Dorian Boguță, Paul Ipate și Andreea Grămoșteanu vin la Noaptea Albă a Filmului Românesc
Data publicării:
Printre invitații celei de-a 14-a ediții Noaptea Albă a Filmului Românesc se numără actori, regizori și producători de film care se vor întâlni cu publicul în sălile de cinema sau la proiecțiile în aer liber.

Astfel, în seara de 15 septembrie spectatorii au ocazia să urmărească peste 30 de filme și scurtmetraje românești în peste 10 locații din București și îi vor întâlni pe actorii Dorian Boguță, Paul Ipate, Andreea Grămoșteanu, István Téglás, dar și pe regizorii Tudor Giurgiu, Bogdan Mirică și Paul Negoescu. Organizatorii anunță și un moment special, dedicat Centenarului Gopo, în care artiștii Dan Alexandru și Alexandru Olteanu vor reimagina live coloana sonoră a scurtmetrajelor lui Ion Popescu Gopo. 

La Sala Luceafărul (fostul Cinema PRO), publicul are ocazia să se întâlnească cu echipa unuia dintre cele mai așteptate filme românești ale anului – Libertate – care va fi prezentă la ora 20:00 pentru a urmări alături de spectatori producția inspirată de evenimentele petrecute la Sibiu în decembrie 1989. În sală vor fi regizorul Tudor Giurgiu, actorii Ștefan Iancu, Cristi Popa, Cristina Casian, Andreea Grămoșteanu și  Florentina Țilea.

Filmul Mammalia (r. Sebastian Mihăilescu) va putea fi urmărit la Cinema Elvire Popesco în avanpremieră în prezența actorului István Téglás și a  producătoarei Diana Păroiu. Tot aici vor fi proiectate în avanpremieră  filmul documentar De ce mă cheamă Nora când cerul meu e senin în prezența regizoarei Carla Teaha și a monteuzei Roxana Szel, dar și filmul Tigru, în regia lui  Andrei Tănase, în prezența actorului Paul Ipate și a producătoarei Irena Isbasescu. 

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. 

Descarcă materialele de presă

Dorian Boguță, actorul din rolul principal în comedia Încă două Lozuri, va răspunde întrebărilor spectatorilor în cadrul proiecției de la Hollywood Multiplex - București Mall. La proiecție va fi prezent și regizorul Paul Negoescu. Filmul  Dragoste pe muchie de cuțit (r. Germain Kanda) va fi proiectat în avanpremieră în prezența actorului Alin Panc.

La Cinema Muzeul Țăranului Român spectatorii se vor întâlni cu Bogdan Mirică, regizorul filmului Boss, începând cu ora 22, iar la Cinemateca Union, de la ora 18:00 va avea loc proiecția în avanpremieră a filmului Cazul inginerului Ursu (r. Liviu Tofan, Șerban Georgescu) în prezența lui Liviu Tofan. 

Printre momentele speciale pregătite de organizatori și care vor marca ediția de anul acesta a Nopții Albe a Filmului Românesc se numără proiecția specială de la Cinemateca Eforie a filmului Balanța, la împlinirea a 90 de ani de la nașterea regizorului Lucian Pintilie. În holul cinematecii spectatorii vor fi întâmpinați de o expoziție cu poze ale regizorului. Tot la Cinemateca Eforie, cu ocazia Centenarului Gopo, începând cu ora 20:30 vor fi proiectate o serie de scurtmetraje în regia marelui cineast Ion Popescu Gopo, reimaginate muzical live de Dan Alexandru și Alexandru Olteanu.

Proiecțiile de la Sala Cinema - UNATC, Grădina cu Filme CREART, UNTeatru și Grădina Muzeului Național al Literaturii Române au intrarea liberă.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

 


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: andreea gramosteanu  dorian boguta  film romanesc  noaptea alba  paul ipate 


DC Media Group Audience

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Singura carne care este sănătoasă și benefică pentru creier. Recomandarea medicului Vlad Ciurea

Daniela Simulescu, la Pastila de Frumusețe

Daniela Simulescu, previziuni astrale pentru anul 2024. Ce le așteaptă pe zodii în noul an/ EXCLUSIV

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Dulciurile care sunt sănătoase pentru creier. Medicul Vlad Ciurea a dat verdictul: „Nu-i place orice!”

Sursa foto: Lidia Fecioru, instagram

Băutura minune care calmează tusea. Lidia Fecioru: „Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari”

Sursa foto: Instagram

După ce Vlad Gherman a anunțat data nunții, Cristina Ciobănașu dă și ea vestea cea mare: „Au existat discuții, dorință există de ambele părți”

Ioana State, mărturii sensibile despre perioada adolescenței: „La 16 ani aveam 110 kilograme. Fetele de vârsta mea aveau iubiți, eu eram fratele lor”

Echipe America Express, proba pentru ultima șansă/ captură video Youtube

Ce echipă a fost eliminată de la America Express și nu a primit bilet către Argentina: „Una dintre cele mai intense experiențe pe care le-am trăit”

Sursă foto: Youtube: Kanal D România

Secretul prin care Dan Bittman a slăbit 7 kilograme fără să facă niciun efort „Mănânc cu pâine, mănânc de toate”

Sursa foto: Ilinca Vandici, Instagram

Terapia care a ajutat-o pe Ilinca Vandici după divorțul de Andrei Neacșu: "Am curajul să-mi văd rănile, să le accept, să le vindec"

Sursa foto: Vlad Ciurea și Rona Hartner, captură YouTube, colj foto Spectacola

Factorul principal care a declanșat boala de care suferea Rona Hartner. Medicul Vlad Ciurea a transmis avertizări

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Greșeala care afectează creierul și pe care vârstinicii o fac adesea. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Atrofie cerebrală”

Sursa foto: Medicul Vlad Ciurea, captură YouTube, TVR

Obiceiul banal care duce la AVC. Vlad Ciurea: Este adevărat! Crește tensiunea. Poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitivHoroscop DECEMBRIE pentru TOATE zodiile

Descoperă ce aduce decembrie zodiei tale. Astrologul...