Georgian Mărgărit, relație specială cu tatăl său: „Este persoana care m-a influențat cel mai mult în pasiunea pentru muzică”
Data publicării:
Georgian Mărgărit este un nume însemnat în industria muzicală din România, atât în postura de solist cât și în cea de compozitor, cu o serie de piese în palmares care au avut succes atât pe plan local, cât și internațional. 

În 2016 a obţinut locul doi în finala Eurovision România, cu piesa I’m Coming Home, lansată împreună cu Vanotek şi The Code. Este cunoscut publicului și datorită piesei Closer, melodie ce a cucerit publicul local dar și international, intrând în topuri europene și fiind licenţiată în Rusia, Bulgaria, Franţa, Monaco, Ucraina, Belarus, Moldova, Kazakhstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Tajikistan, Kyrgyzstan, Armenia, Georgia și Azerbaijan. Recent, Georgian a lansat o nouă piesă în limba engleză, Need You, o melodie emoționantă care explorează relația dintre tată și copil.
Need You este compusă de Georgian Mărgărit alături de Ionuț Cătană și Alexandra Tirtirău, iar videoclipul este realizat de cunoscutul regizor SAN. Melodia vorbește despre importanța unei figuri paterne în viața noastră, iar videoclipul transpune în imagini pline de emoție tema întoarcerii tatălui rătăcitor.

SPECTACOLA: Georgian, cum a început pasiunea ta pentru muzică? Știm că tatăl tău este și el în domeniu. De la el ai moștenit pasiunea? 

Georgian Mărgărit: Da, pasiunea pentru muzică a început în familie; părinții mei, absolvenți de liceu pedagogic, știu să cânte la mai multe instrumente (pian, vioară, chitară, acordeon), instrumente pe care le-am avut în casă de mic. Așadar, de la ei am învățat să cânt la pian și la chitară.


SPECTACOLA: Recent ai lansat o nouă piesă, care vorbește despre relația tată-copil. De ce ai ales acest subiect?

Georgian Mărgărit: Am simțit nevoia să acopăr acest gol și să creez o piesă care explorează relația dintre tată și copil și importanța unei figuri paterne în viața noastră. Piesa Need You abordează tema întoarcerii tatălui rătăcitor și este un subiect cu atât mai important cu cât în România avem o generație care a crescut cu cheia la gât...O mulțime de bărbați au plecat peste hotare pentru a lucra și a-și întreține familia. Deși poate pe plan financiar această plecare a fost de folos familiei, pe plan emoțional o mulțime de copii au crescut în lipsa unei figuri paterne în viața lor. 


SPECTACOLA: Cum este relația ta cu tatăl tău? Care este cea mai frumoasă amintire din copilărie legată de tatăl tău? 

Georgian Mărgărit: Tatăl meu este persoana care m-a influențat cel mai mult în pasiunea pentru muzică, pe care mi-a insuflat-o de mic. Suntem foarte apropiați și ne sfătuim des într-ale muzicii și nu numai. 
    O amintire care pot spune că mi-a umplut copilăria a fost când tata ne-a cumpărat (mie și fratelui meu) prima orgă. M-a fascinat atât de tare încât când mă întorceam de la școală, întâi cântam două-trei piese și abia după mă schimbam și mergeam la masă. Apoi continuam câteva ore pe zi, fără să simt cum trece timpul.

SPECTACOLA: Activezi în industria muzicală de mai bine de 15 ani...s-au schimbat lucrurile în bine pe piața muzicală autohtonă?

Georgian Mărgărit: Destul de mult. În primul rând producția și promovarea au devenit mai accesibile ca niciodată, lucru care dă posibilitatea multor compozitori și soliști să se afirme atât pe plan național, cât și internațional. Avem multe exemple de succes în jurul nostru care ne demonstrează că poți oricând să ai un hit fără prea multe piedici. E loc pentru toată lumea.

SPECTACOLA: Știm că ai realizat ilustrație muzicală pentru serialul Pariu cu viața. Ce presupune mai exact asta?  Cum a fost experiența?

Georgian Mărgărit: Cred că a fost cea mai creativă perioadă a mea. Muzica de film îți oferă o foarte mare libertate de a ilustra stările actorilor și de a le potenta în cel mai intim mod posibil. De fapt aici este și provocarea: să reușești să intri în pielea personajului cu muzică ta și să îl ajuți să transmită publicului cât mai bine rolul său, devenind și tu parte din acesta. 

SPECTACOLA: În 2016 ai obținut locul 2 la Eurovision România alături de Vanotek, în calitate de solist, cu piesa I'm Coming Home. Vrei să mai participi la acest concurs și pe viitor?

