Eugenia Nicolae, artista care a combinat folclorul cu muzica ușoară, a lansat o piesă realizată cu ajutorul inteligenței artificiale. Care e mesajul din spatele melodiei
Data actualizării:
Data publicării:
Eugenia Nicolae, artista care a combinat folclorul cu muzica ușoară, a oferit un interviu exclusiv pentru Spectacola, în care a vorbit despre noua ei piesă La la la, realizată cu ajutorul inteligenței artificiale.

Eugenia Nicolae a ajuns cunoscută publicului român datorită felului creativ prin care îmbină folclorul cu muzica pop. Vocea sa inconfundabilă, care transmite emoție, este dublată de talentul pentru compoziție și i-a adus peste 40 de milioane de vizualizări și streams pe rețelele de profil. Artist complex, Eugenia este cea care își compune propriile piese. Artista a colaborat cu o mulțime de artiști proeminenți din industria muzicală de la noi, precum Randi, Puya, Cazanoi Brothers sau Elena Gheorghe. De asemenea, a compus piese și pentru alți artiști români, precum Theo Rose, Spike și pregătește multe alte surprize pentru public.

Recent artista a lansat piesa La la la, despre care a declarat că avem nevoie cu toții de o astfel de melodie măcar o dată în viață. Este prima melodie din EP-ul de 5 piese pe care artista îl va lansa în curând. La la la dă tonul pieselor ce vor urma și are un mesaj puternic, motivațional, iar videoclipul piesei este realizat cu ajutorul inteligenței artificiale.

Spectacola: Cum a început drumul tău în muzică și care au fost cele mai mari provocări?

Eugenia Nicolae: Am crescut cu multă muzică în casă, tatăl meu fiind instrumentist și având propria lui trupă. Toate repetițiile se întâmplau în casa noastră, era atât de interesant să iau parte la tot procesul. În acești ani ai copilăriei a pornit interesul meu pentru muzică. În școala primară au început activitățile de formare muzicală, culminând cu licența și masterul în cadrul Universității Naționale de Muzică București. Cele mai mari provocări cred că le trăiesc în prezent. Avalanșa de content din zilele noastre mă provoacă să țin pasul, iar acest ritm nu este întocmai ușor pentru mine. Sunt perfecționistă și vreau ca orice piesă lansată să aibă consistență și mesaj pentru ascultătorii mei.

Spectacola: Ce te inspiră să scrii versurile pentru piesele tale? Există anumite teme sau experiențe personale care te influențează în acest sens?

Eugenia Nicolae: Toate experiențele vieții mele ajung să aibă însemnătate în muzica mea. Orice carte citită, film văzut, plimbare, vacanță, probleme sau bucurii personale se reflectă în maniera mea de a scrie versuri și melodii. Încă de mică am fost pasionată de proză și poezie. Am amintire un caiet cu propriile mele creații din perioada copilăriei.

Spectacola: Care este piesa ta preferată din cele pe care le-ai compus până acum și de ce?

Eugenia Nicolae: Îmi e foarte greu să fac această alegere. Toate piesele sunt ca și copiii mei, au bucăți din mine. Le aleg pe toate.

Spectacola: Cum te-ai gândit să îmbini folclorul cu muzica pop?

Eugenia Nicolae: Alegerea a venit după ani de experimentat muzical. Am luat parte în numeroase proiecte; de la muzică clasică, la cover, jazz, muzică lăutărească și folclor. În jurul vârstei de 27 ani mi s-a limpezit mintea; am știut că acest mix mă reprezintă. Muzica mea are bucăți din tot ce am experimentat muzical. Nu mă pot pune într-o categorie de stil/gen muzical.

Spectacola: Spune-ne despre noua piesă „La la la”, care este superbă. Ai adus ceva nou, crezi că va prinde la public?

