Filmul despre viața regretatei cântăreţe Aretha Franklin, criticat de familia artistei
Data publicării:
Familia cântăreţei Aretha Franklin a criticat serialul biografic "Genius: Aretha", care ecranizează viaţa legendarei interprete americane de muzică soul, şi a declarat că nu a fost consultată de postul National Geographic în momentul filmărilor,

Fiul cel mic al Arethei Franklin, Kecalf Franklin, alături de nepoata acesteia, Grace Franklin, au criticat acea ficţiunea biografică lansată duminică în Statele Unite şi dedicată în actualul sezon al francizei TV "Genius" "reginei muzicii soul", după ce sezoanele anterioare au prezentat viaţa fizicianului Albert Einstein şi pe cea a pictorului Pablo Picasso.

În urmă cu o săptămână, Grace Franklin a denunţat pe contul său de TikTok faptul că echipa care a realizat "Genius: Aretha" nu a dorit să ţină seama de opinia familiei artistei în timpul producerii acestei miniserii TV cu opt episoade, a cărei protagonistă este Cynthia Erivo, notează Agerpres.

Înainte de premiera de duminică, Kecalf Franklin s-a alăturat acuzaţiilor lui Grace într-un interviu acordat revistei Rolling Stone, în care a povestit că National Geographic s-a oferit să le prezinte rezultatul final, dar că nu a cerut niciodată părerea familiei.

"Am discutat cu avocaţii noştri pentru a le comunica opinia noastră, a vedea filmul şi a le spune dacă ne place... Răspunsul a fost că producţia s-a încheiat şi că nu vor să colaboreze cu noi. Practic este prea târziu", a explicat el.

Potrivit National Geogrpahic, echipa de producţie a avut încă de la început acordul fundaţiei care gestionează averea Arethei Franklin, reprezentat de o nepoată a artistei, Sabrina Owens, care anul trecut a renunţat la acea funcţie.

"Studioul a acţionat repede pentru a obţine sprjinul Fundaţiei Aretha Franklin, căruia îi mulţumim pe această cale", notează National Geogrpahic.

Nu este prima dată când familia Franklin nu este de acord cu gestionarea patrimoniului artistei. La un an după moartea sa, pe 16 august 2018, au fost găsite două testamente semnate de Aretha Franklin, unul sub canapea şi altul ascuns într-un dulap.

În testamente figurau atât numele fiilor săi, Kecalf şi Teddy, precum şi cel al nepoatei sale, însă a fost nevoie ca ambele să fie analizate de un tribunal după descoperirea în acelaşi an a unui nou document de acest tip.

Încercările de a documenta viaţa Arethei Franklin, născută în Tennessee, în 1942, nu au fost niciodată uşoare: artista a încercat să împiedice lansarea filmului documentar "Amazing Grace" şi nu şi-a dat acordul pentru publicarea biografiei sale, "Respect"

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: aretha franklin  film  genius 


DC Media Group Audience

Romeo Popescu, captură video Youtube

Previziuni pentru luna mai 2024, în funcție de cifra de destin. Romeo Popescu: „Aceste persoane au șanse financiare”

Lola Crudu, captură video Youtube, Spectacola

Lola Crudu, decizie radicală: „Nu mai plec, gata!” Soțul i-a spus că vrea să se înscrie la Survivor. Cum a reacționat / video

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Părintele Vasile Ioana/captură video Youtube, Altceva cu Adrian Artene

Ai voie să speli în Vinerea Mare? Părintele Vasile Ioana, răspunsul pe care-l așteaptă toți românii

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Andrei Ciobanu, Tj Miles, captură video Youtube/ Survivor România

Andrei Ciobanu, avertisment către TJ Miles: „Pe Zanni nu-l interesează absolut de nimeni. Ăsta este obiectivul lui”

Daniela Simulescu

Daniela Simulescu, previziuni în a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 6 - 12 mai 2024. Cea mai norocoasă zodie: „Voi sunteți cei mai bine aspectați”

Valeriu Panoiu/ captură video Youtube

Horoscop pentru luna MAI. Zodiile care pot face mulți bani: ”Sunt vești foarte bune”




pixel