Eurovision 2023: Suedia va fi reprezentată de cântăreaţa Loreen, câştigătoarea ediţiei din 2012
Data actualizării:
Data publicării:
Suedia va fi reprezentată din nou la Eurovision de cântăreaţa Loreen, care a câştigat ediţia din 2012 a concursului muzical cu piesa "Euphoria".

Cântăreaţa, în vârstă de 39 de ani, a triumfat sâmbătă seara cu melodia "Tattoo" în runda preliminară din Suedia pentru concursul Eurovision 2023, care va avea loc în luna mai în oraşul Liverpool.

 


Regatul Unit găzduieşte competiţia în numele Ucrainei, ţara câştigătoare din 2022, dar care se află în prezent într-o situaţie dificilă din cauza invaziei militare declanşate de Rusia.

Pe plan internaţional, Suedia era deja considerată de casele de pariuri ţara cu cele mai mari şanse să câştige cea de-a 67-a ediţie a Eurovision, chiar înainte ca Loreen să fie votată reprezentanta ţării în acest an la concursul muzical.

"Sunt atât de fericită că noi, în Suedia, susţinem tot ce am prezentat aici, ceva care trezeşte speranţa", a declarat Loreen pentru postul suedez SVT.

Suedia a câştigat până acum şase ediţii ale concursului Eurovision - doar Irlanda reuşind să depăşească această performanţă.
Ultimul câştigător suedez a fost cântăreţul Mans Zelmerlöw cu melodia "Heroes", la Viena, în 2015, notează Agerpres.

 

Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision 2023, cu piesa ''D.G.T. (Off and on)''

 

Piesa lui Theodor Andrei a primit cele mai multe voturi din partea publicului - 5.230, dintre care 2.556 voturi prin telefon şi 2.674 voturi online, informează site-ul http://eurovision.tvr.ro/2023.
 



Ediţia din 2023 a Eurovision Song Contest (ESC) va avea loc în Marea Britanie, care va organiza concursul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat pe teritoriul acestei ţări. Evenimentul se va desfăşura la Liverpool Arena şi va avea două semifinale şi finala mare.

Semifinalele vor avea loc pe 9 şi 11 mai, iar marea finală pe 13 mai. Reprezentantul României va concura în a doua semifinală.

Eurovision Song Contest (ESC) este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

ESC se realizează în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume şi este transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006), notează Agerpres.


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: International
Tagurile articolului:   eurovision  loreen  romania  suedia  theodor andrei 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel