Feng Shui. Culorile și obiectele care te ajută să atragi norocul și prosperitatea
Feng Shui este o practică chineză veche de mii de ani care se concentrează pe armonizarea energiei din mediul înconjurător, pentru a aduce armonie, sănătate, noroc și prosperitate în viața noastră.

Există cinci elemente principale în Feng Shui, fiecare cu propriile lor semnificații și energii:

LEMNUL - reprezintă creșterea, prosperitatea și fertilitatea. Acest element ar trebui plasat în zona estică și sud-estică a casei. Culorile care îl reprezintă sunt verdele și maro.

FOCUL - reprezintă pasiunea, entuziasmul și activitatea. Acest element ar trebui plasat în zona sud-estică și sud-vestică a casei. Culorile care îl reprezintă sunt roșul, portocaliul, rozul și movul.

PĂMÂNTUL - reprezintă stabilitatea, siguranța și nutriția. Acest element ar trebui plasat în zona centrală și de sud-vest a casei. Culorile care îl reprezintă sunt maro și galben.

METALUL - reprezintă claritatea, precizia și încăpățânarea. Acest element ar trebui plasat în zona de vest și nord-vest a casei. Culorile care îl reprezintă sunt alb, argintiu și auriu.

APA - reprezintă abundența, curățenia și fluiditatea. Acest element ar trebui plasat în zona nord-estică și de nord a casei. Culorile care îl reprezintă sunt albastru, negru și tonuri de gri.

 

Obiectele care pot crește energia benefică

Pentru a aduce norocul și prosperitatea în casă, este important să respectați anumite principii de aranjare a obiectelor. Iată câteva sfaturi generale:

Evitați unghiurile ascuțite - Acestea pot crea energie negativă. Încercați să rotunjiți colțurile de mobilier sau să le acoperiți cu plante.

Plasați obiectele în perechi - În Feng Shui, perechile simbolizează echilibrul și armonia. Plasați decorațiunile, lămpile sau fotografiile în perechi pentru a atrage energie pozitivă.

Aduceți natura în casă - Plantele, pietrele și alte obiecte naturale pot aduce energie pozitivă în casă. Alegeți plante care își desfășoară frunzele în sus și evitați cele care au frunze ascutite.

Utilizați culori potrivite - Culorile pot avea un impact puternic asupra energiei din casă. Pentru a atrage prosperitatea, folosiți culori precum verdele, violetul sau auriul.

Curățați și ordonați - O casă curată și bine organizată poate atrage energie pozitivă și prosperitate. Încercați să evitați aglomerarea și dezordinea în încăperile casei și păstrați-le cât mai curate.

Amplasați obiectele cu atenție - În Feng Shui, amplasarea obiectelor poate avea un impact semnificativ asupra energiei din casă. Plasați mobila și decorațiunile în așa fel încât să creeze un flux de energie armonios.

Folosiți lumina potrivită - Lumina naturală este întotdeauna preferabilă, însă, dacă este necesar, puteți utiliza și lămpi de iluminat. Folosiți luminile calde și evitați lumina prea puternică și rece.

Eliminați obiectele nefolositoare - Obiectele nefolositoare sau vechi pot bloca fluxul de energie din casă. Aruncați obiectele pe care nu le mai folosiți și donați cele pe care le puteți oferi altcuiva.

Amplasați oglinzile cu atenție - Oglinzile pot atrage și amplifica energia pozitivă, însă amplasarea lor trebuie făcută cu grijă. Evitați să amplasați oglinzile în fața ușilor sau a ferestrelor, deoarece pot reflecta energia pozitivă.

Păstrați ordinea în dulapuri și sertare - Orice obiect din casă poate influența energia din casă. Păstrați ordinea în dulapuri și sertare pentru a crea un flux de energie armonios și pentru a evita blocajele energetice.

Semnificația culorilor

În general, culoarea poate avea un impact puternic asupra energiei din casă și poate fi folosită pentru a atrage anumite tipuri de energie pozitivă. Iată câteva semnificații ale culorilor în Feng Shui:

Verdele este culoarea creșterii și prosperității. Este folosit pentru a atrage energia de prosperitate și bunăstare financiară.

Auriul și argintiul sunt culori asociate cu bogăția și înțelepciunea. Acestea pot fi utilizate pentru a atrage energia pozitivă a prosperității și succesului în afaceri.

Roșul este culoarea pasiunii și a activității și poate fi folosit pentru a atrage energie pozitivă în viața romantică și socială.

Albastrul este culoarea calmului și a liniștii. Este folosit pentru a atrage energia de armonie și pace în casă.

Violetul este culoarea spiritualității și a înțelepciunii. Este folosit pentru a atrage energia de meditație și inspirație creativă.


În concluzie, Feng Shui poate fi un mod eficient de a crea un mediu armonios și plin de energie pozitivă în casa dumneavoastră. Utilizarea culorilor, amplasarea obiectelor și organizarea încăperilor sunt doar câteva dintre modalitățile prin care puteți îmbunătăți fluxul de energie din casă și să vă atrageți norocul și prosperitatea.

În plus, există și alte aspecte de care puteți ține cont în Feng Shui, cum ar fi utilizarea plantelor, a apei sau a pietrelor, dar acestea depind de contextul specific al casei și de preferințele personale.

Înainte de a începe să aplicați principiile Feng Shui în casa dumneavoastră, este important să faceți un plan detaliat și să vă concentrați asupra obiectivelor pe care doriți să le atingeți. De asemenea, puteți consulta un specialist în Feng Shui pentru a obține sfaturi personalizate și pentru a vă asigura că aplicați corect aceste principii în casa dumneavoastră.

 

Data: 09 mai 2023, 11:44
Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Horoscop
Tagurile articolului: culori  feng shui  noroc  oglinda  prosperitate 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dietă drastică după ce s-a îngrășat în vacanță. Salata pe care actrița o consumă întreaga zi: „Trebuie să încap în costumele de scenă”

Sursa foto: unsplash, autor Viva Luna Studios

Horoscop TAROT pentru săptămâna 2 - 8 octombrie 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacalHOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale,...

HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...