Filmul Blonde, despre viața lui Marilyn Monroe, criticat dur. Fanii se arată „dezgustați” de scena intimă cu John F. Kennedy: „Înfiorătoare și nebunească“
Data publicării:
Fanii lui Marilyn Monroe se arată dezgustați de o scenă din noul film Blonde, în care apare fostul președinte american John F. Kennedy.

Filmul Netflix, al regizorului Andrew Dominik, a fost lansat săptămâna trecută și a stârnit controverse în rândul fanilor regretatei actrițe.

În timp ce Blonde pare un film biografic, filmul este de fapt o adaptare după cartea cu același nume a lui Joyce Carol Oate: lansată în 2001 și o operă de ficțiune.

Filmul  conține câteva scene șocante, dintre care unele sunt complet inventate doar pentru a face o poveste mai bună - este o operă de ficțiune, până la urmă.


Cu toate acestea, natura filmului și confuzia legată de faptul că este sau nu un film biografic au făcut ca o scenă în special să fie ofensatoare pentru fani.

Se zvonea că Marilyn Monroe ar fi avut o aventură cu regretatul președinte american JFK, dar, deși zvonurile nu au fost niciodată confirmate, filmul îi arată pe cei doi împreună într-un mod brutal.


În film,  Marilyn (Ana de Armas), sub influența drogurilor  este adusă  "președintelui", care vorbește la telefon și neagă acuzațiile de agresiune sexuală.

În timp ce vorbește la telefon, acesta o obligă pe Marilyn să întrețină un act sexual cu el.

Scena a provocat o indignare - și confuzie - pe scară largă, deoarece unii susțin că este o defăimare a personajelor lor, iar alții par să creadă că s-a întâmplat cu adevărat, potrivit Metro.uk

O persoană a descris scena ca fiind "nebunească", în timp ce un fan al filmului a dedus că "probabil" s-a întâmplat "așa cum este descrisă" în film.

'De ce ar fabrica filmul #Blonde un viol grafic al lui MarilynMonroe de către #JFK? Exploatare dezgustătoare. Greu de trecut', a scris o persoană dezgustată.

 


O alta a spus că a văzut filmul și că scena cu Kennedy i-a rămas "îngrozitor de bine întipărită în minte".

Un fan a lăudat filmul, dar a adăugat că acel moment anume i s-a părut total dezgustător și că nu ar fi trebuit să apară în film'.

'Blonde nu a fost bun', a spus un altul, 'iar acea scenă cu JFK a fost dezgustătoare și inutilă'.

Un altul a criticat-o ca fiind 'cea mai degradantă reprezentare a lui Marilyn Monroe', în timp ce unul a spus că a fost 'absolut îngrozitoare'. Ar trebui să fie un film biografic, nu o ficțiune istorică!".

 

Noua versiune a filmului se întoarce la primii ani de viață ai Normei Jeane și la abuzurile suferite de aceasta din urmă din partea mamei sale alcoolice și bolnave psihic.

Apoi o prezintă ascensiunea ei spre faimă - unde continuă să fie o victimă.

Regizorul Dominik însuși nu pare a fi cel mai mare fan al femeii despre care este vorba în filmul său, catalogând recent cântecul ei Diamonds are a Girl's Best Friend drept "curvie romanțată".


Într-un interviu acordat revistei Sight and Sound, regizorul ar fi spus că Marilyn este "acest lucru cultural uriaș", dar a întrebat: "Se uită cineva la filmele cu Marilyn Monroe?".

El a adăugat că nu a urmărit acuratețea istorică în film și a spus că Blonde a fost gândit să lase spectatorii cu un sentiment de neliniște.

El a spus: "Blonde ar trebui să te lase tremurând. Ca o maimuță rhesus orfană în zăpadă. Este un urlet de durere sau de furie'.


În ciuda controversei din partea publicului, Blonde a fost ovaționat în picioare timp de 14 minute la festivalul de film de la Veneția, iar unii au estimat că Ana va fi onorată cu o nominalizare la Oscar pentru rolul ei.

Blonde se poate urmări acum pe Netflix.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: ana de armas  blonde  film  jfk  Marilyn Monroe 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel