Florin Piersic împlinește astăzi 85 de ani. La mulți ani, maestre!
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Piersic împlinește astăzi 85 de ani. Marele actor nu își va sărbători ziua de naștere, fiind devastat de durere, după ce un prieten apropiat a fost răpus de covid. 

A fost supranumit Alain Delon de România și și-a dedicat întreaga viață actoriei. 


S-a născut pe 27 ianuarie 1936, în Cluj, din părinți originari din Bucovina. Mama sa era din Valea Seacă, iar tatăl originar din Corlata, acolo unde și marele actor și-a petrecut copilăria. 


S-a mutat apoi în Cernăuți și, ulterior, a ajuns la Cluj Napoca, acolo unde a urmat Liceul de băieți nr. 3, azi Colegiul Național Emil Racoviță.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București (astăzi UNATC), promoția 1957 și a debutat pe scena Teatrului Național din București în același an, în pelicula ”Ciulinii Bărăganului”, iar, de atunci a jucat într-un număr impresionant de piese de teatru și filme.


A fost distins cu Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. De asemenea,  a fost decorat la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler.


Maestrul Florin Piersic nu își serbează ziua anul acesta

 

Marele actor n-a lăsat niciodată vârsta să-l împiedice să se bucure de ziua lui de naștere. Și-a uimit publicul cu apariții inedite, la diverse emisiuni sau chiar pe scenă, în fiecare an, de ziua lui. 

CITEȘTE ȘI: Florin Piersic, scrisoare emoționantă înainte de a împlini 85 de ani: „Copii, e prea multă tristețe in lume”


Anul acesta, Florin Piersic a anunțat că nu va sărbători împlinirea a 85 de ani, găsind nepotrivită o petrecere în acest moment. 

 


″În câteva zile împlinesc marele 85. (…) An de an, televiziunile, presa şi mai ales voi, publicul m-aţi sărbătorit, m-aţi răsfăţat, m-aţi aplaudat, iar eu am primit o mare de flori, vorbe minunate şi toată iubirea voastră, cu recunoştinţă. (…)

Şi acum vine marele ‘Dar’. Copii, e prea multă tristeţe în lume. De curând mi-am pierdut un prieten de o viaţă, Rocco-Grigore Rusu, care a fost răpus de boala asta blestemată, iar o minunată parteneră a mea se zbate acum între viaţa şi moarte, din acelaşi motiv. Vă spun drept: mi se pare cam nepotrivit să ne ţinem de sărbătoriri”, a scris Florin Piersic pe Facebook.

 

„Oamenii își amintesc de cei care sunt valoroși, din păcate, sau încep să vorbească cât de cât, numai după ce ei nu mai sunt”

 

Anul trecut, actorul a avut un alt moment emoționant, tot de ziua lui, când a făcut o mărturisire tulburătoare. 


 „Oamenii își amintesc de cei care sunt valoroși, din păcate, sau încep să vorbească cât de cât, numai după ce ei nu mai sunt. (…)Acesta este adevărul. Își amintesc după ce ei nu mai sunt. Peste 20 de ani, nici nu vor ști, probabil, că a existat un actor și un om pe care îl chema… Soția mea, care este lângă mine, spune că nu este adevărat. Eu spun că peste 20 de ani nu o să își mai amintească nimeni. Îmi pare rău că trebuie să îți spun asta. Nu îmi face plăcere să spun asta, dar am colegi, prieteni, parteneri de toate vârstele și constat că din ce în ce mai puțîn sunt pomeniți. Poate ai observat și cei care ascultă această convorbire dintre noi doi realizeză că eu, tot timpul, încerc să îi pomenesc pe cei care mi-au făcut bucurii, care mi-au fost aproape sau parteneri, oameni care au fost alături de mine și s-au dus. Mă doare foarte tare. Mă doare sufletul când mă gândesc că au rămas atât de puțini… Eu nu i-am uitat și ei există în sufletul și in mintea mea”, a declarat Florin Piersic pentru Realitatea TV.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: 85  actor  florin piersic  nascut 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă




pixel