Drama Cameliei Potec. Motivul pentru care nu s-a mai putut apropia de bazin din 2021: „Am pierdut o mare bucată din sufletul meu”
Campioana olimpică de la Atena, acum managerul Federației Române de Natație, a evitat să mai intre în bazin după decesul tatăl ei, survenit în urmă cu aproape doi ani


De la 7 ani s-a simțit perfect în apă, iar performanțele în natație au venit natural. Camelia Potec, multipla campioană europeană și medaliată cu aur la JO de la Atena, n-a mai înotat în bazin de aproape doi ani. Motivul este unul de suflet: durerea pricinuită de decesul tatălui ei a împiedicat-o să mai facă ceea ce iubea atât de mult.

În vara lui 2021, atunci când ea era la Jocurile Olimpice de la Tokyo alături de delegația țării noastre, a aflat că tatăl ei, Grigore, a suferit un infarct și nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.

 

„ Din păcate, nu am reușit să mă mai ating de un bazin și să înot din momentul în care a decedat tatăl meu și am simțit că am pierdut o mare bucată din sufletul meu. Tatăl meu este cel care m-a învățat să înot, el mi-a insuflat această dragoste de apă, el mi-a cumpărat primul abonament la înot” – Camelia Potec, managerul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

 

 

După luni de doliu și suferință, șefa natației românești este convinsă că a venit momentul să revină în bazin.

„Am stat departe, am încercat să acopăr această durere prin multă muncă, fără a simți această tristețe. Acum sunt puțin mai conștientă că și-ar fi dorit să mă întorc să înot în bazin și să mă vadă fericită, pentru că aceasta a și fost motivul pentru care m-a dus spre bazin. Sigur nu ar fi fericit să știe că eu stau departe de bazin doar pentru că sunt tristă că el nu mai este printre noi, așa că o să revin în bazin” – Camelia Potec, managerul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

 

Din vara lui 2021, atunci când părintele ei s-a stins la doar 67 de ani, Camelia a încercat să-și ascundă durerea dedicându-se jobului și familiei. 

 

„ Niciodată nu am asociat partea personală cu cea profesională. Performanțele sportivilor și tot ce se întâmplă la birou sunt lucruri pentru care am muncit toți, ne-am adus aportul fiecare pe bucățica lui, așa cum a putut și a știut, așa că nu amestec lucrurile. Este însă adevărat că m-am dedicat mai mult în ultima perioadă părții profesionale, iar când am ajuns acasă Caelia a avut grijă să mă facă să nu mă gândesc la sufletul meu și la ceea ce am simțit de când l-am pierdut pe tata" - Camelia Potec, managerul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

 

Camelia Potec are grijă ca amintirea tatălui ei să rămână vie, atât pentru ea, cât și pentru fiica sa, Caelia, în vârstă de 4 ani.

„Am acceptat că tata nu mai este aici, știu că nu a depins de nici unul dintre noi ce s-a întâmplat cu el, nu am ce să-mi reproșez și încerc să-l păstrez viu în amintirea mea și a fiicei mele. O dată la 2-3 săptămâni ne uităm la pozele și la filmulețele cu tata și tot așa, o dată la două săptămâni, mergem la munte, acolo unde tata a construit o casă pentru noi și la care, în trecut, ajungeam destul de rar. Acum însă mergem des, pentru că acolo el este înmormântat” - Camelia Potec, managerul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Data: 12 ian 2023, 15:38
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: bazin  camelia potec  inot  natatie  tata 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...