Florin Chilian trage un semnal de alarmă cu privire la industria românească muzicală: „Totul e realizat cu scopul de a face cât mai mult profit”
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Chilian a vorbit despre calitatea industriei muzicale de la noi din țară.

Florin Chilian a fost invitat în cadrul emisiunii „Golden Hour cu Jessie”, la Radio Gold FM, unde a vorbit despre situația actuală în care se află industria muzicală românească. În primul rând, artistul a scos în evidență impactul pe care îl au astăzi artiștii veniți din Republica Moldova, care au cucerit imediat trendurile românești și care au ajuns foarte repede la inimile publicului. Talentul uriaș este factorul decisiv care i-a ajutat pe aceștia în drum spre succes, consideră interpretul. 

„Se poate observa că artiștii care vin din Republica Moldova sunt din ce în ce mai apreciați și asta pentru că sunt cu adevărat talentați. Fără a fi deloc putinist, consider că talentul acesta este format de excepționala cultură rusească”, spune Florin Chilian.

„Abia acum începe să se coaguleze ca o afacere foarte profitabilă”

Mai mult, acesta consideră că în România încă nu există o industrie muzicală reală, iar drumul spre profit de abia de acum începe. Casele de discuri au la noi în țară cele mai multe drepturi asupra încasărilor care se câștigă din melodia unui artist.

„Din punctul meu de vedere, abia acum începe să se coaguleze ca o afacere foarte profitabilă. Sunt oameni care impun anumiți artiști pe posturile de radio. Mulți artiști din țară au contracte semnate cu diverse case de discuri și primesc un procent minim din încasări (undeva la 10-20%), iar drepturile de autor sunt cedate contractual caselor de discuri care îi reprezintă.”, continuă el.

Ce sfat are Florin Chilian pentru tinerii artiști

De asemenea, Florin Chilian trage un semnal de alarmă asupra mesajelor care se regăsesc astăzi în majoritatea melodiilor românești. Acestea conțin în principiu același mesaj, unde sensul cuvintelor este pierdut, astfel încât se urmărește doar profitul câștigat din urma lor, și nu transmiterea unei emoții. În acest sens, compozitorul le recomandă tuturor celor care sunt la început de drum în acest domeniu să analizeze mai mult definiția de „artă” și să încerce să atingă acest sens profund.

„Se scot niște piese care ajung să anuleze sensul cuvintelor, totul cu scopul de a face cât mai mult profit fără să existe atenție la detalii sau la efectele pe care le are o melodie asupra publicului. Le recomand tinerilor artiști să meargă la definiția artei, care dacă nu este profund personală, nu este artă.” este mesajul transmis de artist.

Ce spune artistul despre pandemie

Chiar dacă pandemia a fost prilejul de regăsire a foarte multor artiști, care și-au descoperit și alte pasiuni și au avut extrem de mult timp de petrecut în intimitatea familiei, Florin Chilian consideră că niciodată lumea nu va mai fi la fel cum era înainte.

„Lumea de dinaintea pandemiei nu se va mai întoarce niciodată.”, a mai spus acesta

Mai mult, acesta se declară a fi un patriot convins, care nu se vede să locuiască altundeva decât în România. 

„Nu pot respira într-o altă limbă… am încercat. Iar confortul meu după atâta muncă e aici, în România.”, mai afirmă Florin Chilian, în cadrul emisiunii. 

Citește și: Obiceiul pe care Rona Hartner îl are zilnic, după ce a învins cancerul: „Este un miracol ce mi s-a întâmplat”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Andreea Cercel
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: artiști  florin chilian  industria muzicala  muzica 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel