Dr. Claudia Adriana Nicolae, despre haosul alimentar care a creat cazuri medicale nemaivăzute în ultimii 5 ani: „Asistăm la al doilea val de alergii”
Data publicării:
Dr. Claudia Adriana Nicolae, medic primar în alergologie și imunologie, a fost invitata lui Dr. Mihail în podcastul său, unde au discutat despre problemele alimentare mai ales în rândul copiilor. Astfel, pentru că are o expertiză variată, Dr. Claudia Adriana Nicolae se apleacă asupra celor mai comune provocări din sănătate.

Dr. Claudia Adriana Nicolae dezvăluie faptul că alimentația noastră s-a schimbat dramatic în ultimii 30 de ani. Mai ales cu intrarea României în capitalism, alimentația a fost unul dintre cele mai afectate sfere din viața noastră.

Nu este vorba doar despre adulții care au prins tranziția, dar și despre copiii și nou-născuții ce urmează să vină pe lume.

Importul de obiceiuri alimentare ne-a făcut rău, dar și bine, însă specialista nu poate să nu precizeze cât de mult afectează și poluarea din ziua de azi.

„Mamele plecau repede la lucru; nu stăteau doi ani acasă, ci doar câteva luni. Sistemul imunitar al copilului era expus la diverse bacterii, unele azi, altele mâine. Poluarea nu era atât de intensă. Obiceiurile noastre alimentare s-au schimbat, deci, implicit, s-a schimbat și flora intestinală, atât la copii, cât și la părinți. După Revoluție, când am adoptat schimbări radicale, am început să importăm tot felul de obiceiuri alimentare noi și substanțe alimentare cu care nu eram obișnuiți. Cine consuma arahide sau susan înainte?”, spune Dr. Claudia Adriana Nicolae.

Înainte, mâncarea era făcută în casă, și stilul de viață fiind unul mai compatibil cu acest fapt. Astăzi, din cauza ritmului rapid al vieții, mulți dintre noi ne confruntăm cu obiceiuri alimentare haotice.

Youtube video image

Cazuri nemaivăzute în ultimii 5 ani

Specialista mai spune că asistăm la un val nemaivăzut de alergii alimentare, neobișnuit mai ales în rândul copiilor.

„Oricum, mâncam lucruri preparate în casă; nu existau atât de multe fast-food-uri, alimente conservate și colorate. Iar sistemul imunitar a cedat, nefiind capabil să facă față. Bacteriile din intestinul nostru și-au schimbat profilul în funcție de ceea ce au primit.

În prezent, asistăm la al doilea val de alergii, mai exact la valul alergiilor alimentare, care este de-a dreptul îngrijorător. În ultimii cinci ani, am întâlnit cazuri la care nu m-aș fi gândit că le voi vedea în carieră.

Observăm multiple alergii alimentare la același copil. Dacă înainte astfel de cazuri erau rare, acum întâlnim alergii la toate tipurile de nucifere, de exemplu. De asemenea, vedem alergii la fructele de mare, pește, fistic. Asistăm la apariția unor alergii neobișnuite.

Unii copii tolerează aceste alimente, dar, din păcate, generațiile actuale nu sunt foarte prietenoase cu alimentele nou introduse. Așa că, la același copil, observăm alergii alimentare multiple.

Aceste alergii sunt de tipul la care organismul nu va dezvolta toleranță. Noi prezicem că nu va dezvolta. Sunt cazuri rare, cum ar fi cele legate de nucifere, unde se șterge această alergie, dar majoritatea copiilor vor rămâne cu această povară.

Când vor deveni adolescenți, aceștia vor fi tentați să nu mai respecte regulile stricte, și vor fi expuși bullyingului. Nu pot cuantifica impactul pe termen lung, dar pot spune că sunt profund îngrijorată. Cazurile sunt numeroase”, încheie Dr. Claudia Adriana Nicolae.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Showbiz



sursa foto: Ozana Barabancea, Facebook

Ozana Barabancea, despre excluderea din juriul „Te Cunosc de Undeva”: „Niciodată nu mi s-a dat o explicație”

Sursă foto: Antena 1

Dany Boy a făcut-o cu ouă și cu oțet pe Mădălina Maricuț, fosta ispită de la Insula Iubirii. A spus public adevăratul motiv al despărțirii

Captură video: Antena Stars. Sursă foto: Facebook/Larisa Uță

Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea, îl atacă pe Capatos! Prezentatorul TV i-a dat replica în direct la TV: „D-aia te-ai dus la Bursucu”

Captură video: Pro TV. Captură video: Facebook/Poftiți pe la noi

Cătălin Cazacu nu s-a putut abține și a spus public ce crede despre Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu: „Na, pot să se supere pe mine”

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Horoscop 16 - 22 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de o săptămână excelentă

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Cornel de la Insula Iubirii nu s-a potolit nici după plecarea din emisiune, deși știa că Iustina e însărcinată. Ispita Loredana aruncă bomba

Sursă foto: Captură video „un PODCAST misto By Bursucu'”

Larisa Uță, mărturisiri cutremurătoare despre căsnicia cu Alin Oprea: „A fost și este alcoolic”

Captură video: Antena Stars. Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Alin Oprea tună și fulgeră, după ce Larisa Uță a mărturisit că nu i-a fost infidelă. A spus în direct la TV cu cine l-ar fi înșelat, de fapt, fosta soție: „Au fost trei bărbați diferiți”

Captură video: Pro TV

Cătălin Cazacu, declarații neașteptate despre Lora în direct la TV. S-a dat de gol: „Stai, iartă-mă. Dăm înapoi”

Sursă foto: Captură foto Facebook Larisa Uță

Ce avere au de împărțit Alin Oprea și Larisa Uță. Femeia a dat cărțile pe față

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 4 zodii cu noroc la bani în această toamnă. Mihai Voropchievici: „Sunt șanse mari să primești o mărire de salariu”

Sursă foto: Instagram Alin Oprea/Podcast „ un PODCAST mișto By Bursucu'”

Alin Oprea, replică tăioasă după declarațiile fostei soții. Artistul a desființat-o: „Femeia asta a fost blestemul vieții mele”




pixel