Eli Lăslean și Violeta Bănică, motivul pentru care tinerii fug de anumite meserii: „Aceste activități ar putea să fie foarte la modă” / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Designerul Eli Lăslean și Violeta Bănică, fiica Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică Jr. vin în sprijinul tinerilor cu un mesaj puternic, acela că meseriile acelea care implică activități manuale, pot fi din nou la modă. 

Săptămâna aceasta, Eli Lăslean, designerul preferat al Primei Doamne, și Violeta Bănică, fiica Andreei Marin și a lui Ștefan Bănică Jr, au fost prezente în platoul Spectacola și DC News, pentru a  vorbi despre proiectul Ellis Cool - Discover Yourself. 

Eli Lăslean a deschis un centru educativ la Arad - ELLIS Hub fashion design, care a avut deja primele grupe de absolvenți. Violeta Bănică i-a fost alături celebrului designer în tot acest demers, în calitate de ambasador al proectului. 

120 de copii și tineri au fost inițiați gratuit în modă, arte și meserii, la Arad. Cursanții au învățat, timp de 4 săptămâni, cum să își dezvolte stilul personal, design vestimentar, pictură, cusut manual, croșetat, tricotat, modeling, educație financiară și bune maniere. 


Întâlnirea generațiilor 

Invitate în platoul Spectacola și DC News, Eli Lăslean și Violeta Bănică au vorbit despre importanța artei în dezvoltarea tinerilor, despre meseriile care „nu mai sunt la modă”, despre creativitate, frumos, dar și despre cum a fost întâlnirea lor cu arta. 

 


Eli Lăslean a ales-o pe Violeta Bănică pentru a fi vocea acestui proiect, considerând că acele valori în fața cărora „îți scoți pălăria”. 


„Meseriile nu mai sunt la modă. De aceea am spus că voi lansa o nouă modă și îi mulțumesc Violetei, pe care o ador și care este o superbă adolescentă, inteligentă, deosebit de harnică, frumoasă, cu valori morale în fața cărora îmi scot pălăria. Ea îmi este alături și vine și le spune tinerilor: Dragilor, aceste activități ar putea să fie foarte la modă. Noi două vrem să creăm o modă”, a declarat Eli Lăslean în cadrul emisiunii Întâlnire cu Arta, de la Spectacola și DC News. 


Motivul pentru care tinerii fug de anumite meserii

„Pentru că nu au cunoștință despre ele. La ora actuală, în școli nu li se spune decât despre partea teoretică a educației, care e foarte importantă și o susțin. Dar, în același timp, trebuie să venim alături de cunoștințele teoretice, cu partea practică. Învățăm cum să punem o masă, cum să asamblăm ceva. (...)  Gândiți-vă la toată infrastructura care există la instalațiile electrice. Totul funcționează cu electricitate. Acolo trebuie să fie meșteri care să știe cum să facă lucrurile acelea. Păi dacă nimeni nu mai învață să facă așa ceva, vă dați seama ce dezastre se pot întâmpla? Atunci când nu mai ai meseriaș. Meseriașul, după mine, este meșterul de aur. ”, a mai spus Eli Lăslean. 

 

Violeta Bănică: „Nu cred că ai auzit vreodată un părinte să-i spună copilului său - Vreau să te faci electrician”

 


Violeta Bănică explică lipsa de interes a tinerilor față de meseriile care includ activități manuale prin faptul că nici nu sunt încurajați către acestea, societatea și familia împingând tinerii spre meserii cu așa zis statut, precum cea de medic sau de avocat. 

„Problema este și că aceste joburi care includ activități manuale sunt, într-un fel, lăsate deoparte.  Adică nu cred că ai auzit vreodată un părinte să-i spună copilului său - Vreau să te faci electrician! Tot ce am auzit a fost: Trebuie să te faci doctor, avocat, trebuie să ai un anumit statut în societate. De parcă joburile acestea cu activități manuale ar fi jos. Mie mi se pare că dacă nu am avea oamenii aceștia, cărora le trebuie o anumită educație, am trăi toți ca niște animale”, a declarat Violeta Bănică, pentru Spectacola și DC News. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: arta  eli laslean  meserii  violeta banica 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Victoria Petrenciuc a cucerit inimile juraților cu vocea sa inconfundabilă

Victoria Petrenciuc a făcut furori la Românii au Talent. Andra: Unde ne-ai dus?

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

bloc

La ce etaj ai șanse să nu mori în caz de cutremur. Inginer: La seismul din 1977, acolo am găsit supraviețuitori

Daniel Pavel/ captură video Voyo

Premieră absolută la Survivor All Stars! Concurenții au rămas șocați: „Nu am mai avut așa ceva”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 29 aprilie - 5 mai aprilie 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna mai, cu gemenele Oana și Adina Timofte. Zodia care dă lovitura pe plan financiar

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta




pixel