Ducu Bertzi, prima reacție, după ce a fost acuzat de Gheorghe Turda că i-a furat piesa: „Sunt cântece din folclor, fără vreo atribuție componistică”
Data publicării:
Ducu Bertzi îi dă replica colegului de breaslă, după ce acesta l-a denigrat public.

Gheorghe Turda l-a acuzat recent pe Ducu Bertzi de faptul că i-a cântat ilegal piesele în cadrul concertelor. Artistul a fost extrem de contrariat din cauza faptului că colegul său de breaslă nu doar că nu i-a cerut acordul, dar nici nu i-a menționat numele pe scenă, motiv pentru care acesta a răbufnit în spațiul public, unde a declarat că acest act este unul total lipsit de respect. În apărarea sa, Ducu Bertzi spune că melodiile pe care le-a interpretat aparțin folclorului românesc, fiind interpretate, de-a lungul timpului, de mai mulți artiști români.

„Vă trimit o lucrare de specialitate, emisa de un doctorand de la Academia de Muzică, unde se definește clar termenul de folclor muzical și unde se face referire la „Săracă, inima me`” și la faptul că acest cântec din folclor este interpretat în diferite moduri de mulți interpreți de diferite genuri muzicale.

În ceea ce mă privește, absolut toate cântecele din folclorul maramureșean, pe care le am în repertoriu, sunt înregistrate la UCMR-ADA, ca fiind cântece din folclor, fără vreo atribuție componistică din partea mea. Așa este corect! Alte comentarii nu mai am de făcut!”, a declarat Ducu Bertzi, potrivit libertatea

Citește și: Gheorghe Turda iartă, dar nu uită. Artistul dă de pământ cu tânăra generație: „Nu sunt pregătiți pentru viață”

Gheorghe Turda: „El nu se năștea când eu cântam aceste piese muzicale”

Chiar dacă spunea că l-a apreciat pe colegul său de scenă, până să facă acest gest, Gheorghe Turda s-a arătat a fi extrem de revoltat din cauza faptului că acesta a interpretat niște melodii care nu-i aparțineau, conform spuselor sale.

“Părerea mea față de fostul meu coleg de scenă Ducu Bertzi, pentru că el este folk-ist nu e cântăreț de folclor și este cu totul altceva… pot să spun că eu l-am apreciat și-l apreciez la modul general pe Ducu, că este moroșan de-al meu, dar el nu se năștea când eu cântam aceste piese muzicale”, a declarat interpretul de muzică populară la Antena Stars, potrivit spynews.

Te-ar putea interesa și: Gheorghe Turda, trădat de cei apropiați: “Au distrus munca mea de-o viață!” Artistul a transmis și un mesaj dur pentru noua generație de artiști

Ce i-a cerut artistul lui Ducu Bertzi

Acest conflict nu ar mai fi avut loc, dacă Ducu Bertzi i-ar fi menționat numele pe scenă colegului său, atunci când i-a interpretat melodiile, spune Gheorghe Turda. Chiar dacă acesta mărturisește că nu are de gând să intenteze un proces în acest caz, îi atribuie mai multe cuvinte dure colegului de breaslă.

„El nu se năștea ca artist și ca persoană fizică, când eu cântam aceste piese muzicale. Dar sunt mâhnit de treaba asta, pentru că nu a avut bunul simț să-mi ceară voie. Am avut o singură discuție și i-am zis să declare pe scenă că este din repertoriul meu, atât i-am cerut.

Eu sunt ortodox și nu am de gând să mă plimb la procese pentru folclorul care ne aparține nouă. Nu voi intenta niciun proces pentru că, dacă lipsește bunul simț la un om, înseamnă că este prost educat”, a mai spus artistul.

VEZI și: Drama neștiută a lui Gheorghe Turda. "După o luptă de mai bine de 20 de ani, Dumnezeu nu a mai vrut s-o ţină lângă mine"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: cearta  ducu bertizi  gheroghe turda 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Alexandra Duli, captură video Youtube, Catalin Maruta

Alexandra Duli, adevărul despre relația cu Zanni: „Îmi place de el. Nu aș spune nu”

Marina Almășan, foto Facebook

Marina Almășan luptă împotriva conducerii TVR 2. Realizatoarea TV a depus plângere penală pentru hărțuire și abuz în serviciu: „Continui să fiu hărțuită”




pixel