Ela Crăciun, discuții despre Moș Crăciun cu fiica sa cea mică: „Ceea ce o dezarmează pe Alesia...”
Data actualizării:
Data publicării:
Ela Crăciun, prezentatoare TV și autor de cărți de parenting, vorbește, în exclusivitate pentru Spectacola, despre Crăciunul din familia ei, dar și despre discuțiile pe care le are cu cei mici despre Moș Crăciun. 

SPECTACOLA: Cum arătau Sărbătorile de iarnă în copilărie și ce tradiții ai păstrat și azi?

Ela Crăciun: Sărbătorile de iarnă în copilărie erau cu foarte multă zăpadă. Țin minte că eram mică și era zăpada atât de mare, încât abia puteai ieși din bloc. Sinceră să fiu, ăsta este un lucru de care îmi este dor, de zăpada aia multă, albă și pufoasă. De momentele în care ieșeam cu copiii în spatele blocului la joacă, în curtea școlii la bulgăreală. Cam așa erau sărbătorile. În rest, am păstrat tradițiile respective, tradițiile de atunci. Suntem împreună, cu familia. Pentru noi nu există Crăciun pe care să îl petrecem în altă parte în afară de casă. Stăm cu ai mei, mergem la Sinaia, ne adunăm cu toții, vine și sora mea, ne vizitează și Moș Crăciun de aproape 17 ani, în fiecare an deschidem cadourile. Mama mea ne pregătește o groază de bunătăți. Cam astea sunt sărbătorile pentru mine.

 SPECTACOLA:  O amintire care a rămas întipărită în suflet?

Ela Crăciun: Nu mai țin minte exact câți ani aveam, însă eram foarte mică și trebuia să vină Moș Crăciun, iar eu eram atât de nerăbdătoare, încât am căutat cadourile prin absolut toată casa, însă nu le-am găsit. Așa că am fost foarte dezamăgită că trebuia chiar să aștept să văd ce o să îmi aducă Moș Crăciun. 


SPECTACOLA:  Mai crezi în Moș Crăciun? Să facem un exercițiu de imaginație.... Ce i-ai cere Moșului să-ți aducă anul acesta?

Ela Crăciun: Normal, cred în Moș Crăciun. De fapt, Moș Crăciun este un spirit. Copiii mei, unii dintre ei, pentru că de exemplu Alex a depășit de mult etapa, sunt încă la vârsta la care spun că știu adevărul. Ceea ce o dezarmează pe Alesia, de exemplu, este când îi răspund că dacă noi suntem Moș Crăciun, înseamnă anul asta nu vor mai fi cadouri. Este foarte amuzantă cum imediat ne convinge cât de mult crede ea apoi în continuare în moș. Încerc atunci să îi explic că de fapt Moș Crăciun este un spirit în care trebuie să credem, o tradiție frumoasă. Este de fapt ceea ce trebuie să purtăm în sufletul nostru, chiar și adulți fiind. Și da, Moș Crăciun pentru mine există, chiar dacă mă sare de foarte multe ori, însă am eu grijă să recuperez. Anul acesta mi-aș fi dorit foarte mult să îmi aducă Moș Crăciun posibilitatea de a petrece Crăciunul în casa noastră cea nouă, însă nu se va întâmpla asta, așa că îl rog să facem măcar Paștele acolo. În rest, îmi doresc și eu ceea ce își dorește toată lumea: să fim sănătoși cu toții și să ne bucurăm de familie, de părinți și de cei dragi cât mai mult timp.

SPECTACOLA: Care a fost cel mai însemnat cadou pe care l-ai primit de Crăciun?

Ela Crăciun: Acum câțiva ani mi-a luat soțul meu o haină de blană destul de scumpă, însă asta dacă e să vorbim doar în termeni materiali, altfel, bucuria de a fi an de an alături de familia mea este pentru mine cel mai însemnat cadou.


SPECTACOLA:  Cum te pregătești pentru sărbătorile din acest an?

Ela Crăciun: Ca în fiecare an, mergem la Sinaia, la părinții mei, la Sinaia, cu sora mea, cumnatul meu, iar pe data de 26 decembrie plecăm spre Kenya, unde vom petrece Revelionul. Așa că dacă ar fi ceva diferit față de ceilalți ani, aș menționa că acum nu o să mai stăm împreună cu toții 4 zile la Sinaia, ci o să stăm numai una. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ela Craciun | Zen Mama ???? (@elacraciun)

SPECTACOLA:  Ce nu ai vrea să lipsească de pe masa de Crăciun anul acesta?

