Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV
Elena Merișoreanu a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, ce părere are despre interpreții de muzică populară care se plâng pentru că au pensii prea mici, dar ne-a vorbit și despre situația ei financiară.

Elena Merișoreanu este una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică populară din România. Atât talentul, cât și naturalețea și sinceritatea au făcut-o pe artistă să ajungă la inimile fanilor. În acest sens, în timp ce foarte mulți alți interpreți de folclor se plâng de pensiile mici primite de la stat, Elena Merișoreanu îi critică dur, spunând faptul că fiecare primește după propria muncă și contribuție la stat. În exclusivitate pentru Spectacola, îndrăgita artistă a dezvăluit cum arată viața unui artist pe plan financiar, dar și care este pensia pe care aceasta o primește de la statul român.

”Eu am o pensie omenească, pot să trăiesc, bărbatul meu la fel, copiii sunt la casele lor, deci nu duc lipsă de nimic. Alții dacă n-au muncit și n-au plătit, de unde să le dea statul bani? Eu am pe cartea de muncă la Rapsodia Română aproape 37 de ani, la 16 ani am fost angajată, cu decizie Guvernamentală. În fiecare an se mai mărește, mai luăm de la Credidam, mai luăm de la Uniunea Compozitorilor, ne-ar bate Dumnezeul să ne plângem, când alții trăiesc din 1.500-2.000 de lei. Cine nu a fost angajat să le dea după mine și 2.000 de lei, nu mă interesează, dar să nu se mai plângă, au vile, de nu reușesc să intre prin atâtea camere câte au și se plâng de bani? E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva.”, a spus Elena Merișoreanu în exclusivitate pentru Spectacola.

Elena Merișoreanu va ajunge din nou pe masa de operație.”Nu mai am cartilagiu deloc la picior”. Cât va lipsi artista de pe scenă EXCLUSIV

Ce spune Elena Merișoreanu despre pensia Irinei Loghin

O pensie destul de asemănătoare ca a Elenei Merișoreanu o mai are și Irina Loghin, care a fost angajată tot de la o vârstă fragedă.

”Eu am fost acum la Comarnic, la un spectacol, Ziua Iei și a Drapelului. Au fost aici Ionuț Dolănescu, soția lui, Irina Loghin, Ozana Barabancea, Fuego. Nu plouă, dar picură. Nu ne putem plânge, dacă ai o cântare pe lună, lângă banii pe care îi mai ai, tot e bine. Irina Loghin are o pensie omenească, a muncit de mică și ea, a fost angajată la Ciocârlia, după a fost la noi la Rapsodia. Sunt oameni care au muncit o viață, nu e viața atât de ușoară, cum cred alții că râdem și ne intră banul în buzunar, nu este. Pe vremea lui Ceaușescu tremuram în săli și mă întreb de ce mă dor genunchii, când eu am stat doar pe tocuri.”, ne-a dezvăluit Elena Merișoreanu.

Elena Merișoreanu, adevărul despre intervențiile de înfrumusețare. ”Apelez la estetician. Întotdeauna mi-a plăcut să fiu cochetă” EXCLUSIV

”Îmi place să ajut oamenii”

Mai mult, chiar dacă ea se bucură de anumite venituri destul de mari, Elena Merișoreanu este conștientă de salariile mici din România și de oamenii aflați la nevoie. Tocmai din acest motiv, cântăreața ne-a dezvăluit că sare în ajutorul persoanelor sărace, ori de câte ori are ocazia.

”Așa că nu mă plâng și niciodată nu mă voi plânge cu cât câștig, pentru că mi-ar fi rușine. Iarna trecută, mă întreba fata mea: ”Măi, mamă, când ai fost în America ți-ai luat cea mai scumpă haină de blană de la Las Vegas, de ce nu o porți?”. Mi-e rușine să ies cu ea pe stradă, când văd lume amărâtă și eu umblu cu blană pe mine. Eu sunt foarte darnică, îmi place să ajut oamenii dacă au nevoie de o sobă, nu au lemne iarna, când știu că sunt pensionari cu 1.000 de lei și nu au de unde să-și ia. Pe ăia îi ajut cu drag, nu pe ăia care stau la colțul străzii și cerșesc.”, a mai spus interpreta de muzică populară pentru Spectacola.

Saveta Bogdan, luată în vizor de colegii de breaslă: ”Am foarte mulți dușmani. Îi rog să nu mai aibă grija mea”. Cu cine se înțelege artista din domeniul muzical EXCLUSIV

Ce pensie câștigă Elena Merișoreanu

Elena Merișoreanu și-a exprimat opinia și în privința scumpirilor din ziua de astăzi, care sunt uriașe, iar oamenii cu venituri medii nu au cum să trăiască decent. 

”Pensia mea este de aproape 5.000 de lei, fără câțiva lei. Atunci așa erau salariile, banul era ban, eu cu 0,5 de bani îmi aduc aminte că atunci când am venit în București mâncam dimineața, de nu îmi mai trebuia până la prânz nimic, era 0,25 de bani un pahar de lapte bătut și tot atât un corn. Tot 0,25 de bani era și tramvaiul. Pe urmă, s-a făcut 0,5. Nu poți să compari ce a fost atunci, cu prețurile care sunt acum, sunt ieșite din comun. Un om cu 1.500-2.000 nu poate trăi. Tinerii au diferite nevoi. Să fim serioși. Noi, cântăreții de folclor, nu trebui să ne plângem. Ăia de muzică ușoară nici atât, ei iau bani mulți de tot. Am fost o viață plecată prin străinătate. Eu sunt de la țară, mama îmi spunea: ”Dragă, pune-ți găleata la streașină, nu plouă, dar picură, așa și la noi. Pune în tinerețe bani deoparte, cât de cât, ca să ai la bătrânețe.”, ne-a mai dezvăluit îndrăgita artistă.

Saveta Bogdan, ALIMENTELE din bucătărie care o ajută să scape de riduri: ”Aplic pe fața curată și las o oră” EXCLUSIV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: , Andreea Cercel | Dată: 30 iun 2022, 12:24

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu radiază de fericire: ”Suntem împreună”. Fotografia care a emoționat fanii

Sursa foto: Monica Anghel, Facebook

Monica Anghel, cel mai prețios sfat primit de la mama sa: „Am o relație foarte apropiată cu ambii părinți”/ EXCLUSIV

Sursa foto: Oana Roman, Instagram

Oana Roman îi dă replica lui Marius Elisei, după acuzațiile aduse: ”Cu asta am încheiat definitiv orice discuție”

Sursa foto: Mirela Vaida, Instagram

Câte mii de euro a cheltuit Mirela Vaida în Delta Dunării: ”Nu e ieftin, dar banii rămân în țară”

Descriere foto: Adrian Năstase, sursa facebook

Ce pensie are Adrian Năstase de la statul român. Fostul premier al României a recunoscut: "Cred că este foarte puțin"

Sursa foto: Mălina Avasiloaie, Instagram

Mălina Avasiloaie, primele declarații de când a devenit mamă: ”Am devenit o feministă convinsă”. Artista și soțul ei sunt în culmea fericirii / EXCLUSIV

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram

Vlăduța Lupău a născut: ”Știam că îți vei alege o zi binecuvântată”. Care este numele special pe care artista l-a ales pentru bebeluș

 Rică Răducanu, captură video PRO TV

Rică Răducanu muncește pe litoral, deși are probleme serioase de sănătate: Mi-a zis medicul:”Doar la morga mai trece!”

Sursa foto: Mioara Roman, Natașa Raab, Cornel Constantiniu, facebook/ colaj foto

Mioara Roman, diagnosticată cu aceeași boală de care suferă și Cornel Constantiniu și Natașa Raab: „Pe Cornel l-au salvat operațiile”

Simona Săndulescu a fost găsită înecată în Lacul Morii. Artista a lăsat un bilet de adio: ”Viața a devenit insuportabilă”

Sursa foto: Vica Blochina și Irisha, instagram/ colaj foto

Vica Blochina, sărut pasional cu o fostă concurentă de la Survivor România. Fanii au rămas uimiți/ FOTO

Sursa foto: Oana Lis, Facebook

„E în scaun cu rotile” Oana Lis, noi informații despre starea de sănătate a lui Viorel Lis, la o săpămână după ce a fost internat într-un centru de recuperare