Eurovision 2021, noi restricții impuse de pandemia de COVID-19. Când va avea loc concursul muzical
Data publicării:
Ediţia 2021 a concursului muzical Eurovision va fi organizat într-un format limitat în oraşul olandez Rotterdam în luna mai din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19. 

Unele dintre interpretări vor fi susţinute în oraş într-o manieră de ''distanţare socială'', au precizat organizatorii, fără să specifice dacă va fi permis accesul publicului. Unele dintre delegaţii ar putea trimite interpretări înregistrate.

''Concursul muzical Eurovision îşi va face cu siguranţă mult aşteptata revenire în luna mai a acestui an în ciuda pandemiei, însă, în condiţiile actuale, este în mod regretabil imposibil să desfăşurăm evenimentul în maniera în care eram obişnuiţi'', a precizat Martin Osterdahl, supervizorul executiv al evenimentului, într-un comunicat.

Olanda găzduieşte cea de-a 65-a ediţie a evenimentului, care atrage un număr de circa 200 de milioane de telespectatori, după ce cântăreţul olandez Duncan Laurence a câştigat ediţia din 2019, cu melodia ''Arcade''.


După ce concursul a fost anulat în 2020, la scurt timp după debutul pandemiei de coronavirus în Europa, anul acesta, semifinalele se vor desfăşura pe 18 şi 20 mai, iar finala pe 22 mai, la competiţie participând 41 de ţări.

Organizatorii au spus în octombrie că iau în considerare patru opţiuni pentru desfăşurarea evenimentului pe ''Ahoy Arena'' din Rotterdam, de la o versiune relativ normală cu un public de mii de spectatori la una cu un auditoriu restrâns, care să respecte măsurile de distanţare socială, sau cu totul în absenţa publicului, notează Agerpres. 

Miercuri, organizatorii au spus că încă analizează posibilitatea unui scenariu în care o parte dintre invitaţi ar putea participa cu respectarea ''măsurilor stricte de sănătate şi securitate, inclusiv testări frecvente pentru COVID-19''.

Aceştia au mai precizat însă că acest plan ar putea să fie redus ''în mod realist'' şi că vor returna oricum banii pentru biletele achiziţionate până în prezent. O decizie finală în ceea ce priveşte prezenţa publicului ar putea fi luată abia la mijlocul lui aprilie, a precizat un purtător de cuvânt.


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Externe
Tagurile articolului: concursul muzical  coronavirus  covid-19  eurovision  restrictii 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



Elon Musk, PATRU reguli de AUR pentru angajaţii Tesla

Miliardar excentric, CEO-ul TESLA Elon Musk îşi...

pixel