Fuego, afectat de moartea lui Ion Dichiseanu, Petrică Mâțu Stoian și Nicolae Dabija: "A fost o pierdere imensă. Mi-am închis telefonul două săptămâni"
Data publicării:
Fuego a făcut mărturisiri emoționante despre marii artisti ai României, care s-au stins din viață.

Anul 2021 a fost unul greu pentru Paul Surugiu. Artistul și-a pierdut unele dintre cele mai dragi persoane din viața lui, precum Nicolae Dabija, Ion Dichiseanu, dar și Petrică Mîțu Stoian, alături de care a apucat chiar să filmeze Revelionul prezentat la televiziunea națională. Prima persoană dragă de pe listă a fost Doina Păuleanu, care l-a ajutat pe Fuego să își descopere pasiunea pentru artă.

 

“Eu îmi iubesc foarte mult colegii, dar acum nu aș vrea să mă refer neapărat la colegi, ci la oamenii mei de suflet pe care i-am pierdut în această pandemie! E vorba de doamna Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanța, care m-a îndrumat să fac proiectul caritabil de pictură «Art By Fuego», datorită ei s-a întâmplat lucrul acesta!”, a declarat Fuego pentru CANCAN.

 

A doua persoană dragă pe care artistul a pierdut-o mult prea devreme este Nicolae Dabija, scriitor, istoric literar și om politic.

Era unul dintre stâlpii Basarabiei când vorbim despre limba română și despre tricolor. A fost o pierdere imensă, mi-am închis telefonul două săptămâni!”, a spus Fuego pentru sursa citată mai sus.

 

Fuego a fost afectat și de moartea marelui artist, Petrică Mâțu Stoian. Artistul a mărturisit că a avut ocazia chiar să îl surprindă la filmările Revelionului de la TVR, cu patru zile înainte de cumplita veste a morții:

“Era un foarte bun coleg, ultima filmare a fost de Revelion la TVR, s-a simțit extraordinar, a dansat, a cântat, a spus bancuri! (…) Domnule, cine putea să creadă că după patru zile Petrică pleacă, adică nu s-a așteptat nimeni la această dramă!”, a mai spus artistul.

 

Cât despre regretatul Ion Dichiseanu, Fuego a mărturisit că acesta l-a îndrăgit foarte mult și chiar l-a integrat în familia sa.

“Maestrul pe mine m-a îndrăgit dintotdeauna, dar de când am intrat în familia lor, fiind un fel de component al familiei Dichiseanu, i-am cunoscut foarte bine și atunci s-a născut ideea de a face un moment împreună.

Și e un moment care va rămâne în toate arhivele naționale și eu sunt onorat și mândru de lucrul acesta! (…)

Nimeni nu prevestea că maestrul pleacă după un an! (…) Zece minute au durat aplauzele, momentul ăla nu pot să îl uit, am vorbit după aceea cu el despre momentul ăla încă o jumătate de an! “, a mărturisit Fuego pentru CANCAN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Romina Băluță
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: fuego  ion dichiseanu  petrica matu stoian 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

prof. dr. Irinel Popescu

Prof. Dr. Irinel Popescu, avertisment privind un medicament extrem de popular printre români: Dă o boală gravă

Doctorul Cezar, captură video Youtube, Sinteza Zilei cu Mihai Gadea

Topul alimentelor care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate. Dr. Cezar: „Cauzează inflamație și deteriorează anumite structuri”


Cele mai PERICULOASE alimente care cresc riscul de SUFOCARE

Sufocarea la bebeluși și copii este foarte periculoasă....



pixel