Fuego, afectat de moartea lui Ion Dichiseanu, Petrică Mâțu Stoian și Nicolae Dabija: "A fost o pierdere imensă. Mi-am închis telefonul două săptămâni"
Fuego a făcut mărturisiri emoționante despre marii artisti ai României, care s-au stins din viață.

Anul 2021 a fost unul greu pentru Paul Surugiu. Artistul și-a pierdut unele dintre cele mai dragi persoane din viața lui, precum Nicolae Dabija, Ion Dichiseanu, dar și Petrică Mîțu Stoian, alături de care a apucat chiar să filmeze Revelionul prezentat la televiziunea națională. Prima persoană dragă de pe listă a fost Doina Păuleanu, care l-a ajutat pe Fuego să își descopere pasiunea pentru artă.

 

“Eu îmi iubesc foarte mult colegii, dar acum nu aș vrea să mă refer neapărat la colegi, ci la oamenii mei de suflet pe care i-am pierdut în această pandemie! E vorba de doamna Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanța, care m-a îndrumat să fac proiectul caritabil de pictură «Art By Fuego», datorită ei s-a întâmplat lucrul acesta!”, a declarat Fuego pentru CANCAN.

 

A doua persoană dragă pe care artistul a pierdut-o mult prea devreme este Nicolae Dabija, scriitor, istoric literar și om politic.

Era unul dintre stâlpii Basarabiei când vorbim despre limba română și despre tricolor. A fost o pierdere imensă, mi-am închis telefonul două săptămâni!”, a spus Fuego pentru sursa citată mai sus.

 

Fuego a fost afectat și de moartea marelui artist, Petrică Mâțu Stoian. Artistul a mărturisit că a avut ocazia chiar să îl surprindă la filmările Revelionului de la TVR, cu patru zile înainte de cumplita veste a morții:

“Era un foarte bun coleg, ultima filmare a fost de Revelion la TVR, s-a simțit extraordinar, a dansat, a cântat, a spus bancuri! (…) Domnule, cine putea să creadă că după patru zile Petrică pleacă, adică nu s-a așteptat nimeni la această dramă!”, a mai spus artistul.

 

Cât despre regretatul Ion Dichiseanu, Fuego a mărturisit că acesta l-a îndrăgit foarte mult și chiar l-a integrat în familia sa.

“Maestrul pe mine m-a îndrăgit dintotdeauna, dar de când am intrat în familia lor, fiind un fel de component al familiei Dichiseanu, i-am cunoscut foarte bine și atunci s-a născut ideea de a face un moment împreună.

Și e un moment care va rămâne în toate arhivele naționale și eu sunt onorat și mândru de lucrul acesta! (…)

Nimeni nu prevestea că maestrul pleacă după un an! (…) Zece minute au durat aplauzele, momentul ăla nu pot să îl uit, am vorbit după aceea cu el despre momentul ăla încă o jumătate de an! “, a mărturisit Fuego pentru CANCAN

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Romina Băluță | Dată: 09 ian 2022, 10:36

Captură video Youtube/ Sunrise

Porecla pe care Meghan Markle o avea la palat. Așa era numită Ducesa de Sussex de către angajați

Sursa foto: Dezbracatu, Instagram

Dezbrăcatu de la „Cronica cârcotașilor” a primit o factură uriașă la curent electric: „Este enorm”. Cât a avut de plătit prezentatorul / EXCLUSIV

Cristian Tudor Popescu, Facebook, Captură video Youtube

Cristian Tudor Popescu îl jignește dur pe Alexandru Arșinel: „Nu făcea să râdă decât curcile. A atârnat în meserie de fusta Stelei Popescu”

Părintele Calistrat, Facebook/ captură video Youtube/ AntenaSport

Anamaria Prodan, atac dur la adresa Părintelui Calistrat: „Rușine Bisericii Ortodoxe Române. Ce să învățăm noi de la asemenea preoți?”

Alexandru Arșinel, captură video Antena Play.

Ce avere a lăsat în urmă Alexandru Arșinel. Era unul dintre cei mai bogați actori

Alendru Arșinel, captură video Youtube TV

Cauza morții lui Alexandru Arșinel. Ce scrie în certificatul de deces

Sursa foto: Adela Popescu, Instagram

Adela Popescu, probleme cu bona din Republica Dominicană: „Mi s-a schimbat copilul”. Ce a pățit vedeta

Kate Middleton, captură video Youtube/ ITV News

Hainele la care Kate Middleton trebuie să renunțe, din cauza noului titlu: „Va deveni mai formală și mai potrivită pentru poziția ei”

Sursa foto: Connect-R și parintele Visarion, captură TV/ colaj foto

Ce spune Connect-R despre cazul preotului Visarion, acuzat de hărțuire sexuală și viol: "Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți!"

Sursa foto: Tudor Chirila și Andreea Esca, facebook, colaj foto

Tudor Chirilă a recunoscut. Artistul a fost îndrăgostit de Andreea Esca: “Această dragoste a rămas neîmplinită”

Sursa foto: Loredana Groza, Instagram

Loredana Groza, ipostază de infarct, în limuzină: „Faci furori peste tot”. Cum s-a fotografiat artista

Sursa foto: Laurențiu Reghecampf, Instagram

Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc și-au botezat copilul. Primele imagini de la eveniment / FOTO