Drama Cameliei Potec. Motivul pentru care nu s-a mai putut apropia de bazin din 2021: „Am pierdut o mare bucată din sufletul meu”
Data actualizării:
Data publicării:
Campioana olimpică de la Atena, acum managerul Federației Române de Natație, a evitat să mai intre în bazin după decesul tatăl ei, survenit în urmă cu aproape doi ani


De la 7 ani s-a simțit perfect în apă, iar performanțele în natație au venit natural. Camelia Potec, multipla campioană europeană și medaliată cu aur la JO de la Atena, n-a mai înotat în bazin de aproape doi ani. Motivul este unul de suflet: durerea pricinuită de decesul tatălui ei a împiedicat-o să mai facă ceea ce iubea atât de mult.

În vara lui 2021, atunci când ea era la Jocurile Olimpice de la Tokyo alături de delegația țării noastre, a aflat că tatăl ei, Grigore, a suferit un infarct și nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.

 

„ Din păcate, nu am reușit să mă mai ating de un bazin și să înot din momentul în care a decedat tatăl meu și am simțit că am pierdut o mare bucată din sufletul meu. Tatăl meu este cel care m-a învățat să înot, el mi-a insuflat această dragoste de apă, el mi-a cumpărat primul abonament la înot” – Camelia Potec, managerul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

 

 

După luni de doliu și suferință, șefa natației românești este convinsă că a venit momentul să revină în bazin.

„Am stat departe, am încercat să acopăr această durere prin multă muncă, fără a simți această tristețe. Acum sunt puțin mai conștientă că și-ar fi dorit să mă întorc să înot în bazin și să mă vadă fericită, pentru că aceasta a și fost motivul pentru care m-a dus spre bazin. Sigur nu ar fi fericit să știe că eu stau departe de bazin doar pentru că sunt tristă că el nu mai este printre noi, așa că o să revin în bazin” – Camelia Potec, managerul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

 

Din vara lui 2021, atunci când părintele ei s-a stins la doar 67 de ani, Camelia a încercat să-și ascundă durerea dedicându-se jobului și familiei. 

 

„ Niciodată nu am asociat partea personală cu cea profesională. Performanțele sportivilor și tot ce se întâmplă la birou sunt lucruri pentru care am muncit toți, ne-am adus aportul fiecare pe bucățica lui, așa cum a putut și a știut, așa că nu amestec lucrurile. Este însă adevărat că m-am dedicat mai mult în ultima perioadă părții profesionale, iar când am ajuns acasă Caelia a avut grijă să mă facă să nu mă gândesc la sufletul meu și la ceea ce am simțit de când l-am pierdut pe tata" - Camelia Potec, managerul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

 

Camelia Potec are grijă ca amintirea tatălui ei să rămână vie, atât pentru ea, cât și pentru fiica sa, Caelia, în vârstă de 4 ani.

„Am acceptat că tata nu mai este aici, știu că nu a depins de nici unul dintre noi ce s-a întâmplat cu el, nu am ce să-mi reproșez și încerc să-l păstrez viu în amintirea mea și a fiicei mele. O dată la 2-3 săptămâni ne uităm la pozele și la filmulețele cu tata și tot așa, o dată la două săptămâni, mergem la munte, acolo unde tata a construit o casă pentru noi și la care, în trecut, ajungeam destul de rar. Acum însă mergem des, pentru că acolo el este înmormântat” - Camelia Potec, managerul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: bazin  camelia potec  inot  natatie  tata 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”




pixel