Foloseşti platforme de dating? AVERTISMENT de la psihologi: Fiecare relaţie vine cu un scenariu nou
Psihologul Radu Leca trage un semnal de alarmă cu privire la folosirea platformelor de dating. 

"Spaţiul online ne protejează interesele obscure îndreptate către împlinire intimă, nu către relaţii de durată. Orice formă de platformă de dating generează aşteptări erotice speciale ce aduc subiectul într-o stare de excitaţie şi dorintă anormală.

Fiecare poză urcată în cadrul profilului din platformă, ce primeste like-uri sau requesturi de conectare, aduc subiectul în faza de generare de scenarii înalte din punct de vedere erotic. Preferăm să facem afirmaţii mincinoase la adresa pregătirii academice, a parcursului social şi a familiei, ca să putem excela într-o nouă relaţie de scurtă durată.

Fiecare relaţie de scurtă durată.vine la pachet cu un scenariu nou în care putem fi oricine, oricând pentru oricât timp", a transmis psihologul Radu Leca pentru Spectacola.ro.

Trei categorii pentru "seducătorii online"

 

"Seducătorii online sunt grupaţi în trei categorii distincte: cei ce se vând intim, prin intermediul videochatului şi la domiciliul clientului, cei ce sunt profund tulburaţi emoţional şi preferă să deţină virtual până la 10 partenere şi cei obsedaţi ce ajung să consume droguri ca să poată întreţine relaţii cu mai mulţi parteneri într-o singură zi.

Din punct de vedere psiho-emoţional, categoriile enumerate mai sus au în comun frica de uitare. Subiecţii se validează emoţional prin intermediul numărului de parteneri virtuali cu care comunică. Comunicarea începe cu o simplă fotografie, dar ulterior relaţia fizică este înlocuită prin schimbul de poze sau videoclipuri. 

Autoerotismul este mult mai uşor de atins şi împlinit decât erotismul clasic, în care este absolut necesară participarea a mai mult de un partener.

Spaţiul virtual transformă persoanele în simple sunete şi imagini ce călătoresc în orice colţ al lumii", a mai spus psihologul.

Ce se întâmplă dacă suntem refuzaţi 

 

Într-un interviu exclusiv acordat Spectacola.ro, psihologul Keren Rosner a vorbit despre motivele pentru care oamenilor le este, în general, mai uşor să "agaţe" prin intermediul unor aplicaţii, dar şi despre efectele pe care un refuz le poate avea asupra noastră. 

"În cazul în care primim acceptul şi persoana ne răspunde pozitiv, avem o trăire pozitivă. Emoţia e de bucurie, de încredere, de optimism. Avem încredere, dată de faptul că suntem acceptaţi pentru că am fi valoroşi. Înseamnă că acea persoană a observat în poză sau descriere ceva atractiv. Ne va da o stare de bine. Refuzul, în schimb, generează multe întrebări şi îndoieli. E foarte descurajator atunci când tu arăţi unei persoane că îţi doreşti să vorbeşti, iar până şi dialogul este refuzat, e dureros. Pentru că persoana care este refuzată interpretează că nu este atractivă, nu are niciun atu în comparaţie cu alte persoane de pe acelaşi site. Apar îndoieli în ceea ce priveşte puterea de seducţie, interesul pe care l-ar putea suscita în alte persoane şi poate duce chiar şi până la îndoiala că ar putea fi iubit/ă", a declarat psihologul Keren Rosner, în exclusivitate pentru Spectacola.ro. VEZI MAI MULTE AICI

Data: 14 feb 2022, 16:11
Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Social
Tagurile articolului: aplicatii  avertisment  dating  psiholog  radu leca 


DC Media Group Audience

Daniel Buzdugan, foto Instagram

Motivul pentru care Daniel Buzdugan și-a retras copiii de la școala privată: „Să ajungi să plătești cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… ”

Cristian Mărgărit, la Pastila de Frumusețe

Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Monica Tatoiu, captură video Youtube/ theXclusive

Alcool pe stomacul gol. Băutura pe care Monica Tatoiu o bea în fiecare dimineață: „Este medicament”

Nicoelta Ghiriș, captură video Youtube/ ASTROSENS

Horoscop chinezesc până în februarie 2024. Nicoleta Ghiriș, previziuni pentru toate zodiile

Horoscop Chinezesc, captură video Youtube Spectacola

Horoscop chinezesc pentru săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, 2023. Previziuni pentru fiecare semn zodiacal

Sursă foto: Youtube/ TVR

Horia Moculescu și Marina Voica, poveste de dragoste neîmplinită. Ce a mărturisit artistul, după 60 de ani: „Ne trezeam, ne culcam împreună”

Sursă foto: Instagram/ Jorge, Andreea Bălan

Jorge, reacții dure după ce a dat de pământ cu talentul muzical al Andreei Bălan: „E tipul ăla care vinde pijamale?”

Sursa foto: Gabriela Cristea, Facebook

Gabriela Cristea, rețetă inedită de sarmele: „Acesta este secretul.” Trucul prin care previne arsurile digestive

Sursă foto: Instagram/ Elvira Deatcu

Adina Cristescu a încetat din viață la doar 56 de ani: „Deja îmi lipsești!”. Care a fost cauza morții

Sursă foto: Instagram/ Cristina Spătar, Talisman Tate

Cristina Spătar, apariție șoc lângă Tristan Tate, la numai trei luni de la căsătorie

„Regele moare” cu Victor Rebengiuc, un spectacol excepţional, în premieră la TVR

Victor Rebengiuc, despre spectacolul „Regele moare”: „Mă pregătesc exact pentru ce se pregăteşte şi eroul pe care îl joc eu: despărţirea de lumea asta”

Violeta Bănică, Andreei Marin, Ștefan Bănică Jr., Lavinia Pârva. foto Instagram

Andreea Marin, adevărul despre relația fiicei sale cu fratele vitreg cel mic, fiul Laviniei Pârva: „Nu știm ce soartă vom avea”HOROSCOP LUNAR OCTOMBRIE 2023 pentru TOATE ZODIILE

De la introspecție profundă, provocări profesionale, până...

Mintea și Inima: Căutând Filosofia Dragostei

O explorare a modului în care filosofia abordează...