Dragoș Bucur, despre viața cu diabet: „Eu sunt dependent, nu doar de insulină, ci și de tehnologie, de vreo 5-10 ani”
Dragoș Bucur a fost diagnosticat cu diabet, în urmă cu 20 de ani. Actorul dezvăluie cum s-a schimbat viața lui și ce eforturi face pentru a-și ține sub control nivelul glicemiei.

Dragoș Bucur a fost diagnosticat cu diabet zaharat, în urmă cu 20 de ani. De atunci, prezentatorul emisiunii Visuri la cheie își monitorizează nivelul glicemiei și urmează un regim alimentar special. În cadrul unui eveniment medical, Dragoș Bucur a vorbit despre diagnosticul său și despre cum s-a schimbat viața sa din momentul în care au început problemele de sănătate.

„Eu nu sunt un mare adept al tehnologiei, mai puțin când e vorba de diabet. Eu sunt dependent, nu doar de insulină, ci și de tehnologie, de vreo 5-10 ani. Folosesc un sistem de monitorizare a glicemiei în timp real, încontinuu, și o pompă de insulină, de ceva ani. De vreo trei ani folosesc și un sistem, un soft care combină informațiile de la senzorul de glicemie către pompa de insulină”, a spus Dragoș Bucur, în cadrul unui eveniment medical.

Dragoș Bucur spune că tehnologia îi ușurează viața și îl ajută să își țină sub control valorile.

„Duc o viață normală, fac sport, și sport destul de extrem, merg pe munte, unde fac trasee de 13-15 ore, mă dau cu placa o zi întreagă, fac rafting... lucruri pe care nu prea ai cum să le faci cu metoda clasică de tratament al diabetului de tip 1. Pe mine, tehnologia mă ajută foarte mult în managementul diabetului”, a mai spus Dragoș.

Cum i-a schimbat viața diabetul

 

„Cred că oricine se poate adapta, da e o provocare, treci prin mai multe etape: refuzul, revolta, acceptarea, împrietenirea etc. Am avut perioade, cred că la un an, un an jumătate după, în care am zis: nu mă interesează, eu nu am diabet. Am aruncat aparatul de testat.... mi s-a făcut rău după 4-5 zile și am revenit la viața cu care m-am obișnuit. E o vorbă în diabet: se spune că dacă te lupți cu el, o să pierzi, n-ai nicio șansă. Singura variantă e să te împrietenești cu diabetul. A durat ceva timp până am înțeles ce înseamnă vorba asta. Eu l-am acceptat”, a mai spus el


Ce regim alimentar urmează

Actorul spune că alimentația și sportul au fost două elemente importante în gestionarea bolii.

„Dincolo de tehnologie și aceste device-uri care mie îmi fac viața ușoară, insist pe celelalte lucruri care sunt importante. Alimentația, cred eu, este ignorată, nu știu de ce, în mass media. Parcă nu se mai pune accentul care ar trebui să se pună. Nu se poate să mănânci numai prostii, nu se poate să bei numai tâmpenii. Sportul. Nu știu cum s-a ajuns la o oră de sport pe săptămână, nu înțeleg cum copiii au ajuns să nu mai alerge, să prefere mall-ul în locul pădurii. Cred că mass media ar trebui să ajute la chestia asta”, a mai spus prezentatorul emisiunii Visuri la cheie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Veronica Mavrodin | Dată: 24 noi 2022, 12:47

Foto Freepik

Horoscop CHINEZESC 2023. Anul Iepurelui de Apă. Previziuni pentru toate zodiile

Mihaela Bilic, foto Arhiva Personală

Ce mănâncă Mihaela Bilic de Crăciun. Trucurile celebrului nutriționist: „Răsfățul suprem este salata de boeuf, de care nu mă pot sătura”

Sfantul Andrei, foto creștinortodox.ro

Sfântul Andrei. Tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să faci pe 30 noiembrie 2022

Sursa foto: Gina Pistol, Instagram

„Minte că are un copil cu Smiley”. Acuzațiile șocante primite de Gina Pistol. Cum a reacționat prezentatoarea

Lidia Fecioru, captură video Youtube/ Ilinca Vandici

Ceaiul care te ajută să nu mai mergi des la toaletă. Lidia Fecioru: "Rezultatele se văd după două luni"

Andreea Bălan, Dana Budeanu/ captură video Youtube, Instagram

Dana Budeanu o face praf pe Andreea Bălan: „Copiii vor cere despăgubiri la 18 ani” / VIDEO

Florin Piersic Jr./ Florin Piersic. Foto Instagram

Florin Piersic și fiul său nu mai „comunică”. Gestul care a dus la ruptura dintre cei doi: „El a venit și a făcut cumva bășcălie. M-a șocat gestul”

Sursa foto: Andreea Esca, Instagram

Andreea Esca, îndrăgostită de fiul unui actor celebru: „Primul iubit nu se uită niciodată. M-a iubit ani la rând”

Cristina Demetrescu, captură Video PRO TV

Horoscop DECEMBRIE 2022. Cristina Demetrescu: „Este momentul adevărului”. Zodiile norocoase ale lunii

Carmen Harra, Foto Facebook

Carmen Harra, avertisment pentru 2023: „Ăștia sunt anii fatidici. Biblia mereu vorbește de perioada aceea de 7 ani în care oamenii suferă de boli, de sărăcie, de foamete”

Dan Negru și Fuego, Kanal D

Dan Negru, motivul pentru care Fuego îl sună mereu. Prezentatorul TV l-a dat de gol: „N-am prea zis-o, dar o zic acum, la televizor!”

Sursa foto: Andreea Bălan, Instagram

Andreea Bălan a îmbrăcat rochia de mireasă: „Sunt o mireasă frumoasă. Mie îmi place să iubesc”