Ela Crăciun: Ador să mănânc lebărul pe care îl face mama, salata de boeuf și sarmalele. Mi se pare că nu există pentru mine Crăciun fără aceste preparate.

SPECTACOLA:  Într-un scenariu ideal, care ar fi persoanele cu care ți-ai dori să petreci sărbătorile?

Ela Crăciun: Îi mulțumesc lui Dumnezeu că de 40 de ani am parte de scenarii ideale. Cred că doar bunicii mei lipsesc. În rest, chiar sunt recunoscătoare că îi ai pe toți aproape.

SPECTACOLA:  Cum ai descrie anul 2022? Cu ce te mândrești la final de an și care ar fi regretele?

Ela Crăciun: La finalul fiecărui an care se încheie este important să facem un bilanț, iar anul acesta mă mândresc cu cartea ,,365 de mese fără griji”, pe care am lansat-o anul acesta, alături de cursul pentru mămicile aflate în căutarea unui mod de viață echilibrat ,,Mami Zen”. Mai mult decât atât sunt încântată că am avut un nou an plin de satisfacții și cu emisiunea mea ,,Numai de bine”, am prezentat o serie de evenimente semnificative din domeniul parentingului și nu numai. Anul acesta mi-am făcut și debutul pe marile ecrane, unde pentru prima dată mi-am împrumutat vocea unui personaj animat. Pentru mine va fi cu siguranță un moment magic să mă aud în cinema în animația ,,Lilu Lilu Crocodilu”. Blogul meu a fost din nou foarte accesat și am avut anul acesta parte de clipe memorabile alături de mămicile din comunitatea mea, ceea ce mi-am propus să fac mai des anul viitor. Ador interacțiunile cu oameni, iar mămicile care îmi sunt mereu aproape sunt speciale pentru mine.

Referitor la regrete, am învățat să nu am regrete și mai bine să îmi pară rău că am făcut ceva, decât să mă gândesc că nu am făcut.

SPECTACOLA:  Ce așteptări ai de la 2023? Cu ce gânduri intri în noul an? 


Ela Crăciun: Îmi doresc ca noul an, 2023 să fie mult mai bun decât 2022. Pe plan personal, așa cum i-am scris deja Moșului, îmi doresc să ne mutăm în casa nouă. Pe plan profesional îmi doresc să lansez ce de-a patra carte și să primesc inspirație divină, pentru că vreau să creez programe foarte frumoase. Ce mi-aș dori foarte mult, ar fi să am mult mai mult timp și să mă pot implica în activități sociale.


SPECTACOLA:  Un mesaj pentru cititorii Spectacola:

Ela Crăciun: Mi se pare că în lumea nebună în care trăim cu toții în ziua de azi, este foarte important să ne bucurăm de fiecare clipă și de momentul prezent. Să nu mai alergăm, ci să simțim mai mult momentul.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: craciun  ela craciun  mos craciun 


DC Media Group Audience

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Alex Delea nu s-a mai putut abține! Imaginile care nu s-au văzut la TV din cadrul competiției Survivor All Stars: „Nu s-a difuzat treaba asta”

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

De ce nu îl place Teo Trandafir pe Jador. Prezentatoarea TV a dat cărțile pe față: „Adu-ți aminte ce am pățit cu el”

Survivor All Stars, sursa foto Voyo

Anunț de ultimă oră la Survivor All Stars. Ce se va întâmpla cu Zanni, după ce a fost trimis în exil

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o realizare financiară importantă

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Ștefania, Andrei Ciobanu, captură video Voyo

Ștefania Stănilă îl desființează pe Andrei Ciobanu: „Trebuia să fie acasă de mult”

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Ana Porgras, Zanni, sursa foto Instagram

Ana Porgras a rupt legătura cu Zanni: „Au fost niște chestii urâte. Îi doresc casă de piatră cu Duli”

Captură video: YouTube/Micutzu Stand-up Official

Denise Rifai a dezvăluit care a fost primul ei salariu. Prezentatoare TV a uimit pe toată lumea: „Și-a luat diamante din primul job?”

Captură video: Pro TV

Ce meserii a avut Zanni înainte de Survivor All Stars: „Alte joburi nu mergeau, nu mă primeau”




pixel