Eugenia Nicolae: Piesa “La la la” este prima piesă de pe mini-albumul de 5 piese pe care îl voi lansa. Toate sunt legate de același liant – pasiunea pentru tradiție și contemporan. Am ieșit din zona de confort, m-am apropiat și de rap în această piesă, iar următoarele vor surprinde și mai mult pe acest segment. Piesa iese din tiparele standard ale melodiilor pop prin producție, structura piesei, combinația de stiluri muzicale. Îmi place să experimentez. Nu mă plictisesc niciodată și așa sper să le păstrez și ascultătorilor mei atenția asupra acestui proiect.

Spectacola: De ce ar trebui ca oamenii să o asculte și care este mesajul piesei?

Eugenia Nicolae: Este o piesă motivațională prin simplul îndemn “Ridică-te și sari”. Când simți că nu mai poți, că ești copleșit de gânduri sau probleme, cred că această piesă poate să ajute. Te face măcar să miști din cap, îți schimbă starea.

Spectacola: Videoclipul este senzațional. Cum te-ai gândit să îl realizezi cu ajutorul inteligenței artificiale?

Eugenia Nicolae: Nu a fost ideea mea. Rimenescu este producătorul muzical al proiectului, dar și regizorul și directorul de imagine al videoclipurilor. El are idei mărețe de fiecare dată. Cu fiecare videoclip/ piesă produsă se provoacă să facă ceva și mai măreț. E la curent cu ce se întâmpla în lume. Știe că inteligența artificială ne poate ușura mult procesul. Vor urma videoclipuri și mai îndrăznețe. Acesta a fost doar începutul.

Spectacola: Ai colaborat cu o mulțime de artiști din industria muzicală românească. Cum au influențat aceste colaborări evoluția ta ca artistă?

Eugenia Nicolae: Am învățat de la fiecare artist cu care am cântat sau scris muzică în studio. De la unii am învățat și “așa nu” J, însă de la mulți dintre ei am învățat disciplina, puterea de a spune “nu”, respectul față de oamenii din spatele proiectelor lor, pasiunea vie după ani întregi petrecuți în industria muzicală.

Spectacola: Ce planuri ai pe viitor? Există vreo colaborare sau proiect special la care lucrezi și pe care ai vrea să îl împărtășești cu fanii tăi?

Eugenia Nicolae: Vom avea lansarea EP-ului în curând. Va fi un concert pe care îl pregătesc de când eram mică. J E pe lista mea de dorințe încă din copilărie. Va fi primul meu concert de lansare al unui album. Sunt nerăbdătoare și emoționată și sper să ajungem cu acest concert prin cât mai multe orașe din România.

Spectacola: Cine este Eugenia Nicolae atunci când nu mai e pe scenă și nu mai compune piese, pentru că tu te-ai făcut remarcată datorită aparițiilor la „Românii au talent”, „Eurovision”, „Vocea României” și felului de a îmbina muzica folclorică cu muzica pop.

Eugenia Nicolae: Sunt o familistă. Ador să petrec timp cu familia mea, să merg acasă la ai mei, la Slatina, sau să plec cu soțul meu în scurte escapade prin țară sau în străinătate. Sunt o fire expansivă când vine vorba de profesie, dar foarte liniștită în viața de zi cu zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic - horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia care are foarte mult succes acum. Sunt într-o perioadă foarte prolifică

Adela Popescu/captură video Youtube, Fain & Simplu cu Mihai Morar

„Îmi venea să-l omor”. Adela Popescu, moment de cumpănă în căsnicia cu Radu Vâlcan: „Eu eram efectiv distrusă și el...”

Alina Bădic - horoscop

Alina Bădic horoscop 21– 27 aprilie 2024. Zodia cu evoluție foarte frumoasă pe parte profesională

Dr. Mihail/ captură video TikTok

Băutura cu cei mai mulți antioxidanți. Scade mortalitatea cu 17%. Dr. Mihail Pautov: „În plus, are zero calorii”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel