Foloseşti platforme de dating? AVERTISMENT de la psihologi: Fiecare relaţie vine cu un scenariu nou
Data actualizării:
Data publicării:
Psihologul Radu Leca trage un semnal de alarmă cu privire la folosirea platformelor de dating. 

"Spaţiul online ne protejează interesele obscure îndreptate către împlinire intimă, nu către relaţii de durată. Orice formă de platformă de dating generează aşteptări erotice speciale ce aduc subiectul într-o stare de excitaţie şi dorintă anormală.

Fiecare poză urcată în cadrul profilului din platformă, ce primeste like-uri sau requesturi de conectare, aduc subiectul în faza de generare de scenarii înalte din punct de vedere erotic. Preferăm să facem afirmaţii mincinoase la adresa pregătirii academice, a parcursului social şi a familiei, ca să putem excela într-o nouă relaţie de scurtă durată.

Fiecare relaţie de scurtă durată.vine la pachet cu un scenariu nou în care putem fi oricine, oricând pentru oricât timp", a transmis psihologul Radu Leca pentru Spectacola.ro.

Trei categorii pentru "seducătorii online"

 

"Seducătorii online sunt grupaţi în trei categorii distincte: cei ce se vând intim, prin intermediul videochatului şi la domiciliul clientului, cei ce sunt profund tulburaţi emoţional şi preferă să deţină virtual până la 10 partenere şi cei obsedaţi ce ajung să consume droguri ca să poată întreţine relaţii cu mai mulţi parteneri într-o singură zi.

Din punct de vedere psiho-emoţional, categoriile enumerate mai sus au în comun frica de uitare. Subiecţii se validează emoţional prin intermediul numărului de parteneri virtuali cu care comunică. Comunicarea începe cu o simplă fotografie, dar ulterior relaţia fizică este înlocuită prin schimbul de poze sau videoclipuri. 

Autoerotismul este mult mai uşor de atins şi împlinit decât erotismul clasic, în care este absolut necesară participarea a mai mult de un partener.

Spaţiul virtual transformă persoanele în simple sunete şi imagini ce călătoresc în orice colţ al lumii", a mai spus psihologul.

Ce se întâmplă dacă suntem refuzaţi 

 

Într-un interviu exclusiv acordat Spectacola.ro, psihologul Keren Rosner a vorbit despre motivele pentru care oamenilor le este, în general, mai uşor să "agaţe" prin intermediul unor aplicaţii, dar şi despre efectele pe care un refuz le poate avea asupra noastră. 

"În cazul în care primim acceptul şi persoana ne răspunde pozitiv, avem o trăire pozitivă. Emoţia e de bucurie, de încredere, de optimism. Avem încredere, dată de faptul că suntem acceptaţi pentru că am fi valoroşi. Înseamnă că acea persoană a observat în poză sau descriere ceva atractiv. Ne va da o stare de bine. Refuzul, în schimb, generează multe întrebări şi îndoieli. E foarte descurajator atunci când tu arăţi unei persoane că îţi doreşti să vorbeşti, iar până şi dialogul este refuzat, e dureros. Pentru că persoana care este refuzată interpretează că nu este atractivă, nu are niciun atu în comparaţie cu alte persoane de pe acelaşi site. Apar îndoieli în ceea ce priveşte puterea de seducţie, interesul pe care l-ar putea suscita în alte persoane şi poate duce chiar şi până la îndoiala că ar putea fi iubit/ă", a declarat psihologul Keren Rosner, în exclusivitate pentru Spectacola.ro. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Social
Tagurile articolului: aplicatii  avertisment  dating  psiholog  radu leca 


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Acces Direct

Demisie șoc la Antena Stars! A plecat de la Acces Direct după 6 ani: „A fost ultima mea zi”

Adriana Bahmuțeanu și iubitul ei, foto Facebook

Adriana Bahmuțeanu și George Restivan și-au spus „adio”, după 1 an și 3 luni de căsnicie. Adevăratul motiv al despărțirii: „Am decis să punem punct aici relației”

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Suma uriașă pierdută de Cristina Bâtlan în urma afacerii pe care a avut-o cu Cătălin Botezatu. În ce relații a rămas femeia de afaceri cu celebrul designer

Andrei Nae

O studentă rupe tăcerea în cazul lui Andrei Nae, cunoscut drept „profesorul în fustă”

Andrei Nae

Ați văzut profesorul în fustă de la Universitatea din București? Adevărul despre fotografia publicată de Mara Bănică

Dana Budeanu/ captură video Youtube, VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu, reacție în cazul profesorului în fustă

 pexels-max-fischer-5212362

Universitatea din București, decizie după ce un profesor a apărut în fustă

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Gabi Bădălău s-a dat de gol! Spunea că nu a înșelat-o niciodată pe Bianca Drăgușanu, dar acum a recunoscut tot fără menajamente

Captură video: Pro TV

Ioana Gingină a vrut să știe toată lumea de ce nu-l suportă pe Cristi Mitrea. Actrița nu s-a abținut: „Am văzut eu niște lucruri”

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 22 - 28 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va avea parte de reușite în tot ce face

Fotografie de la fauxels: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/om-oameni-munce-te-munca-3184328/

De ce se îmbracă profesorii în fuste. Este o mișcare la nivel global. Cum arată situația în Spania

Cristina Demetrescu. Captură video: Pro TV

Cristina Demetrescu, previziuni astrologice pentru vara aceasta. Zodia care va câștiga foarte mulți bani până la sfârșitul lunii august
Ce a mâncat Dr. Cezar ieri

Dr. Cezar, medic cardiolog, personalitate TV și influencer în domeniul...

pixel