Ea este cea mai bogată actriță din lume. A făcut singură averea, prin forțele proprii
Data publicării:
A fost desemnată cea mai bogată actriţă din lume. Ce avere deține „campioana” și cum a reușit să dea lovitura financiar. 

Reese Witherspoon a fost desemnată drept cea mai bogată actriță din lume care și-a făcut avere prin propriile mijloace, conform unui clasament realizat de revista Forbes, conform informațiilor publicate pe independent.co.uk.

Revista Forbes a publicat pe 1 iunie lista actualizată pentru anul 2023 a celor mai bogate femei din America care și-au construit singure averea. Reese Witherspoon, o actriță prolifică și producătoare de filme și seriale TV, se află pe locul 59 în această listă.

Deși averea netă a actriței din celebra franciză "Legally Blonde" este de 440 de milioane de dolari, ceea ce o plasează în partea a doua a listei care cuprinde 100 de femei, Reese Witherspoon este singura actriță din categoria "entertainment".

Pe lista Forbes se regăsesc și alte personalități precum scenarista TV Shonda Rhimes, prezentatoarea și actrița de comedie Ellen DeGeneres, cântărețele Taylor Swift, Rihanna și Madonna. Cu toate că aceste patru femei au jucat în trecut în câteva filme, profesia lor principală nu este actoria.

Celelalte femei din listă activează în domenii precum moda, îngrijirea sănătății și noile tehnologii. La vârful listei se află femeia de afaceri Diane Hendricks, cu o avere netă de 15 miliarde de dolari.

Reese Witherspoon, în vârstă de 47 de ani, este cunoscută pentru rolurile interpretate în numeroase filme populare pe parcursul unei cariere de mai multe decenii, printre care "The Man in the Moon" (1991), "Pleasantville" (1998), "Election" (1999) și "Wild" (2014).

 

Ea este una dintre cele mai bine plătite femei din industria cinematografică, obținând un salariu de 35 de milioane de dolari în 2023, conform site-ului Women in the World.

Deși salariul ei din actorie este considerabil, ceea ce a propulsat-o în fruntea topului Forbes a fost vânzarea companiei sale de producție, Hello Sunshine, în 2021, contra sumei de 900 de milioane de dolari.

Actrița americană a înființat Hello Sunshine în 2016, cu scopul de a produce conținut care să promoveze poveștile feminine și de a schimba modul în care femeile sunt prezentate în mass-media. Printre cele mai de succes producții realizate de companie se numără seriale TV precum "Big Little Lies", "Little Fires Everywhere" și "The Morning Show", la toate acestea Reese Witherspoon jucând și în distribuție, notează Agerpres. 

În prezent, vedeta americană deține 18% din acțiunile companiei Hello Sunshine.

Termenul "self-made" se referă, conform revistei Forbes, la "o persoană care a construit o companie sau și-a făcut avere prin propriile mijloace, fără a moșteni parțial sau în totalitate o afacere sau o sumă de bani. Un membru al listei poate fi considerat 'self-made' atâta timp cât nu a moștenit o afacere sau o sumă de bani."


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: International
Tagurile articolului: actriță  bogata  forbes  Reese Witherspoon 


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



pixel