„Există vindecare, se poate trece peste depresie, peste atacuri de panică și peste anxietate”. Ada Galeș și Smiley, dezvăluiri despre filmul „Odată pentru totdeauna”
Filmul „Odată pentru totdeauna”, în regia lui Iura Luncașu, a avut premiera în cinematografele din toată țara vineri, 25 februarie. Producția prezintă lupta unui regizor cu depresia, fiind o poveste inspirată din fapte reale, mai exact din povestea de viață a lui Iura Luncașu.

Comedia dramatică îi are în rolurile principale pe Smiley, fiind debutul său într-un rol de o asemenea anvergură, și pe Ada Galeș, actrița premiată pentru debut de către UNITER, în 2016. Cei doi au vorbit despre provocările de la filmări, dar și despre mesajele cu care speră să rămână cei care vizionează filmul.

 

Smiley: „Când cineva are încredere în tine, trebuie să treci peste neîncrederea ta și să lucrezi la confirmare, în ochii tăi și în ai celor din jur.”

 

„Ar fi nedrept față de menirea mea pentru muzică și față de cei care chiar au ca meserie actoria să spun că îmi îndrept cariera către actorie. La mine s-a întâmplat, a fost o șansă atât la primele mele experiențe în actorie de acum mulți ani, cât mai ales în această situație, în cazul rolului principal din «Odată pentru totdeauna». Am simțit-o de la început ca pe o șansă pe care nu mi-a fost ușor să o împlinesc, pentru că simțeam că nu sunt cu adevărat pregătit. Cu toate astea, cum aș fi putut să trec mai departe fără să o accept? Când cineva are încredere în tine, trebuie să faci în așa fel încât să treci peste neîncrederea ta și să lucrezi la confirmare, în ochii tăi și în ai celor din jur. Sunt recunoscător pentru șansa aceasta, pentru experiența trăită, pentru lecțiile învățate”, a spus Smiley.

 

„Ca în orice dramă, sunt și momente de comedie, așa cum și în orice comedie sunt și accente de dramă. Nimic în viață nu e doar alb sau doar negru, doar de plâns sau doar de râs. Mereu găsești lecția, soarele și îmbogățirea interioară într-o tragedie, oricât ar părea de imposibil atunci când se întâmplă. Și cred că cel mai important mesaj al acestui film este că există vindecare, se poate trece peste depresie, peste atacuri de panică și peste anxietate. Chiar există soluții în familie, în echilibru, în iubire. Sper să ajute acest film atât persoanele care trec prin depresie, cât și pe cele de lângă ei”, a adăugat artistul.

 

Ada Galeș: „Cu toate că ne e greu uneori, avem mecanismele necesare în noi să ne ridicăm.”


Actrița Ada Galeș a interpretat rolul Almei, soția lui Alex Zota. Aceasta a precizat că una dintre caracteristicile centrale ale filmului „Odată pentru totdeauna” este tocmai faptul că îți oferă perspectivă, îți aduce în prim-plan atât povestea persoanei care se confruntă cu depresie, cât și pe cea a celor din jurul ei.

„Cred că acesta este unul dintre atuurile filmului. Aduce în discuție pe de-o parte episodul depresiv al unui om și cum face el față, în același timp, îți prezintă și cum e pentru aparținători. Cred că e foarte important să observăm și să ținem cont de asta. Alma e descoperită în film într-un moment în care și ea abia mai poate. Cu toate că se străduiește, cu toate că e alături de Alex, are momente când clachează. Ceea ce poate fi deopotrivă amuzant și înduioșător. Mi se pare că oferă veridicitate: când treci prin ceva greu, nu treci doar tu, trec toți oamenii care îți sunt apropiați.”, a spus Ada Galeș.

În ceea ce privește lecția cu care ar trebui să rămână oamenii care vizionează „Odată pentru totdeauna”, aceasta a făcut referire la mantra filmului.

„Cu «Mulțumesc, Îmi pare rău, Iartă-mă, Te iubesc» și, dincolo de asta, cu faptul că, deși ne este greu uneori, avem resorturile necesare în noi să ne ridicăm. Însă e important să cerem ajutor. Dincolo de asta, cred că ar fi util ca oamenii să știe că este un film independent, care a fost făcut cu bucurie și, dacă le-a plăcut, să vorbească despre el și să îl susțință”, a mai spus actrița.


 

Filmul „Odată pentru totdeauna” a avut parte de o avanpremieră la Cinema City Timișoara, înainte de premiera din cinematografele din toată țara, din 25 februarie. Avanpremiera de la Timișoara a reprezentat un eveniment simbolic, de mulțumire pentru oraș și pentru oamenii lui, în contextul în care mare parte din film a fost filmat pe străzile orașului de pe Bega.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Maria Alexandru | Dată: 03 Martie, 12:28

Yoneștii, fără secrete, la Interviurile Spectacola / VIDEO

Tudor Ionescu și Anamaria Ionescu vin la Interviurile...


Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani

Dani Oțil, ajuns în culmea disperării: ”M-au părăsit. Nu glumesc”. Prezentatorul TV s-a plâns în direct

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dezvăluiri neașteptate: ”El este iubitul meu”. Fanii au rămas uimiți

Sursa foto: Loredana Groza, Instagram

Loredana Groza, apariție de infarct. Cântăreața a pus pe ea doar haine transparente FOTO

Captură video Youtube/ Adevaruri ascunse

Horoscop rune 27 iunie-3 iulie 2022. Zodia protejată divin. Mihai Voropchievici: ”Sunt protejaţi de toate forţele malefice”

Sursa foto: Elena Merișoreanu, Facebook

Elena Merișoreanu dă de pământ cu artiștii care se plâng de pensiile prea mici: ”E o rușine. S-au câștigat saci de bani. Cântăm o oră și primim 1000 și ceva” EXCLUSIV

Valentin Uritescu a murit

Bogdan Uritescu, dezvăluiri cutremurătoare din ultimele clipe de viață ale tatălui său, Valentin Uritescu: ”Ne-au zis că nu iese viu”

Sursa foto: Alexandra Ungureanu, Instagram

Ce a făcut Alexandra Ungureanu cu premiul de la ”Bravo, ai stil!”: ”Mi-am cumpărat un...”

Captură video Youtube/ Românii au Talent

Drama neștiută a lui Florin Călinescu. Fiul omului de televizune s-a sinucis, la doar 24 de ani

Sursa foto: Dorin Lojigan, facebook

Scandal după moartea lui Leluț Vasilescu, fostul toboșar al trupei Compact. Adrian ”Coco” Tinca: ”Paul Ciuci este un tip care nu are niciun sentiment”

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, sursa foto Doxologia.ro

Sfinții Apostoli Petru și Pavel 2022. Tradiții și obiceiuri. Ce NU ai voie să faci în această zi de sărbătoare

Sursa foto: pexels.com

Dieta de vară. Cum trebuie să arate meniul perfect, dacă vrem să slăbim cât mai repede: Dr. Florin Ioan Bălănică ”Fructele de sezon trebuie consumate rar” EXCLUSIV

Sursa foto: Sidonia Spătaru, captură Youtube/ Acces Direct

Văduva lui Dan Spătaru, de urgență la spital după ce s-a prăbușit în plină stradă: "Am zis să nu mă lovesc cu capul de trotuar și..."

Yoneștii, fără secrete, la Interviurile Spectacola / VIDEO

Tudor Ionescu și Anamaria Ionescu vin la Interviurile...