Dracula Film Festival. „DAWN BREAKS BEHIND THE EYES” a câștigat Dracula Trophy, premiul pentru cel mai bun film de lungmetraj
Data actualizării:
Data publicării:
„DAWN BREAKS BEHIND THE EYES” a câștigat Dracula Trophy, premiul pentru cel mai bun film de lungmetraj,  în cadrul festivalului internațional de film fantastic,  Dracula Film Festival, ediția 2021

Câștigătorii premiilor oferite în cele patru secțiuni competiționale au fost anunțați în cadrul Galei de Decernare a Premiilor Dracula Film Festival, ediția a IX-a, 2021. Gala a avut loc sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 19.00, la Cinema One Laserplex din Brașov și a fost prezentată de actorul Ștefan Iancu și Delia Mitrache, redactor Zile și Nopți.


Dracula Trophy  2021 a revenit lungmetrajului german „DAWN BREAKS BEHIND THE EYES”, regizat de Kevin Kopacka.

 

Juriul a fost format din ELENA MUÑOZ, președintele juriului (Spania, scenaristă, scenograf şi producător), STUART JOPIA (Marea Britanie, regizor, scenarist, dramaturg) și CLAUDIU BLEONŢ (România, actor, scenarist, regizor).


Motivația juriului în alegerea filmului câștigător a fost următoarea:


„O superbă prestație actoricească într-o locație excelentă; un film de atmosferă ce te îndeamnă la meditație. O atmosferă gotică datorată luminilor de un roșu regal, albastre și roz care picură pe ecran. Coloana sonoră aparținând Liquid Brain Orchestra completează această capodoperă gotică și o transformă într-un omagiu psihedelic ultra-stilizat adus cinematografiei europene gotice din anii 60/70. O reală celebrare a filmului fantastic!”


Juriul a oferit și 2 mențiuni speciale pentru secțiunea de lungmetraje: „On The 3rd Day” [Argentina, 2021], regia Daniel de La Vega și „Annular Eclipse” [China, 2021], regia Chi Zhang.


Titlul onorific CONTELE DRACULA i-a fost acordat regizorului italian RUGGERO DEODATO. 


În fiecare an, Dracula Film Festival acordă un premiu onorific pentru contribuția adusă cinematografiei horror și fantasy și a influenței pe care continuă să o aibă în rândul noilor generații de cineaști.  În acest an premiul i-a fost acordat maestrului italian al horrorului, Ruggero Deodato, autorului legendarului film Cannibal Holocaust, reputat de asemenea pentru producțiie fantasy, thriller si SF pe care le-a semnat.


Trofeul „Vladutz” pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat filmului „MIHAIL și ACHIM”, regia Theodor Ioniță (România, 2021).
Trofeul „Little Dracula”, pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional a plecat în Spania, fiind acordat producţiei „ONE MINUTE”, în regia lui Miguel Alcalde (Spania, 2021)
Juriul competiției de scurtmetraj a fost format din WANDA HUTIRA, artist grafic, CONSTANTIN ENE, director de imagine și CARMEN ZMARANDA, membru fondator Amural.
Juriul a acordat și două mențiuni speciale, pentru scurtmetrajul românesc „Cântec de leagăn”, regia Paul Mureșan (România, 2020) și pentru scurtmetrajul internațional „Vyraj” (Polonia, 2020), regia Agnieszka Nowosielska.
Trofeul „Dracula Digital” şi premiul în valoare de 500 de euro acordat tinerilor cu vârsta între 16 și 29 de ani, a fost câştigat de scurtmetrajul „Because She Saw Me”, realizat de echipa formată din Ania Ionescu, Ana Salcie, Andra Bucur din Urlați, județul Prahova.


Toate filmele din finala Dracula Digital se pot vedea gratuit pe www.draculadigital.ro


Juriul Dracula Digital a fost format din Eugen Neagu, președintele juriului (fotograf, antropolog), Matei Lucaci-Grunberg (regizor, scenarist și dramaturg) și Ștefan Iancu (actor).


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: claudiu bleont  dawn breaks behind the eyes  dracula  festival  film  kevin kopacka 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel