Fenomen de inversiune termică în țară! Mihai Huștiu, meteorolog ANM: „La Sinaia, temperaturile sunt mai ridicate decât în București”
Data publicării:
Mihai Huștiu, meteorolog ANM, a anunțat că la Sinaia temperaturile sunt mai ridicate decât în București. Iată cum se explică fenomenul de inversiune termică!  

Mihai Huștiu, meteorolog ANM, a anunțat că inversiunea termică înseamnă că în zona montană se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât la câmpie, astfel că la Sinaia vremea este mai caldă decât în București.

„Inversiunea termică o întâlnim adesea în sezonul rece din an, în timpul iernii, pentru că aerul este mai rece, mai dens, staționează în zonele acestea mai joase de relief, respectiv la câmpie. La această oră avem doar 0 grade în Capitală, în timp ce la stația meteo Sinaia (1500 m) avem 4 grade. Aceeași situație este și în Transilvania, doar un grad la Sibiu, iar la stația meteo Păltiniș aflată la 1400 de metri sunt temperaturi de 5 grade.

Vorbim despre o stratificare inversă a temperaturii, respectiv temperatura nu scade așa cum este normal, ci în aceste situații de iarnă crește cu înălțimea și avem parte de această inversiune termică, care se concretizează în faptul că la câmpie avem parte de nebulozitate joasă, ceață, este un aer mai umed, mai rece și avem parte de nori și o vreme închisă.

În tot acest timp, la munte este o vreme însorită. Zonele montane se află deasupra plafonului de nori, iar vremea este însorită și mai caldă față de ce se întâmplă la câmpie.

Aceste condiții se vor păstra atât astăzi, cât și mâine. Vremea la câmpie va fi închisă, cu nebulozitate joasă, stratiformă, ceață și vizibilitate mai redusă pe alocuri. Este posibil să avem și burniță. La munte așteptăm o vreme însorită și mai caldă”, a spus Mihai Huștiu, meteorolog ANM, la Antena Stars.

Cum va fi zilele următoare în țară

Mihai Huştiu, meteorolog ANM, a spus la ce temperaturi să ne așteptăm în zilele următoare. De luni, vremea se încălzește, însă această încălzire vine la pachet și cu ploi, în special în zilele de marți, miercuri și joi. 

„Vremea se încălzește, însă încălzirile acestea din timpul iernii se resimț în primă fază la munte, la deal. Aerul cald pătrunde la înălțime și temperaturile cresc la altitudini mai mari, de aceea temperaturile sunt mai ridicate în zonele montane, dar treptat aerul mai rece care s-a instalat deasupra României va fi înlocuit de o masă de aer mai caldă care vine dinspre partea de vest a continentului.

Marți și miercuri, chiar și joi vor fi temperaturi ridicate în țara noastră cuprinse între 4 și 12 grade în general, iar în Capitală vom avea între 7 și 9 grade în termometre.

Așadar vom avea o vreme mai caldă și această încălzire vine la pachet și cu ploi destul de multe la nivelul țării noastre, mai ales în zilele de marți, miercuri și joi. Vor fi precipitați în toate zonele, mai ales sub formă de ploaie și doar la munte să fie lapoviță și ninsoare la peste 1400-1500 de metri”, a spus Mihai Huștiu la Antena Stars.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Valentina Miu
Categorie: Vremea


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 29 aprilie – 5 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea noroc la bani, chiar înainte de Paște

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscopul lunii mai, cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU. Andra Măruță, Românii au talent/ProTV

Dana Budeanu, reacție controversată, după ce a văzut-o pe Andra pe scenă. Artista i-a răspuns când a observat ce a spus despre ea

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Top 5 zodii de femei seducătoare, care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Nimeni nu poate rezista în fața lor”

Sursa foto: Sursa foto: CRBL, Instagram

CRBL, primul Paște singur, după divorțul de soția sa, Elena. Artistul a dezvăluit în compania cui își va petrece sărbătorile anul acesta

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Andrei Ciobanu, Zanni/ captură video Voyo

Scandal între Andrei Ciobanu și Zanni la Survivor! „Nu a primit educație, nu a avut de unde” / „Acum înțeleg de ce Ana Pal ți-a dat un cap în nas”




pixel