Finala Insula de 1 milion. Cosmin Cernat, interviu pentru Spectacola: A fost cea mai mare provocare
Data actualizării:
Data publicării:
Pentru că finala Insula de 1 milion va avea loc sâmbăta aceasta, la ora 21:00, la Kanal D, am stat de vorbă cu prezentatorul reality show-ului - Cosmin Cernat.

Finala „Insula de 1 milion” va avea loc sâmbăta aceasta, la ora 21:00, la Kanal D.

 

Cum te găsim la finalul experienței „Insula de 1 milion”?

 

În primul rând, mulțumit, mai e foarte puțin până la finală și pot spune că am trăit și trăiesc emoții atât de frumoase alături de concurenți! Am alături o echipă minunată, extraordinară, căreia vreau să îi mulțumesc și fără de care acest proiect nu ar fi existat. Au făcut o treabă extraordinară.

 

 

Te-ai fi văzut în postura de concurent? 

 

 

Este o întrebare interesantă. Nu mă văd în postura de concurent, pentru că nu cred că fac față. Ați văzut ce probe dificile și complexe sunt.

 

Ce ți-a lipsit cel mai tare în toată această perioadă în care ai fost departe de casă?

 

Timpul petrecut cu tatăl meu, mi-au lipsit fetele mele care, din păcate, nu au putut să vină pentru că Ayana lucrează și Maya era la școală.

 

Care a fost cea mai mare provocare din această relocare?

 

 

Cred că cea mai mare provocare, din punctul meu de vedere, este modul în care trebuie să îți adaptezi organismul. Deși pare plăcut să stai câteva luni în Republica Dominicană, am mai spus-o, trebuie să ai mare grijă câtă apă bei, ce mănânci, cât dormi, când mergi la culcare și la cât te trezești. Pare un program de sportiv și chiar așa este. Asta este o provocare uriașă; adaptarea organismului la ceea ce este acolo. Dar la fel de puternică este adaptarea la mediul social, iar asta s-a văzut pe parcursul competiției. Concurenții au trecut prin tot felul de încercări nu numai în cadrul probelor, cât și în relațiile care s-au creat între ei.

2. Cosmin Cer... (cosmin-cernat_kanal-d_insula-de-1-milion_35323500.jpg)

 

 

Ești un om adaptabil care reușește să se reinventeze, așa cum povesteai chiar tu despre experiența din Canada, despre cum ai pornit un business într-un domeniu nou. Cu toate astea, ai revenit în televiziune și radio. Cum ai descrie relația ta cu televiziunea?

 

 

Ce am trăit în Canada este o experiență la care m-am adaptat, prin care am trecut și din care am învățat. La fel și experiența din Republica Dominicană și tot ceea ce mi s-a întâmplat până acum au făcut parte din provocările vieții. Televiziunea face parte din viața mea, sunt 30 de ani de când sunt în media. Mi-a oferit bucurii multe, au fost și momente mai puțin plăcute de-a lungul celor trei decenii de activitate, dar important este că am cunoscut oameni pe care, altfel, nu aș fi avut șansa să îi cunosc vreodată; de la mari actori, mari sportivi, regizori, oameni de cultură, oameni care fac business, de la toți am învățat câte ceva și mă simt norocos că am o profesie atât de frumoasă.

 

Ce sfaturi le dai copiilor tăi legat de carieră?

 

Nu îmi place să dau sfaturi nimănui, nici copiilor mei, legat de nimic.

Sunt un om care vorbește cu ei, le împărtășesc din experiența mea de viață. Legat de cariera lor, îmi doresc din tot sufletul să facă ceea ce le place, ceea ce își doresc ei să facă. Sunt lângă ei, îi susțin, așa cum este normal când ești părinte.

 

Spuneai într-un interviu recent că Matei și Ayana au urmat cursurile online ale unei școli din Canada. Cât de diferit este acest sistem față de cel clasic, românesc?

