Fiul Magdei Catone și al lui Șerban Ionescu, actor de succes. Ce spune Carol Ionescu despre moștenirea primită de la părinții lui: „Am avut actorie în familie și am luat și eu”
Carol Ionescu, unul dintre cei mai apreciați actori ai tinerei generații, a vorbit despre cum a prins gustul „artei” încă din copilărie. 

Carol Ionescu a fost invitatul Georgianei Ioniță, în emisiunea „Întâlnire cu Arta”, de la Spectacola și DC News.

Carol a povestit despre cele mai recente proiecte ale sale: Taximetriști și Teambuilding. Două filme cu succes răsunător în cinematografe. 

Ca actor, Carol s-a remarcat imediat prin rolurile sale, dar puțini sunt cei care știu că el are doi părinți celebri, iar talentul, așa cum ne-a spus chiar el, „este ereditar” la el în familie. 

Carol Ionescu este fiul Magdei Catone și al regretatului actor Șerban Ionescu. 

„E ereditar, n-am ce să fac. Genetic. Am avut actorie în familie și am luat și eu (n.r. râde). Pentru mine a fost un parcurs natural, cum mai spuneam eu o dată, la altă discuție pe care am avut-o cu tine înainte. Cred că e și altă etichetă stupidă cred, care circulă prin România, că părinții nu-și lasă copiii să facă o astfel de meserie pentru că nu e bine plătită. 

Nu, n-o ducem foarte bine, nu susțin asta. O duce groaznic artistul în România. Adică dacă vede vreun  demnitar asta și se hotărăște să dea mai mulți bani la cultură, mulțumim. (n.r. râde) Dar nici nu se moare de foame. E o meserie foarte frumoasă, care aduce, poate satisfacții foarte mari. Ar fi bine și un salariu mai mare. Ar fi bine să fie plătit lumea ca lumea, doar că asta e situația acum, n-am cum să mă las să mă apuc să fac IT, dar ce vreau să spun e că e înșelător la meseria asta uneori, că e ușor. Eu știu că mi-am luat țeapă cu asta.

Inițial,  am simțit să mă apuc de asta pentru că mi se părea ceva mai facil decât să studiez la orice altă materie și să învăț să ajung un dentist foarte bun, de exemplu. 

Deși când era mic uram asta pentru că era teatrul și filmările, erau locul, locurile unde îi pierdeam pe ai mei. Era dureros, dacă e să intru într-o analiză psihologică a copilăriei mele.

 Dar e ceva înșelător pentru că pare că e ceva facil și frumos, dar vine cu multe greutăți, cum spunea și Ana Maria Guran.”, a declarat Carol Ionescu în emisiunea „Întâlnire cu Arta”, de la Spectacola și DC News.

 

Organizează un festival în memoria tatălui său


„Este foarte important să vă spun, pentru că e un proiect foarte drag mie și e un e un demers pe care l-a început maică-mea. De fapt, e un festival. Se numește Festivalul de Teatru și Film Șerban Ionescu și este făcut pentru amintirea tatălui meu, Șerban Ionescu,  îl cheamă ca pe festival.(n.r. râde)  Și mama a reușit, în timp, să-și adune în jurul ei foarte mulți tineri dornici, ca să zic așa, că toți vin, sunt artiști la bază, regizori, artiști de toate felurile și din nevoie și din dragoste pentru proiectul acesta au devenit antreprenori culturali, c ca să zic așa. Și am făcut festivalul ăsta foarte mare, greu, de la zero. 


Am avut foarte mult ajutor de la mulți prieteni, sponsori, autoritățile din 2 mai, de exemplu, care au venit ca un noroc peste noi și putem să-l facem la 2 mai. Anul trecut am făcut  a 2-a ediție, la 2 mai. Și anul ăsta facem din nou tot la 2 mai, pe plajă. E un festival de teatru și film, artă, concerte și cred că mai adăugăm o categorie. Anul ăsta vor fi cinci categorii, n-o să fie doar teatru și film.

Festivalul se întâmplă la final de iulie, între 22 și 29 iulie”, a dezvăluit tânărul actor. 

 

Data: 25 feb 2023, 22:00
Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: carol ionescu  festival  magda catone  serban ionescu  taximetristi  teambuilding 


DC Media Group Audience

Sursă foto: Youtube/ La Măruță

Jorge a șters pe jos cu întreaga carieră muzicală a Andreei Bălan. A cedat în fața lui Cătălin Măruță și a spus ce crede

Anca Dimancea, captură viceo Youtube/ wownews

Anca Dimancea, horoscop chinezesc pentru luna octombrie. Zodiile care au parte de bani: „Apare prosperitate”

Teo Trandafir, captură video Youtube

Teo Trandafir, revenire spectaculoasă, după plecarea de la KanalD. Vedeta a lăsat televiziunea pentru prima ei dragoste: „Abia aștept să începem o călătorie frumoasă”

Sursă foto: Murderpedia/ Mary Bell la 11 ani

Fetița de numai 11 ani care a ucis doi băieți. Cazul șocant care a făcut înconjurul lumii: „Avocații mă vor scoate”

Ioana Tufaru, captură TV/ Kanal D

Ioana Tufaru, motivul pentru care nu a putut să-și înscrie copilul la școală: "Patru școli m-au refuzat. Mi-a fost foarte greu, am plecat plângând"

Descriere foto: Sursa foto: Cătălin Botezatu și Bianca Drăgușanu, instagram, colaj foto Spectacola

Cătălin Botezatu, detalii intime din dormitor. Cum se iubea designerul cu Bianca Drăgușanu: ”Când face dragoste e sălbatică, fatală, se dăruiește total. Știe să fie și doamnă și...”

Cristina Demetrescu, captură video Youtube/ Vorbește lumea

Cristina Demetrescu, horoscop pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Previziuni pentru toate semnele zodiacale

Sursă foto: Unsplash.com

4 zodii își pot găsi sufletul pereche pe 20 septembrie. Te numeri și tu printre ele?

Mona Segall, captură video Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Instagram

Mona Segall, producătoarea America Express, renunță la show-ul de succes: „Nu vrea să mai filmeze în...”

Sursa foto: Mihaela Constantinescu, captură TV/ kanal D

Fosta soție a lui Mihai Constantinescu, devastată de dorul regretatului artist. Cum are grijă de sufletul lui: „Îmi este cumplit de dor de el!”

Sursa foto: Daniel Buzdugan, Instagram

Daniel Buzdugan, decizie radicală. Și-a mutat copiii de la școala privată, la cea de stat: „Nu e normal să dăm atâția bani. Am vrut să vadă că se poate face carte și așa”

Sursă foto: Instagram/ Dana Roba

Daniela Roba, zvonuri despre despărțirea de Beni, în urma criticilor primite. Care a fost decizia make-up aristei