Carmen Brumă, despre lupta cu kilogramele în plus: „Nu reușeam să mă împac cu mine la dimensiunile acelea”
Săptămâna aceasta, Eli Lăslean, designerul preferat al Primei Doamne, și Violeta Bănică, fiica Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică Jr, au fost prezente în platoul Spectacola și DC News, pentru a vorbi despre proiectul Ellis Cool - Discover Yourself.
Eli Lăslean a deschis un centru educativ la Arad - ELLIS Hub fashion design, care a avut deja primele grupe de absolvenți. Violeta Bănică i-a fost alături celebrului designer în tot acest demers, în calitate de ambasador al proectului.
120 de copii și tineri au fost inițiați gratuit în modă, arte și meserii, la Arad. Cursanții au învățat, timp de 4 săptămâni, cum să își dezvolte stilul personal, design vestimentar, pictură, cusut manual, croșetat, tricotat, modeling, educație financiară și bune maniere.
Invitate în platoul Spectacola și DC News, Eli Lăslean și Violeta Bănică au vorbit despre importanța artei în dezvoltarea tinerilor, despre meseriile care „nu mai sunt la modă”, despre creativitate, frumos, dar și despre cum a fost întâlnirea lor cu arta.
Eli Lăslean a ales-o pe Violeta Bănică pentru a fi vocea acestui proiect, considerând că acele valori în fața cărora „îți scoți pălăria”.
„Meseriile nu mai sunt la modă. De aceea am spus că voi lansa o nouă modă și îi mulțumesc Violetei, pe care o ador și care este o superbă adolescentă, inteligentă, deosebit de harnică, frumoasă, cu valori morale în fața cărora îmi scot pălăria. Ea îmi este alături și vine și le spune tinerilor: Dragilor, aceste activități ar putea să fie foarte la modă. Noi două vrem să creăm o modă”, a declarat Eli Lăslean în cadrul emisiunii Întâlnire cu Arta, de la Spectacola și DC News.
„Pentru că nu au cunoștință despre ele. La ora actuală, în școli nu li se spune decât despre partea teoretică a educației, care e foarte importantă și o susțin. Dar, în același timp, trebuie să venim alături de cunoștințele teoretice, cu partea practică. Învățăm cum să punem o masă, cum să asamblăm ceva. (...) Gândiți-vă la toată infrastructura care există la instalațiile electrice. Totul funcționează cu electricitate. Acolo trebuie să fie meșteri care să știe cum să facă lucrurile acelea. Păi dacă nimeni nu mai învață să facă așa ceva, vă dați seama ce dezastre se pot întâmpla? Atunci când nu mai ai meseriaș. Meseriașul, după mine, este meșterul de aur. ”, a mai spus Eli Lăslean.
Violeta Bănică explică lipsa de interes a tinerilor față de meseriile care includ activități manuale prin faptul că nici nu sunt încurajați către acestea, societatea și familia împingând tinerii spre meserii cu așa zis statut, precum cea de medic sau de avocat.
„Problema este și că aceste joburi care includ activități manuale sunt, într-un fel, lăsate deoparte. Adică nu cred că ai auzit vreodată un părinte să-i spună copilului său - Vreau să te faci electrician! Tot ce am auzit a fost: Trebuie să te faci doctor, avocat, trebuie să ai un anumit statut în societate. De parcă joburile acestea cu activități manuale ar fi jos. Mie mi se pare că dacă nu am avea oamenii aceștia, cărora le trebuie o anumită educație, am trăi toți ca niște animale”, a declarat Violeta Bănică, pentru Spectacola și DC News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News
Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: arta eli laslean meserii violeta banica