 

Nu există nicio legătură între ce se face în Canada și sistemul online din România. În țara noastră există un sistem de live streaming în care profesorul vorbește cu elevul, în Canada sistemul este bine pus la punct, elevul interacționând cu profesorul arareori, atunci când are nevoie. Există o platformă în care te loghezi, acolo sunt toate informațiile, tot ce au nevoie, toate cărțile, cursurile și elevul studiază și își dă examenele. În cazul nostru a funcționat excelent.

 

3. Cosmin Cer... (kanal-d-insula-de-1-milion_28939700.jpg)

 

Care sunt avantajele și dezavantajele școlii online?

 

Avantajul școlii online din Canada sau Statele Unite este acela că, dacă ești un elev silitor, care își face treaba, ai mult mai mult timp pentru pasiuni și pentru a face ce îți dorești să faci în viață.

 

 

Practic, anul acesta a fost o vară pentru tine, până acum. Însă iată că ne aflam și în vara românească. Noutăți în următoarea perioadă? 

 

 

Aș putea să vă spun o noutate, vara asta pentru mine este sinonimă cu Jocurile Olimpice de la Paris. Voi comenta din nou pentru Eurosport și am și câteva surprize pentru oamenii din România și nu numai. Sunt bucuros că voi comenta, este ceea ce îmi place, este profesia mea. Pentru asta noi, jurnaliștii sportivi, muncim ani de zile, pentru Campionate Europene, Campionate Mondiale și Jocurile Olimpice.

 

„Insula de 1 milion" a desemnat cei șase finaliști care se vor confrunta în ultima etapă a competiției

 

În acest weekend, după o serie de lupte intense și strategii bine planificate, „Insula de 1 milion" a desemnat cei șase finaliști care se vor confrunta în ultima etapă a competiției, ce va avea loc sâmbăta viitoare, de la 21:00, la Kanal D. În Republica Dominicană, concurenții au dat tot ce au avut mai bun pentru a ajunge în Marea Finală a acestui experiment social televizat unic.

Cei șase finaliști sunt Szilard, Argentina, Liviu, Jaguaru, Alex și Variu, care au reușit să înfrunte condițiile dificile și să își construiască cele mai bune strategii pentru a ajunge până aici. Argentina este singura femeie finalistă, reușind să ajungă în Marea Finală cu o singură brățară, o performanță remarcabilă.

Szilard a fost primul finalist desemnat, Cosmin Cernat anunțând că acesta nu va mai trebui să participe la ultimele probe datorită numărului mare de brățări pe care le-a acumulat: „Oficial în acest moment, conform tuturor calculelor posibile și imposibile, avem un concurent care va merge în Marea Finală, fără a mai participa la ultima proba de aici de pe insulă, iar acesta este Szilard".

În ultimul weekend de calificări, Szilard și-a demonstrat din nou priceperea, acumulând brățări în valoare de 500.000 de lei și câștigând prima probă de sâmbătă. Duminică, concurenții au avut parte de un anunț surpriză făcut de Cosmin Cernat: „În ultimul act, în Marea Finală o să fiți șase. Cinci o să intrați iarăși la joc". Prima probă a fost câștigată de Alex, iar în runda decisivă, Variu a reușit să se salveze, în timp ce Sorin a pierdut în fața lui Jaguaru și a părăsit competiția.

„Mă simt minunat, este o senzație unică, nu am mai avut niciodată așa ceva pe mână. Cele două brățări nu numai că valorează foarte mult, dar arată și fantastic. Mă bucur că am ajuns până aici, mă bucur că am ajuns alături de acești oameni minunați, mă bucur că particip la acest experiement incredibil, este ceva extrem de complex, extrem de plin de emoții și de surprize", a spus Szilard.

