Florin Zamfirescu răspunde acuzațiilor făcute de Maurice Munteanu: „Ce vină am eu dacă el s-a simțit, vezi Doamne, lezat?”
Florin Zamfirescu a avut o primă reacție după ce  Maurice Munteanu  l-a acuzat că că ar fi homofob. 

Maurice Munteanu a povestit ce a pățit în urmă cu mai mulți ani, în timp ce încerca să intre la UNATC.
Juratul de la „Bravo, ai stil!” susține că ar fi fost umilit de către Florin Zamfirescu, care era unul dintre profesorii evaluatori, și care, potrivit acestuia, ar fi avut un comportament homofob.


 „În ultimele zile am tot citit comentarii legate de abuzurile din UNATC, dar mai ales comentarii generate de aceste comentarii, unele dintre ele plasate chiar de copiii profesorilor care m-au abuzat și pe mine, la 18 ani, pe vremea cînd și eu eram un copil. 
Țin minte prima întrebare pe care mi-a adresat-o Florin Zamfirescu la admitere - "ai prietenă?" - și, desigur, tot coșmarul declanșat ulterior de această întrebare. Dar și umilințele. Și rușinea, și faptul că mă simțeam neputincios la cei 18 ani ai mei - "realizezi că asta e o problemă, nu?". Pentru cine, mai exact, domnule Zamfirescu, este o problemă? Mi-am răspuns singur. M-a ajutat și abordarea auriferă a maestrului. 
În timpul unei alte probe, fix în momentul monologului, Ion Cojar, care mă voia la clasă, este abordat de un asistent. Eu aud ce îi spune asistentul - "nu îl luați pe ăsta, că e homosexual!". Repet - aveam 18 ani și mă aflam pe o scenă, în fața unei comisii de admitere. Și mi-am continuat proba. Deși aș fi preferat să mor. Dumneavoastră cum ați fi procedat? 
La unul dintre ateliere, Gelu Colceag, pe care nu îl cunoșteam, intră în clasă, dînd cu ușa de perete. Vine direct la mine și mă întreabă fioros - "cum te cheamă?". Eu îi răspund, entuziasmat, cu vitalitatea tînărului de 18 ani. Dar o prietenă care mă însoțea, îl aude pe hol spunîndu-le unor asistenți - "cît voi fi eu aici, homosexualul ăsta nu o să intre." 
Nu aș fi reluat subiectul, dar scîrba infinită pe care mi-a produs-o vizionarea unor fragmente dintr-un podcast recent, nu mă lasă să tac. Și, în fond, de ce să tac? Trauma pe care mi-au provocat-o acei monștri, care au influențat generații, este enormă. 
Și voi vorbi despre asta cu fiecare ocazie. 
UNATC I. L. Caragiale, sper că veți avea grijă de tineri. Se apropie admiterea. Ce-ar fi să nu le mai distrugeți viitorul?”, a scris Maurice Munteanu pe Facebook.


Reacția lui Florin Zamfirescu

„Am văzut ce s-a spus, ce a scris. Nici nu mai știu în ce context l-am întrebat, sincer, dacă are prietenă. El era cam infantil la probe. La teatru se mai întreabă una, alta, se mai discută lucrurile astea. La câți studenți au trecut prin mâna mea… Pot să spun sigur că nu l-am întrebat în mod tendențios. Vedeți, se poate face o veste din nimic. Când un profesor pune întrebări pentru un candidat, vrea să îl descopere, să știe câte ceva despre el. Eu întrebam și fetele dacă au iubit, dar nu pentru că ar conta asta în meseria de actor. Eu îi întreb și pe nepoții mei. Am un nepot în clasa a IV-a, îl mai întrebam: măi, tu ai prietenă? Nu știu ce e tendențios în asta!”, a declarat Florin Zamfirescu pentru Fanatik.

Întrebat de ce crede că Maurice Munteanu s-a simțit umilit, actorul a răspuns:

„ L-am blocat cu întrebarea pentru că era tâmpit. Eu nu vreau să mă disculp în niciun fel. Eu nu permit nimănui să facă astfel de insinuări. Ce vină am eu dacă el s-a simțit, vezi Doamne, lezat? Credeți că pe mine chiar mă interesează că el era homosexual sau nu?”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Veronica Mavrodin | Dată: 04 oct 2022, 11:55

Mihaela Rădulescu, foto Instagram

Mihaela Rădulescu, dezamăgită de prestația din dormitor a primului ei iubit: „Am avut ghinionul să încep cu un bărbat stângaci și complexat”

Lidia Fecioru, captură video Youtube/ Ilinca Vandici

"Este aur pentru ficat". Lidia Fecioru, leacul pentru regenerarea celulelor hepatice

Irina Margareta Nistor, captură video Youtube

Irina Margareta Nistor, după ce Tim Burton a plecat cu „Wednesday” din România: „Avem câte o șansă și îi dăm cu piciorul de fiecare dată”  / EXCLUSIV

Sanda Ionescu, la Interviurile Spectacola

Ce cadouri își doresc ZODIILE? Astrologul Sanda Ionescu dezvăluie care sunt darurile cu care nu ai cum să greșești / VIDEO

Andreea Bălan, Dana Budeanu/ captură video Youtube, Instagram

Dana Budeanu o face praf pe Andreea Bălan: „Copiii vor cere despăgubiri la 18 ani” / VIDEO

Sursa foto: Iulia Sabbagh, argivă personală

Fiul cel mic al lui Christian Sabbagh, diagnosticat cu tulburare de spectru autist. Soția jurnalistului a intrat în depresie: „Îmi doream să se termine viața mea”/ EXCLUSIV

Sursa foto: Andreea Esca, Instagram

Andreea Esca, îndrăgostită de fiul unui actor celebru: „Primul iubit nu se uită niciodată. M-a iubit ani la rând”

Mirela Vasadi, foto Arhiva Personală

Mirela Vasadi, regrete la finalul lui 2022: „Alegerile greșite pe care le-am făcut, timp prețios irosit fără rost, niște suferințe inutile”

Paul Surugiu/ captură video Youtube

„Nu știu cum să scap de Fuego”. Drama prin care trece Paul Surugiu. Abia acum s-a aflat

Maria Lucia Hohan, foto Facebook

Maria Lucia Hohan rupe tăcerea, după ce a fost acuzată că și-a înșelat partenerul cu 10 bărbați: „Se prezintă denaturări grave de așa zise conversații și imagini, obținute ilegal”

Mihai Voropchievici. Captură Video Antena 3

Horoscop rune 5-11 decembrie 2022, cu Mihai Voropchievici. Zodia protejată divin: „A câştigat pe toate planurile”

Sursa foto: Andreea Maria, Instagram

Maria Andreea și Vali Bărbulescu s-au logodit. Cum arată inelul de logodnă primit de artistă