Georgian Mărgărit: Experiența “Eurovision” a fost una aparte, pe care nu am pregătit-o și nu am anticipat-o, din care am învățat foarte multe. Decizia a fost una spontană iar susținerea celor din jur a fost mult peste așteptări. Am trăit cele mai intense emoții în calitate de solist și probabil, când mă voi mai simți la fel de motivat, voi mai participa. Dacă nu ca solist, cel puțin în calitate de compozitor.

SPECTACOLA: De-a lungul timpului ai compus piese și ai colaborat cu artiști precum Randi, Jo, Puya, Nadir sau Ana Baniciu. De unde îți iei inspiratia?

Georgian Mărgărit: Îmi place mult să compun și o fac de mic. Este o formă de a-mi exterioriza stările, fără a avea un target iar inspirația nu poate fi decât de la Dumnezeu. Foarte rar mă inspir din situații și stări cotidiene.
 
SPECTACOLA: Pe lângă ipostaza de producător muzical, ești și solist. Ce ai alege, dacă ai fi nevoit, între compoziție și interpretare și de ce?

Georgian Mărgărit: Înainte de toate mă consider compozitor/producător și este ipostaza în care mă simt cel mai bine. În cariera de solist nu am prea multă premeditare și lansez piese atunci când mă atașez într-atât de mult de ele, încât nu le-aș vedea cântate de alt artist. În același timp, ca solist, în producție devin foarte cusurgiu în ceea ce mă privește, lucru care uneori, ca timp de execuție, mă poate dezavantaja.

SPECTACOLA: Pentru ce ai vrea să-și amintească oamenii de artistul Georgian Margarit? Ce vrei să transmiți prin muzica ta?

Georgian Mărgărit: Artistul Georgian Mărgărit vrea să aducă pe fețele oamenilor zâmbete și bucuria de a asculta o muzică de calitate și trăita cât mai autentic. Pentru aceste lucruri vrea să rămână mereu în amintirea lor.

SPECTACOLA: Tu ce muzică asculți? Ce ai în playlist perioada asta?

Georgian Mărgărit: Ascult foarte multa muzică chillout și concerte de pian din diverse genuri. 

SPECTACOLA: Planuri de viitor?

Georgian Mărgărit: Îmi doresc să scot la lumină multe din piesele de la “sertar”, poate să le și adun într-un album.
Cum îți vei petrece vara? Unde pleci în vacanță?
Deși e puțin târziu, nu am apucat să îmi fac planuri de vacanță. Sunt fanul plecărilor de weekend dar odată la ceva timp, petrec minim o săptămână într-o zonă liniștită, ceea ce mă ajută să mă fixez la loc în calapodul meu de bază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Vedete
Tagurile articolului: artist  eurovision  georgian margarit  tata 


DC Media Group Audience

Daniela Simulescu

Daniela Simulescu, previziuni în a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscopul banilor 6 - 12 mai 2024, cu Remus Ionescu. Zodiile care dau lovitura din punct de vedere financiar

Captură video: Voyo

Concurenții de la Survivor All Stars nu s-au mai putut opri din plâns. Ce mesaje au primit de la familie / FOTO

Mihai Voropchievici, captură foto Antena 3

Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care vor fi pasionali și posesivi

Mihai Voropchievici, captură video Antena 3

Top 3 zodii care își găsesc adevărata iubire după Paşte. Mihai Voropchievici: „Ar putea întâlni pe cineva care să le fure inima”

Sursa foto: Christian și Iulia Sabbagh, arhivă personală

Anais Sabbagh a devenit virală pe internet, după ce s-a lansat în muzică. Fiica lui Christian Sabbagh a câștigat inimile a milioane de oameni: „A fost o surpriză”

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 4 mai - 11 mai 2024. Zodia care va primi cele mai multe răspunsuri la întrebările profunde

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens

Horoscop 6 - 12 mai 2024. Cea mai norocoasă zodie: „Voi sunteți cei mai bine aspectați”

Ana Porgras, Zanni, sursa foto Instagram

Ana Porgras a rupt legătura cu Zanni: „Au fost niște chestii urâte. Îi doresc casă de piatră cu Duli”

Captură video: Pro TV

Vali Vijelie, prima reacție după ce a înșelat-o pe Carmen Rusu. Cine e bruneta cu care a fost fotografiat: „Soția e supărată rău pe mine”

Captură video: YouTube/Cristian Stan

Boala autoimună de care suferă Sebastian Dobrincu. Tânărul milionar a făcut dezvăluiri șocante: „Nu știu dacă o să mai fiu în 10 ani”

Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Horoscop 6 - 12 mai 2024, cu Mariana Cojocaru. Previziuni pentru toate zodiile




pixel