Sâmbătă, Szilard a profitat de faptul că a ieșit la ruletă pentru a intra în joc, alături de Flori, Liviu și Tudor, pentru a-și mări șansele de a acumula cele mai multe brățări, strategia sa dovedindu-se a fi una câștigătoare, el reușind să câștige prima rundă. În runda decisivă au intrat Flori, Liviu și Tudor, câștigător în timp record, în doar 48 de secunde, fiind Liviu.

„Sunt mândru de mine cu toată modestia, recunosc că sunt mândru de mine", a spus Liviu la finalul probei. Împăcât și liniștit cu rezultatul rundei decisive a fost și Tudor.

„După foarte mult timp sunt liniștit, pentru că știu că ajung acasă, știu că mă văd cu cei dragi...S-a terminat și timpul meu aici, dar plec mai bogat ca niciodată", a subliniat Tudor.

Cu lacrimi în ochi, Flori, una dintre concurentele eliminate, a transmis un mesaj emoționant copiilor săi:” Copiii mei, am luptat cât am putut, am dat tot ce am putut aici pe insula asta...Drumul meu până aici a fost și atât a fost să fie".

Înainte de a învârti ruleta pentru ultima dată, Cosmin Cernat a subliniat importanța experimentului social: „Experimentul social va continua până în ultima clipă a acestui show de televiziune."

Finală Mare va avea loc sâmbătă, de la 21:00, la Kanal D, iar cei șase concurenți vor lupta pentru a-și asigura un loc în ultima etapă, unde doar unul va însoți pe Szilard în bătălia finală pentru a-și transforma partea din milionul de pe insulă în bani cash.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 21:00, Marea Finală a celui mai intens experiment social televizat, „Insula de 1 milion", doar pe Kanal D!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team
Categorie: Vedete


DC Media Group Audience

Carmen de la Sălciua, captură video Youtube, Povesti de Film, cu Mara Banica

Carmen de la Sălciua, înșelată de Culiță Sterp? „Mi se părea ceva în neregulă”. Daniela Iliescu a fost prezentă la nunta celor doi

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Zanni, mărturisiri neștiute despre mama sa. Cine e femeia care i-a dat viață, iar apoi l-a abandonat la orfelinat: „Ea are probleme, nu este normală”

 Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Mihai Voropchievici: 3 zodii vor avea o vară „magică” anul acesta

Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop 24- 30 iunie 2024. Voropchievici: Vești foarte rele pentru o zodie

Roșii cu brânză, salată de vinete/ captură video Youtube, Vorbește Lumea

Bombele calorice ale verii. Nutriționiștii, semnal de alarmă: „Produc o inflamație foarte mare”. Uită acum de ele

Zanni, captură video Youtube, un PODCAST misto By Bursucu'

Cea mai mare temere pe care Zanni a avut-o cu privire la Survivor All Stars: „Ceea ce s-a și întâmplat”

Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube, Catalin Maruta

Adevăratul motiv pentru care Laurențiu Reghecampf nu-l vizitează pe Bebeto: „Mă doare foarte tare, pentru că eu l-am crescut, nu Anamaria”

PREOT

Preotul Paul Iulius Negoiță a vorbit despre două super alimente: A trebuit să citesc 500 de pagini ca să aflu că e bine să consumi așa ceva

Sursă foto: Răzvan Simion (Futuristul)/Instagram

Răzvan Simion spune de ce nu și-a chemat colegii la nunta cu Daliana Răducan: N-am mai văzut oameni să se invite la nuntă

Captură video: YouTube/un PODCAST misto By Bursucu'

Cum învață Rebeca la școală. Reacția Andreei Tonciu când a văzut ce note are fiica sa în carnețel: „Doamne, Doamne”

Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 24 - 30 iunie 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care vor avea parte de câștiguri

Captură video: TikTok/Jador

Jador nu s-a mai putut abține și și-a spart propriul televizor. Motivul pentru care a recurs la gestul extrem: „Uitați-vă cum arată”




pixel