Ernest, tradiție pentru Prima zi de Paște: „Acesta e primul lucru pe care-l fac dimineața”. Preparatele care nu-i lipsesc de pe masa de sărbătoare
Data publicării:
Ernest ne-a dezvăluit mai multe tradiții și obiceiuri care se respectă în familia sa de Paște.

Vedetele s-au pregătit și ele intens pentru Paște, motiv pentru care celebrităților de la noi din țară nu le lipsește masa îmbelșugată, plină cu tot felul de bunătăți tradiționale. Cu toate acestea, preparatele pot fi destul de diferite de la o familie, la alta, ori de la o regiune, la alta. În acest sens, ne-am dorit să aflăm cum arată masa festivă în familia lui Ernest, care ne-a spus ce tradiții culinare respectă anual cu cei dragi. 

„Nu lipsesc ouăle roșii, evident, și pasca. Pasca este un preparat mai nou descoperit, mai exact de când o cunosc pe soția mea. La noi, în Ardeal, de unde sunt eu, nu se face pască. Mie îmi place că de sărbători să servim preparate tradiționale. Nu am un preparat pe care să-l evit, dar mă feresc de mâncarea foarte grasă. Și nu-mi plac ouăle multicolore.

Ele sunt roșii, pentru că au o simbolistica anume. Miel consumăm simbolic, o bucățică. Și pentru că este primăvară avem și multe verdețuri, ceapă verde, ridichi.”, a declarat Ernest în exclusivitate pentru SPECTACOLA.

Citește și: Planta minune care vindecă ficatul. Lidia Fecioru: „Pentru cei care au probleme mari”

Cine se ocupă în familia sa de prepararea mâncărurilor

Când vine vorba de pregătirea preparatelor tradiționale, Ernest spune că mereu responsabilitățile se împart în familia sa. Astfel, celebrul prezentator nu-și lasă niciodată soția să se ocupe singură de treburile casnice și spune că friptura este, de regulă, responsabilitatea sa. 

„La noi în familie responsabilitățile se împart. Soția este as în prepararea supelor, ciorbelor și a preparatelor mai elaborate gătite. Eu mă pricep la carne. Făcută la cuptor sau pe grătar. Recunosc că pasca o cumpărăm. Îmi place să mă implic în pregătirea bucatelor și îmi place să aranjez masa.”, ne-a mai declarat acesta.

Citește și: Cum se ciocnesc, de fapt, ouăle da Paște. Evită neapărat greșeala asta! „Nu acesta este scopul”

Tradiții și obiceiuri în familia lui Ernest

Există și o tradiție în familia lui Enerst, care se respectă mereu în Prima zi de Paște. După ce acest lucru a fost „bifat”, aceștia se pun la masa de sărbătoare, de unde nu lipsesc niște preparate specifice.

„Nimic ieșit din comun. Tradițiile și obiceiurile pe care le știm cu toții. Dimineață, primul lucru este să servim “Paștele”, pâinea stropită cu vin  de la biserică. Pe masa de Paște avem preparate tradiționale, drob, ciorbă de lobodă dreasă cu ou, o bucățică de friptură de miel.”, a încheiat Ernest.

Te-ar putea interesa și: Tradiții și obiceiuri pentru Prima zi de Paște. Ce NU trebuie să faci sub nicio formă pe 5 mai 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Captură video: Facebook/StirileProTV

Motivul pentru care Lavinia Petrea a plecat de la pupitru în timpul jurnalului de știri de la Pro TV: „Am ieșit afară. Mihai mi-a ținut locul”

Minodora, captură video Youtube, Metropola TV

Minodora nu mai doarme cu soțul ei în același pat. Ce a făcut-o pe artistă să ia decizia radicală: „Nu pot”

Captură video: Pro TV

Ștefania Ștefan a izbucnit în lacrimi, după ce a fost votată să intre la duelul de eliminare la Survivor All Stars: „Votul meu poate că a fost cerut de Zanni”

Captură video: Pro TV

Mesajul neașteptat pe care i l-a trimis Zanni lui Cătălin Măruță: „Mi-a scris pe Instagram”. Ce i-a răspuns prezentatorul TV

Captură video: YouTube/Canal33

Lună Plină din 23 mai 2024. Camelia Pătrășcanu, previziuni pentru toate zodiile

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 13 - 29 mai 2024, cu Remus Ionescu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Cristi Mitrea dă de pământ cu Zanni: „Pentru mine nu mai există în concurs. Ai fost eliminat, băiatul meu”

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o realizare financiară importantă

Daniela Simulescu

Horoscop 13 - 19 mai 2024, cu Daniela Simulescu. Zodia care are parte de o săptămână perfectă

Simona Gherghe, captură video Youtube

Momente grele pentru Simona Gherghe. Prin ce trece prezentatoarea: „Ne-am certat, iar pe mine mă chinuie sentimentul de vinovăție”

Captură video: Pro TV

Marilena Cuciurean, iubita lui Andrei Ciobanu, a răbufnit la adresa lui Zanni: „Aș vrea să fie eliminat. În acel exil a luat o altă traiectorie”

Captură video: YouTube/Românii au talent

Violeta Botezatu, aplaudată în picioare de toți jurații de la Românii au Talent: „M-a durut carnea pe mine la cât de mult mi-a plăcut” / VIDEO




pixel