Expoziția originală BODY WORLDS anunță prima sa prezentare în București
Data actualizării:
Data publicării:
Românii vor putea să se alăture milioanelor de vizitatori din întreaga lume pentru a vedea expoziția originală de anatomie umană la Biblioteca Națională.

„Din când în când, ai ocazia să trăiești o experiență atât de profundă încât are potențialul de a-ți schimba viața... această expoziție oferă unul dintre  acele momente,” explică Dr. Angelina Whalley, medic, designer conceptual și curator al BODY WORLDS – Vital.

BODY WORLDS este o expoziție dedicată interiorului corpului uman – anatomiei și funcțiilor  organelor sale – care face aceste cunoștințe accesibile unui public cât mai larg. De la prima sa prezentare în Japonia, în 1995, expoziția a inspirat peste 55 de milioane de vizitatori din aproximativ 165 de orașe din Europa, America, Asia, Africa de Sud și Oceania. Pe 15 octombrie, expoziția originală, care prezintă corpuri umane reale, va ajunge în București, marcând astfel prima sa prezentare în România.

BODY WORLDS – Vital este o ediție specială a seriei BODY WORLDS, care expune numeroase exemplare extraordinare de corpuri umane reale. De la plastinați de corpuri întregi până la organe individuale și secțiuni transparente ale corpului, exemplarele expuse demonstrează complexitatea, reziliența și vulnerabilitatea corpului uman în condiții de stres, boală și sănătate optimă. De la scheletul uman până la interacțiunea musculaturii și dezvoltarea în uter, vizitatorii primesc o perspectivă detaliată asupra structurii interioare a corpului lor. Sunt prezentate și organe afectate de boli, precum un plămân de fumător cu emfizem și cancer, un ficat gras, fracturi osoase și articulații cu osteoporoză. Expoziția oferă tinerilor și vârstnicilor deopotrivă oportunitatea de a vedea funcționarea complexă a corpului și ilustrează modul în care deciziile de viață influențează bunăstarea și sănătatea noastră

„BODY WORLDS oferă vizitatorilor șansa de a se minuna de ceea ce se află sub piele,” adaugă Dr. Whalley, continuând: „Expoziția explorează modul în care tot ceea ce facem – exercițiile fizice, dieta, fumatul – afectează corpul nostru. Peste două treimi dintre vizitatorii globali chestionați au decis să acorde mai multă atenție sănătății lor fizice după ce au vizitat expoziția. Să vezi expoziția înseamnă să fii mișcat, inspirat și să apreciezi miracolele corpului uman, pe care adesea le considerăm de la sine înțelese.”

Creată de inventatorul plastinației, anatomistul și omul de știință Dr. Gunther von Hagens, BODY WORLDS este adesea imitată, dar inegalabilă în ceea ce privește calitatea, etica și succesul. Spre deosebire de alte expoziții anatomice, exemplarele expuse în toate expozițiile  BODY WORLDS provin dintr-un program de donare de corpuri bine stabilit, bazat pe consimțământul donatorilor, revizuit riguros de numeroase instituții muzeale internaționale. Până în prezent, peste 21.000 de donatori din întreaga lume și-au lăsat corpurile Institutului de Plastinație din Heidelberg, Germania, și programului său de donare de corpuri. Acești donatori au dorit ca trupurile lor să fie utilizate în scopuri educative și au oferit consimțământul     că rămășițele lor să fie prezentate publicului, prin plastinație, după moarte.

Biletele pentru prezentarea din București a BODY WORLDS – Vital sunt disponibile pe https://www.more.com/ro/tickets/happenings/gunther-von-hagens-body-worlds-vital-the-original/  și www.bodyworlds.ro  începând de astăzi, 26 septembrie 2024, pornind de la 31 lei (cu toate taxele incluse).

Biletele permit accesul numai în ziua pentru care au fost achiziționate și au inclus serviciul audio-ghid în limba română sau engleză, care poate fi descărcat în telefon prin scanarea unui QR Code aflat în zona de vizitare a expoziției. Audio-ghidul oferă explicații legate de exponate, într-o manieră ușor de înțeles. Pentru cei care doresc să cumpere bilete ce pot fi folosite în orice dată ulterioară achiziției până la finalul expoziției, pot opta pentru categoria de Flexi Tickets.

 

Studenții beneficiază în fiecare zi de luni de oferta două bilete la preț de unul, cu mențiunea că aceste bilete se achiziționează doar la casa de bilete a expoziției, aflată la Biblioteca Națională.

 

Biletele se vând online exclusiv prin https://www.more.com/ro/tickets/happenings/gunther-von-hagens-body-worlds-vital-the-original/  și www.bodyworlds.ro sau la casa de bilete a expoziției de la Biblioteca Națională a României. Mai multe informații pe www.more.com sau www.bodyworlds.ro

Expoziția Body Worlds - Vital este un eveniment susținut de RADIO ZU. 

Despre BODY WORLDS – Vital

BODY WORLDS – Vital este curatoriată special pentru România de Dr. Angelina Whalley, cu  scopul de a demonstra complexitatea, reziliența și vulnerabilitatea corpului uman în condiții de stres, boală și sănătate optimă. Vizitatorii vor fi uimiți de procesele vitale capturate în expoziție și vor pleca cu o nouă apreciere pentru puterea pe care o avem de a ne menține sănătoși.

Toate exemplarele anatomice expuse în expozițiile BODY WORLDS sunt reale. Ele provin din   programul de donare de corpuri al Institutului de Plastinație și sunt conservate permanent prin plastinație, un proces științific remarcabil inventat de Dr. von Hagens. BODY WORLDS – Vital se concentrează pe bolile și afecțiunile contemporane care afectează publicul larg și arată cum deciziile zilnice de stil de viață pot îmbunătăți sănătatea și bunăstarea. Pentru mai multe informații, vizitați www.bodyworlds.com.

BODY WORLDS se bazează pe invenția plastinației realizată de Gunther von Hagens – un proces de conservare care păstrează permanent exemplarele anatomice, în mod fidel naturii și estetic.

Despre Plastinație

Plastinația a fost inventată de Dr. Gunther von Hagens în 1977 la Universitatea din Heidelberg,  Germania. De la invenția sa, tehnica a fost continuu dezvoltată și perfecționată de el și echipa   sa. Exemplarele din expozițiile BODY WORLDS au fost conservate prin plastinație, o tehnică   ce oprește descompunerea corpului decedat și produce exemplare anatomice solide, inodore și durabile pentru instruirea științifică, medicală și publică, fără utilizarea barierelor de sticlă sau a formaldehidei. Procesul de plastinație înlocuiește fluidele naturale din corp cu materiale plastice reactive care inițial sunt maleabile, dar se întăresc după ce sunt tratate cu lumină, căldură sau gaz. Prin întărirea plasticului în exemplare, acestea pot fi conservate permanent în poziții realiste. Un plastinat de corp întreg necesită aproximativ 1.500 de ore de muncă pentru a fi finalizat.

Despre Donarea de Corpuri pentru Plastinație

Exemplarele provin din programul de donare de corpuri al Institutului de Plastinație din Heidelberg, înființat în 1982. Acestea au aparținut unor persoane care, în timpul vieții, au declarat că trupul lor ar trebui să fie disponibil după moarte pentru formarea medicilor și educarea publicului la expozițiile BODY WORLDS. Programul de donare de corpuri al Institutului de Plastinație și toate documentele aferente sunt revizuite anual de autoritățile din orașul Heidelberg, Germania, pentru a confirma autenticitatea documentelor, precum certificatele de deces și formularele de consimțământ. De asemenea, toate documentele au fost examinate și aprobate de numeroase muzee și instituții științifice din întreaga lume pentru a confirma legitimitatea programului. Printre acestea, California Science Center și-a publicat constatările:

 

Ethics Report by the California Science Center 2004/2005

Ethical Review Update by the California Science Center 2016/2017

    Repere ale BODY WORLDS – Vital:

Sănătatea și Boala Dezvăluite: Organele sănătoase sunt prezentate în comparație directă cu cele bolnave, pentru a dezvălui impactul fizic al bolilor. Elemente Interactive: "Oglinda Anatomică", unde vizitatorii pot vedea cum sunt poziționate organele vitale în propriul corp. Expoziție foto documentară: Prezintă longevitatea și îmbătrânirea sănătoasă. Zone de instruire: "Salvează-ți Coloana Vertebrală" oferă sfaturi ergonomice pentru a menține corpul în Înțelegerea Sănătății Creierului: Boli precum Parkinson și Alzheimer sunt explorate prin exemplare detaliate, scanări ale creierului, un videoclip explicativ și Infografice: O serie de infografice informative și ușor de înțeles oferă vizitatorilor informații despre diverse boli și afecțiuni care influențează diferitele sisteme ale

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Stiri



Sursă foto: Captură foto Instagram Gabriel Trifu și Catrinel Sandu

Gabriel Trifu, dezvăluiri despre divorțul de Catrinel Sandu: „Nu era ușă de biserică, așa cum povestește ea peste tot”

Mihai Voropchievici, captură video Youtube/ Adevăruri Ascunse

Horoscop 23 - 29 septembrie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care își va întâlni marea dragoste

Captură video: YouTube/La Măruță

Anca Dumitra a dezvăluit sexul bebelușului, după aproape o săptămână de când a devenit pentru prima dată mămică. Ce nume a ales pentru copilaș

Silviu și Mihaela Prigoană, sursa foto Facebook

Mihaela Prigoană, confesiuni despre căsnicia cu Silviu Prigoană: „Nu devine vulcanic în prezența mea”

Captură video: Pro TV

Cum arată Adrian Minune de când și-a micșorat stomacul. Manelistul a ajuns la 58 de kilograme în doar 6 luni. Cătălin Măruță a rămas uimit: „Ești alt om”

Georgina Rodriguez, Instagram

Cine ar fi crezut: Motivul incredibil pentru care au fost refuzați copiii Giorginei și a lui Cristiano Ronaldo la școală

Sursa foto: Gina Pistol, Instagram

Pariu că nu știi care este mâncarea preferată a Ginei Pistol. Află o rețetă delicioasă

Captură video Vocea Românei PRO TV

Theo Rose a plâns la Vocea României! Cine sunt frații care i-au uimit pe jurați, până la lacrimi - VIDEO

Facebook Nelson Mondialu / Facebook Andra

Ce preț halucinant are Andra pentru o oră de cântare! Nelson Mondialu’, supărat foc, că artista ”i-a dat țeapă”

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'. Sursă foto: Instagram/Adriana Simionescu

Adrian Minune aruncă bomba. Manelistul a vorbit în direct la TV despre zvonurile legate de divorțurile fiicelor sale: „Nu cred că foile țin oamenii”

Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, horoscop pentru săptămâna 23 - 29 septembrie. Zodia care are numai de câștigat

Sursa foto: Irinel Columbeanu, captură YouTube/ The Exclusive

Nu o să îți vină să crezi ce pensie are Irinel Columbeanu după recalculare




pixel