Florin Piersic Jr: „Cumva, toată viaţa am fost un naiv şi asta m-a ajutat în carieră!”
Data publicării:
Florin Piersic Jr. spune că naivitatea l-a ajutat în carieră, deși acest „atu” ar putea părea un defect pentru unii. 

 „Cumva, toată viaţa am fost un naiv şi asta m-a ajutat în carieră!”

Mărturiseşte Florin Piersic Jr. în noua ediţie „Nocturne”, la TVR 1. Dacă şi ce şansă are teatrul în această lume răvăşită aflăm din dialogul Marinei Constantinescu cu actorul, regizorul, autorul Florin Piersic Jr. luni, 13 iunie, de la 23.00.

 
În cariera sa a făcut de câteva ori pasul dincolo de actorie, către scenariu şi regie. Nici domeniul literaturii nu a rămas neexplorat.


Ca regizor de film, Florin Piersic Jr. debutează în 2004 cu scurtmetrajul “Advertising”. În 2005 obţine Premiul special al juriului la B-Est Film Festival, iar în 2006 - Premiul pentru Cel mai bun Film Experimental la Premiile UCIN, ambele trofee pentru „Fix Alert”, producţie pentru care a semnat atât scenariul, cât şi regia. În 2014, Uniunea Cineaştilor din România i-a oferit Premiul pentru film experimental pentru “Killing Time”, în care, de asemenea, reuşeşte tripleta scenariu-actorie-regie.


„Cumva, toată viaţa am fost un naiv şi asta m-a ajutat în carieră”, mărturiseşte invitatul Marinei Constantinescu. În ce fel vom descoperi luni, 13 iunie, de la ora 23.00, la TVR 1.


Cuvântul scris a devenit, odată cu anii, foarte important pentru Florin Piersic Jr. Latura sa de scriitor ne este devoalată în titluri precum „Opere cumplite”, „Romantic Porno” şi „Ficţiuni reale”.


Dar poate cel mai aproape de sufletul său rămâne teatrul. Mai are teatrul vreo şansă în această lume răvăşită? Invitatul emisiunii „Nocturne” din 13 iunie, Florin Piersic Jr., răspunde afirmativ: „Iubesc teatrul şi îl consider o salvare din orice situaţie”.

Cele mai calde amintiri ale lui Florin Piersic Jr. se conturează în jurul mamei sale, actriţa Tatiana Iekel. Şi evocarea întâlnirii notabile cu Valeria Seciu în piesa „Regăsire”, de Luigi Pirandello, îi aşază pe chip o umbră de nostalgie.​

 

Florin Piersic Jr. spăla vase 16 ore pe zi. Cum a ajuns actorul să muncească în SUA: Credeam că tot ce zboară se mănâncă

 

Florin Piersic Jr. a fost decis să-și depășească tatăl în celebritate, încă din facultate. La 25 de ani, actorul a luat decizia de a cuceri Hollywood-ul, astfel că a plecat în America, pentru a-și urma visul. 

Planul lui era să se angajeze într-un restaurant frecventat de celebrități, în speranța că va cunoaște oameni din industria filmului, care să-l observe și să-i dea șansa să arate ce poate. 

Din păcate, planul său a eșuat și în loc să se lanseze pe culmile cinematografiei, ajunsese să spele vase 16 ore pe zi. 


"A trecut mult timp şi memoria mă înşală. Am spălat vase, la maşină. Le clătești, mai întâi, apoi le pui într-un cub mare la vreo 200 de grade. Făceam asta zilnic cam 16-17 ore pe zi, timp de trei, patru luni. Aveam 25 de ani. Credeam că tot ce zboară se mănâncă. Credeam că dacă eram la New York o să mă vadă Steven Spielberg. E vorba de vârstă.


Mai ales dacă lucrezi la un restaurant, eventual trecând de la spălat vase la chelner, poți să te întâlnești cu un actor cunoscut și să îi spui: <uitați cartea mea de vizită> sau să îi scrii numărul de telefon pe un șervețel. Exact după ce am plecat, a doua zi, mi-a zis cineva că a filmat Al Pacino în restaurantul ăla,” a declarat Florin Piersic Jr, la emisiunea „Gătit la Costum”,


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Vedete
Tagurile articolului:   actor  florin piersitc  nocturne 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel