Dr. Bogdan Grozescu, dentist: S-ar putea să-mi pun colegii în cap, dar asta e. De ce să-ți faci asta? De ce îți expui dinții la așa ceva? / video
Data publicării:
Dr. Bogdan Grozescu, medic stomatolog, a fost invitat la podcastul lui Damian Drăghici unde a vorbit despre albirea dinților. 

Albirea dentară este un proces cosmetic menit să îndepărteze petele și să îmbunătățească aspectul estetic al dinților. Chiar dacă a devenit foarte populară, tot mai mulți medici stomatologi se declară împotriva acestei proceduri.

Chiar dacă albirea dentară este în general considerată sigură, ea poate provoca unele efecte secundare. Aceste efecte secundare pot fi mai pronunțate în cazul anumitor pacienți sau pot fi percepute ca fiind neplăcute, motiv pentru care unii medici preferă să evite riscurile asociate.

Procedurile de albire dentară pot slăbi smalțul dentar, ceea ce poate duce la sensibilitate crescută sau la deteriorarea acestuia. Dr. Bogdan Grozescu a vorbit despre acest subiect. 

„S-ar putea să-mi pun colegii în cap, dar asta e. Din punctul meu de vedere, albirea dinților, indiferent cum ar fi făcută, nu este benefică pentru pacient, cum nu sunt benefice aproape 90% din intervențiile nenaturale pe care ni le dorim dintr-un motiv sau altul.

În primul rând, e o chestie reversibilă adică dinții se îngălbenesc la loc. Albirea, în general, se face prin demineralizarea smalțului. După cum îi spune și numele, practic, scoți mineralele din smalț, devine alb cretos. Lăsând la o parte faptul că poți să ai dureri destul de mari, pe perioada în care smalțul este demineralizat posibilitatea apariției cariilor dentare e mult mai mare.

De ce să te expun la o chestie de acest gen? Eu spun așa: „Tu nu ești vedetă să ai nevoie de dinți albi.” De ce să-ți faci asta? Din punctul meu de vedere, medicul tău trebuie să-ti mai dea așa puțin când o iei razna.", a spus Dr. Bogdan Grozescu. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Elena Aurel
Categorie: Stiri


DC Media Group Audience

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o realizare financiară importantă

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: Pro TV

Se încing spiritele la Survivor All Stars. Zanni tună și fulgeră la adresa lui TJ Miles

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV




pixel