Românii, extrem de apreciați de producătorii de la Hollywood. Domnica Cîrciumaru: „Avem profesioniști cu care putem să ne mândrim”
Data publicării:
Domnica Cîrciumaru, directorul de casting care a ajutat la crearea de zeci de filme românești, cât și internaționale, a fost invitata Georgianei Ioniță la Interviurile Spectacola și DC News, unde a dezvăluit mai multe secrete din domeniul cinematografiei.

Domnica Cîrciumaru, directorul de casting care a ajutat la crearea de zeci de filme românești, cât și internaționale, a dezvăluit mai multe secrete neștiute despre domeniul în care tot mai mulți tineri tind să aspire, însă nu toți au curajul sau informațiile necesare despre actorie, un domeniu extrem de complex, dar și frumos, în același timp. Invitata Georgianei Ioniță a vorbit însă, mai întâi, despre cum este văzut acest domeniu la nivel global.

„Noi avem echipe de profesioniști cum rar le este dat să găsească americanilor. Cei care au bugete foarte mari sunt foarte mulțumiți. Spre exemplu, și la filmul „Memory” pe care l-a făcut Martin Campbell în Bulgaria și-a luat mare parte din echipă română, fiind foarte impresionat de profesioniști. Noi avem profesioniști cu care putem să ne mândrim. Din păcate, lipsa bugetelor pe zona de film și sprijinul pe care ar trebui să-l dea statul român celor care fac filme este de la spre nimic spre nimic. Proiectele acestea mari ne pun și pe noi pe hartă și cred că ar trebui încurajate din partea statului român. Ei nu pierd nimic, câștigă.”, a declarat  Domnica Cîrciumaru la Interviurile Spectacola.

Cu ce se ocupă un director de casting

Și, pentru că pentru foarte mulți oameni este destul de abstract termenul de „director de casting”, Domnica Cîrciumaru a clarificat cu ce se ocupă aceștia. 

„Trebuie să clarificăm această problemă. Un director de casting are o muncă foarte creativă. Nu este o secretară, nu dă telefoane. Ei văd filme, piese de teatru. Aleg fix conștienți de abilitățile fiecărui actor, noi lecturăm sute, mii de scenarii. Noi facem primele propuneri, apoi regizorul ne spune dacă este în concordanță cu ce își dorește. Câteodată ne încăpățânăm foarte tare pentru anumiți actori și reușim. E o profesie care crește în timp cu experiența și plăcerea de a lucra cu oamenii. Trebuie să vezi oamenii pentru ce sunt, nu să-i adaptezi în poveste. Altfel, nu prea ai șanse de reușită. Este o muncă continuă de cunoaștere a actorilor.”, a continuat aceasta. 

Ce calități trebuie să aibă un actor bun, pentru a trece un casting

De asemenea, aceasta a vorbit și despre calitățile pe care orice actor trebuie să le aibă. Domnica Cîrciumaru spune că niciodată nu a făcut diferența între actorii profesioniști și cei care se află la început de drum, însă toți trebuie să aibă la bază câteva principii clare.

„Actorii în devenire, pentru că nu cred în actori profesioniști, trebuie să se analizeze foarte bine și să fie oameni cu cei din fața lor. A fi profesionist nu înseamnă doar a juca un text, înseamnă să ai o relație bună cu toată lumea din jurul tău. O energie bună îți deschide foarte multe uși. A fi negativist, a încerca să găsești tot felul de lucruri acolo unde nu sunt, a aștepta să ți se întâmple lucruri fără să faci nimic, nu te ajută absolut deloc, îți închide toate ușile. Nu există nicio cale. E important să construiască în fiecare zi câte ceva, să lucreze și la om.”, a mai dezvăluit  Domnica Cîrciumaru la Interviurile Spectacola. 


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: cinematografie  director casting  domnica circiumaru  film  Interviurile spectacola 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel