Filmele ''The Power of the Dog'' şi ''House of Gucci'', în fruntea nominalizărilor la SAG Awards 2022
Data publicării:
Filmul western cu accente sumbre "The Power of the Dog", regizat de Jane Campion, şi drama "House of Gucci", regizată de Ridley Scott, au primit miercuri cele mai multe nominalizări - trei fiecare - la SAG Awards, premii decernate în fiecare an de Sindicatul actorilor americani şi considerate un barometru important în cursa pentru Oscaruri. 

"The Power of the Dog" a câştigat deja în această săptămână Globul de Aur pentru cel mai bun film dramatic, iar actorii săi principali, Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst şi Kodi Smith-McPhee, au fost nominalizaţi la SAG Awards 2022.

Concurenţii acestui film regizat de Jane Campion pot totuşi să respire uşuraţi, întrucât pelicula nu a fost nominalizată la categoria principală a acestor premii - "cea mai bună distribuţie".

Prezentat la Festivalul de la Veneţia din septembrie 2021, unde cineasta neozeelandeză a fost premiată pentru regie, filmul "The Power of the Dog" a beneficiat de cronici elogioase şi a fost difuzat apoi în lumea întreagă pe platforma de streaming Netflix după o lansare într-un număr limitat de cinematografe.

Cei 124.000 de membri cu drept de vot la SAG Awards nu au ţinut cont de comentariile ironice ale spectatorilor care au analizat interpretarea lui Jared Leto şi accentul său italian în filmul "House of Gucci". Starul american a fost nominalizat la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", iar filmul regizat de Ridley Scott a primit alte două nominalizări: Lady Gaga la categoria "cea mai bună actriţă în rol principal" şi "cea mai bună distribuţie".

La categoria "cea mai bună distribuţie", echivalentul SAG Awards pentru cel mai bun lungmetraj, au mai fost nominalizate filmele "Belfast", "CODA", "Don't Look Up" şi "King Richard".

La categoria "cea mai bună actriţă într-un rol principal" vor concura Jessica Chastain ("The Eyes of Tammy Faye"), Olivia Colman ("The Lost Daughter"), Lady Gaga ("House of Gucci"), Jennifer Hudson ("Respect") şi Nicole Kidman ("Being the Ricardos").

La categoria echivalentă masculină - "cel mai bun actor într-un rol principal" - au fost nominalizaţi Javier Bardem ("Being the Ricardos"), Benedict Cumberbatch ("The Power of the Dog"), Andrew Garfield ("Tick, Tick ... Boom!"), Will Smith ("King Richard") şi Denzel Washington ("The Tragedy of Macbeth").

Filmul "Belfast", în care cineastul Kenneth Branagh revine asupra violenţelor din Irlanda de Nord la care a asistat în copilăria şi adolescenţa sa, este considerat unul dintre marii favoriţi în actualul sezon al premiilor hollywoodiene, însă nu a primit decât o nominalizare individuală la SAG Awards, pentru Caitriona Balfe, la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar".

Alte două mari surprize au fost înregistrate miercuri: Kristen Stewart nu a fost nominalizată pentru interpretarea prinţesei Diana în filmul "Spencer". La fel s-a întâmplat şi cu tânăra Rachel Zegler, care nu a fost nominalizată pentru rolul interpretat în musicalul "West Side Story".

În ceea ce priveşte producţiile de televiziune, serialele "Succession" şi "Ted Lasso" s-au clasat în fruntea nominalizărilor din acest an şi vor concura fiecare la cinci categorii. Serialul sud-coreean "Squid Game" este prezent în categoria "cea mai bună distribuţie a unui serial dramatic", marcând o premieră în cadrul SAG Awards pentru o producţie de televiziune care nu este jucată în limba engleză, notează Agerpres. 

Premiile SAG sunt decernate de actori din industria de divertisment americană şi din acest motiv sunt considerate un bun indicator pentru desemnarea viitorilor laureaţi de la gala Oscar, întrucât actorii reprezintă cea mai importantă ramură (aproximativ 10.000 de membri) din cadrul Academiei de film americane (AMPAS), instituţia care decernează trofeele supreme de la Hollywood.

Gala SAG Awards 2022 va avea loc la Santa Monica, în apropiere de Los Angeles, pe 27 februarie, cu exact o lună înainte de gala premiilor Oscar. 


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: cinematografie  filme  sag awards 


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”



pixel