Florin Piersic: „Mai vreau să trăiesc puțin”. Ce spune marele actor despre ruptura dintre el și fiul său: „El era băiatul meu, așa va rămâne toată viața mea”
Data publicării:
Cel mai mare povestitor al românilor, Florin Piersic este invitatul lui Mihai Morar, în cadrul podcastului „Fain & Simplu”, unde vorbește despre pasajele care nu au intrat în cartea sa, „Viața ca o poveste”.

 

La 86 de ani, Florin Piersic fascinează mai departe din toate punctele de vedere. Un personaj de legendă, care a format generații întregi de români prin filmele sale.

Un povestitor ca nimeni altul. Un actor total, cum aveți ocazia să îl vedeți și în dialogul cu Mihai Morar. În podcastul de astăzi, Florin Piersic ne spune în stilul său unic poveștile care nu se regăsesc în cartea sa. Care este marele său regret față de fiul său, Florin Piersic Jr, dar și care este cea mai mare teamă a sa.

„PODCASTUL PODCASTURILOR. Am publicat acum ultimul episod Fain & Simplu din acest an. Am spus și public: visul meu a fost să îl am în studio pe Florin Piersic. Pentru mine, el e cel mai mare povestitor pe care românii îl au în viață. Înainte de Crăciun, promiți cadoul lui Florin pentru mine și cadoul meu pentru voi: filmul vieții unuia dintre noi, un actor și un trăitor, dar, mai presus de toate, întâiul povestitor al nostru. Cu dragoste și recunoștință, Mihai Morar.”, a spus realizatorul podcastului, Mihai Morar.

VEZI ȘI: Florin Piersic, amintiri dureroase despre sora pierdută: „Ziua cea mai tristă a vieţii mele. Mama s-a repezit la sicriul în care era Lucica noastră” https://www.spectacola.ro/florin-piersic-amintiri-dureroase-despre-sora-pierduta-ziua-cea-mai-trista-a-vietii-mele-mama-s-a-repezit-la-sicriul-in-care-era-lucica-noastra_25163.html 

Florin Piersic Jr. a declarat, recent, că el și tatăl său nu mai comunică.

Fiu al unor actori celebri, Florin Piersic si Tatiana Iekel, acesta și-a croit propriul drum pe scenă, punând bazele teatrului independent și ale filmului experimental în România. Pe lângă vasta carieră actoricească, Florin Piersic Jr. este și scenarist, regizor, producător de film și scriitor.  Florin Piersic Jr. traduce texte, le pune în scenă și le joacă cu o asumare surprinzătoare, ceea ce i-au adus numeroase premii și aprecieri din partea publicului.


Florin Piersic Junior și tatăl său, marele actor Florin Piersic, nu au o relație apropiată. Ruptura s-ar fi produs în 2004, imediat după ce au colaborat pentru filmul Fix Alert. De fapt, chiar la conferința de presă de promovare a filmului, Florin Piersic ar fi avut o reacție și o replică usturătoare la adresa fiului său. 
Învitat în emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai, de la Kanal D, Florin Piersic Junior a dezvăluit că a fost șocat de afirmațiile tatălui său de atunci și că s-a simțit rănit de faptul că celebrul actor a declarat că nu a înțeles ce vrea să transmită pelicula. 

"Ruptura s-a produs treptat, dar au fost și momente bruște.

A fost un moment în care, la Fix Alert, am făcut o conferință de presă și eu credeam foarte mult în momentul acela în filmul ăla și în toată echipa. Toți cei care lucraserăm la filmul acela eram ca o familie.
El a venit și a făcut cumva bășcălie și cred că acela  a fost un moment de ruptură pentru că m-a durut. Ciudat e că el nu și-a dat seama că îl lovește pe propriul lui fiu", a dezvăluit Florin Piersic Junior, la Kanal D. CITEȘTE AICI MAI MULTE. 


Florin Piersic rupe tăcerea despre „ruptura” de fiul său

În cadrul podcastului „Fain & Simplu”, cu Mihai Morar, Florin Piersic a vorbit despre relația cu fiul său. 

„M-am bucurat de fiecare dată când a apărut, am fost și la spectacolele lui. Eu am avut întotdeauna o mare simpatie și dragoste pentru el pentru că am simțit că el este foarte dăruit pentru meseria asta”, a spus actorul despre băiatul său.

Mihai Morar l-a întrebat pe marele actor dacă a avut vreodată un cuvânt de spus în cariera fiului său, maestrul Piersic a afirmat  că ar fi făcut asta. De asemenea, el își contrazice fiul, care a spus că nu au apărut niciodată împreună pe scenă. 


„Da, am simțit, dar niciodată nu m-am dat cu părerea, decât cu laude, că m-am dus la spectacolele lui și mi-a fost foarte bine. (…) La declarația lui că eu nu m-am întâlnit cu tata niciodată pe scenă, cu toate că el a fost în niște recitaluri de-ale mele în care l-am luat partener cu mine, dar asta a fost așa, ceva trecător, dar mi-a făcut plăcere”, a spus Florin Piersic

Marele actor recunoaște încă că regretă că nu a jucat până acum într-o piesă de teatru cu fiul său. Deși ar fi existat această șansă, chiar Florin Piersic jr i-ar fi propus să joace împreună în piesa „Frații”.

 „Adevărul este că mi-ar fi plăcut să joc împreună cu el, dar piesa pe care mi-a dat-o el, nu-mi place să mai dezvolt subiectul ăsta, Frații se chema, mie nu mi-a plăcut piesa. Nu m-am văzut jucând în această piesă. Eu simt imediat ce mai merge, ce aș putea să fac mai mult decât spune textul și atunci am spus nu. Acum , târziu de tot, regret că n-am jucat cu el la Bulandra această piesă unde mi-a propus el să o joc. Până la urmă a jucat-o, dar a jucat-o puțin, la Timișoara. Acum e târziu, bine, în profesia asta nu e târziu. Mi-ar fi plăcut să joc cu el, împreună”, a mai declarat el pe YouTube.

 

VEZI ȘI: Cum arăta Florin Piersic în copilărie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: carte  fiu  florin piersic  florin piersic jr 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec




pixel