Gheorghe Zamfir a împlinit 80 de ani. Marele artist, în lumina reflectoarelor, chiar de ziua lui: „Dragostea de neamul meu și de muzica acestuia nu are vârstă”
Gheorghe Zamfir a împlinit pe 6 aprilie frumoasa vârstă de 80 de ani. 

Artistul și-a petrecut ziua de naștere alături de Iuliana Tudor și echipa TVR


Pe 6 aprilie, în ziua în care maestrul Gheorghe Zamfir a împlinit 80 de ani, Iuliana Tudor și echipa TVR l-au așteptat la Ateneul Român, locul în care celebrul naist debuta pe scenă, în 1959. Maestrul a acordat un interviu în exclusivitate vedetei TVR, interviu ce îl prezintă pe Gheorghe Zamfir – omul, dar și muzicianul, cu tot ce înseamnă cariera sa, desfășurată pe toată planeta. Interviul „Gheorghe Zamfir 80”, presărat cu momente din Arhiva TVR și din arhiva personală a maestrului, poate fi văzut în exclusivitate la TVR 1 duminică, pe 11 aprilie, de la ora 21.10.

Aflat într-o formă extraordinară, Gheorghe Zamfir a povestit, a râs, a plâns și s-a emoționat timp de patru ore, cât a durat înregistrarea. Telespectatorii TVR 1 vor afla primii lucruri inedite din viața și cariera maestrului. Și tot atunci, vom vedea în premieră și în exclusivitate partituri în manuscris ale ultimelor sale lucrări.

„O vârstă rotundă, 80, doar un număr! Unii ar spune că e mult, poate, dar dragostea de neamul meu și de muzica acestuia nu are vârstă! Dumnezeu mi-a dat un țel și un drum și, slavă Lui, am reușit, cu umilul meu talent și o imensă cantitate de muncă și dăruire totală, să-i împlinesc vrerea! Sper să mi se mai îngăduie să vă împărtășesc din toate darurile și harurile mele și pentru asta doar să mă iubiți! Eu vă iubesc imens! Vă mulțumesc pentru bucuria de a-mi fi alături, de o viață!” mărturisește cu modestie artistul.

 

Iuliana Tudor: „6 aprilie 2021 va rămâne una dintre amintirile de preț ale vieții mele”

La rândul său, Iuliana Tudor vorbește cu emoție și bucurie despre șansa de a petrece o zi alături de maestrul naiului, și nu orice zi, aniversarea a 80 de ani de viață. Duminică, timp de 100 de minute, Gheorghe Zamfir intră în casele românilor. „6 aprilie 2021 va rămâne una dintre amintirile de preț ale vieții mele. Am primit un cadou minunat! Maestrul Gheorghe Zamfir a ales să petreacă ziua de naștere, la 80 de ani, alături de mine și echipa TVR. Ne-am bucurat cu toții de prezența Domniei Sale, l-am ascultat și am realizat, încă o dată, ce norocoși suntem că Gheorghe Zamfir s-a născut român. Vă invit, duminică seară, să redescoperiți un spirit înalt, despre care s-a vorbit și se vorbește și astăzi pe toată planeta”, ne spune vedeta TVR.

Interviul realizat de Iuliana Tudor va fi ilustrat, în programul difuzat duminică seară la TVR 1, cu imagini din Arhiva TVR și din arhiva personală a maestrului, partituri celebre care marchează momentele importante din drumul său artistic. Interviul eveniment „Gheorghe Zamfir 80” poate fi văzut în exclusivitate, duminică, 11 aprilie, de la ora 21.10, la TVR 1, iar românii din afara granițelor se vor bucura să îl urmărească, tot atunci, la TVR Internațional și TVR Moldova.

Autor: Maria Alexandru | Dată: 07 apr, 14:11

Lidia Fecioru, foto Facebook

Băutura minune pentru pancreas și sistemul digestiv. Lidia Fecioru: Beți înainte de culcare și veți avea un somn liniștit

Gabriela Cristea, în lacrimi. Captură foto Youtube/victorienii

Gabriela Cristea, în lacrimi. Soțul prezentatoarei TV nu a putut să o liniștească: „În câteva săptămâni nu o să mai vrea acasă”

Dr Mihaela Bilic foto Facebook

Untura de porc, beneficii uimitoare pentru sănătate. Dr Mihaela Bilic: „Unde grăsime nu e, nici dragoste nu e”

Nelu Vlad, foto Facebook

Nelu Vlad, de la formația Azur, „aventură” cu Irina Loghin. Artistul a povestit cum a rămas blocat pe șosea, în compania cântăreței de muzică populară

Laurette, sursa foto Instagram

Laurette a făcut publice fotografiile bărbatului care a bătut-o: „Acesta este PSIHOPATUL. Feriți-vă de el, își dă tot felul de nume false”

Irina Loghin și fiica sa, foto Facebook

Blestemul din familia Irinei Loghin. Fiica artistei trece prin aceeași dramă ca mama ei: Am mers la medic, urmez un tratament

Gigi Becali și Aurel Pădureanu, sursa facebook

Aurel Pădureanu, critici dure la adresa lui Gigi Becali: „Nu ne-a ajutat cu nimic. Ne-a trimis la căminele de nefamiliști”

Lidia Fecioru, foto Facebook

Lidia Fecioru, leac pentru amețeli și îmbătrânirea creierului: „Rețeta e foarte simplă: usturoi, alcool, miere și propolis”

Marius Țeicu și fiica sa, Patricia. Foto Facebook

Marius Țeicu, durere fără margini. 3 ani de la moartea fiicei sale: „O visez, merg la cimitir. E inimaginabil”

Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, fără pensie la bătrânețe: „Nu am nici măcar un leu venit, am muncit doar la negru”

Mihai Gâdea și Mircea Badea, captura foto Youtube/ sursa Sinteza Zilei

Mihai Gâdea, probleme grave de sănătate. Mircea Badea a făcut anunțul: „Mihai era să moară”

Aurel Pădureanu și Cornelia Catanga, sursa facebook

Aurel Pădureanu, prima reacție după ce Cornelia Catanga a decedat