GOYA 2022: ''El buen patrón'', marele triumfător. Javier Bardem şi Blanca Portillo, cei mai buni actori, iar Cate Blanchett, recompensată cu primul Goya Internacional
Data publicării:
Lungmetrajul "El buen patrón" era marele favorit al celei de-a 36-a ediţie a premiilor Goya şi a îndeplint toate pronosticurile, obţinând şase premii (din 20 de nominalizări), pentru cel mai bun film, cea mai bună regie (Fernando León de Aranoa), cel mai bun actor principal (Javier Bardem), cel mai bun scenariu original, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun montaj.


"Maixabel", de Iciar Bollaín, a obţinut trei premii Goya, la fel ca şi "Mediterráneo", în timp ce "Las leyes de la frontera" a fost surpriza serii obţinând patru premii Goya la categoriile tehnice, notează Agerpres.

Fernando León de Aranoa a dorit să împartă premiul pentru cel mai bun regizor cu întreaga echipă şi mai ales cu actorii care l-au ajutat să "rescrie scenariul" şi pentru că au ştiut să interpreteze personajele cu "emoţie şi talent".

El a ţinut să-i mulţumească mai ales lui Javier Bardem, care a interpretat rolul principal. Provocarea filmului, a spus el, a fost cum ar spune Julio Blanco - protagonistul filmului - să găsească echilibrul între dramă şi comedie.

Pentru León de Aranoa, este cel de-al patrulea Goya pentru cel mai bun regizor, după ce a câştigat cu precedentele sale filme "Familia" (1997) "Barrio" (1999) şi "Los lunes al sol" (2003).

"El gran patrón" este o satiră despre abuzurile unui patron de provincie care îmbracă haina unui tip simpatic şi preocupat de soarta angajaţilor săi.

Comedia satirică a lui León de Aranoa a reprezentat Spania în cursa premiilor Oscar de anul acesta, însă nu a reuşit să obţină nominalizarea finală la categoria cel mai bun film internaţional


 Lungmetrajul chilian "La cordillera de los sueńos", cel mai bun film ibero-american

 

"La cordillera de los sueńos", un documentar al regizorului chilian Patricio Guzmán, a fost recompensat cu premiul Goya pentru cel mai bun film iberoamerican la cea de-a 36-a ediţie a premiilor Academiei Spaniole de Film, relatează EFE.

Realizatorul chilian nu a putut asista la gală, iar premiul i-a fost înmânat unuia dintre producătorii filmului.

 

 Javier Bardem şi Blanca Portillo, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă

Javier Bardem a fost recompensat cu premiul Goya pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru interpretarea sa magistrală din filmul "El buen patrón", în regia lui Fernando León de Aranoa.
Javier Bardem era favorit în această categorie pentru rolul patronului inimos din comedia lui Fernando León de Aranoa.

La rândul său, Blanca Portillo a primit premiul Goya pentru cea mai bună actriţă, contrar pronosticurilor, pentru interpretarea personajului Maixabel Lasa din filmul "Maixabel", de Icíar Bollaín.
La aceeaşi categorie erau nominalizate Penelope Cruz, pentru "Madres paralelas", Petra Martinez pentru "La vida era eso" şi Emma Suarez pentru "Josefina".

Favorită în această categorie era Penelope Cruz, care a fost nominalizată şi la premiul Oscar pentru rolul său din filmul lui Pedro Almodovar.

Foarte surprinsă de acest premiu la care nu se aştepta, Blanca Portillo a spus că vrea să-l dedice actorilor şi actriţelor care "mi-au dat viaţă" şi ochilor lui Luis Tosar, care m-au purtat "dincolo de infinit", citează Agerpres. 
 


GOYA 2022 Cate Blanchett, recompensată cu primul Goya Internacional

Pedro Almodóvar şi Penélope Cruz au urcat pe scenă pentru a înmâna primul premiu Goya Internacional acordat de Academia Spaniolă de Film vedetei australiene Cate Blanchett, care şi-a declarat dragostea pentru cinematografia spaniolă încă de când era copil.

Actriţa australiană, deţinătoare a celor mai prestigioase premii cinematografice din lume, şi-a comparat gazdele cu marile cupluri ale creatorilor de film, precum Gena Rowlands şi John Cassavetes, sau Katharine Hepburn şi George Cukor.

"Sunteţi un cuplu legendar, este o onoare pentru mine. Sunteţi sursă de inspiraţie", a spus Cate Blanchett, urându-i noroc lui Penélope Cruz, nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă pentru interpretarea sa din filmul "Madres paralelas", al lui Pedro Almodóvar.

Cate Blanchett a fost aplaudată în picioare de public şi a mulţumit în spaniolă pentru acest premiu. "Din păcate este singurul cuvânt pe care îl cunosc în spaniolă". "Gracias", a spus ea vizibil emoţionată


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: cate blanchett  film  goya 2022  javier bardem 

Teo Trandafir și-a dat demisia: „Nu voi mai avea timp”

Teo Trandafir ne-a vorbit despre cel mai nou proiect...


DC Media Group Audience

Theo Rose, captură video Youtube

Marea despărțire a venit! Theo Rose: Sunt principala vinovată! Vedem ce se mai poate face de acum încolo

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Theo Rose și Anghel Damian

Ceartă între Theo Rose și Anghel Damian! „Pe mine mă doare foarte tare când face asta!”

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”



pixel