatibile, sursa pixabay/ autor Ryan McGuire

Zodiile care nu au ce căuta împreună: Compatibilitate ZERO. Relații sortite eșecului

Cătălin Scărlătescu, foto Instagram

Dieta lui Cătălin Scărlătescu: Alimentul la care nu poate renunța: „Am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc”

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Mihai Voropchievici, Horoscop rune Octombrie 2021. Berbecul și Vărsătorul întâlnesc marea dragoste

Unsplash.com/ autor Ivana Cajina

Zodiacul DEFECTELOR. Adevărul „gol-goluț” despre fiecare semn zodiacal

Horoscop Chinezesc. Foto: Pixabay.com / autor woodpeace1

Horoscop Chinezesc. Iulie-august 2021. Astrolog Nicoleta Ghiriș: Perioadă guvernată de energia de multiplicare, o energie a viitorului

Gândaci, sursa pixabay/

Cum să scapi de gândacii din casă și să eviți apariția lor. Cele mai bune soluții