Grigore Leșe se retrage la o mănăstire, după ce a suferit un atac cerebral: „Viața mea a fost un amestec de provocare, de vrajă, de ispită”
Grigore Leșe a anunțat că se retrage la o mânăstire, în urma unui atac cerebral.

Grigore Leșe a făcut primele declarații, după ce a luat decizia de a se retrage la o mănăstire. Artistul a dat vestea chiar înainte de Paște.


„Se spune că nu e bine să stai într-un loc, trebuie să schimbi oamenii și locul, eu sunt la al cincelea popas. (…) Viața mea a fost un amestec de provocare, de vrajă, de ispită. Totul în viață este imprevizibil, nu știi niciodată ce-ți oferă viața. Eu zic așa, că mie mi-a oferit prea mult, Dumnezeu mi-a dat prea mult. Că dacă Dumnezeu mi-a dat prea mult, eu trebuie să dăruiesc. Eu zic că după atâta umblete pe drumul acesta al lui Leșe, umblu de cam vreo 45 de ani, am stat pe drumul acela, nu m-am abătut”, a mărturisit Grigore Leșe, în cadrul emisiunii Acces Direct, potrivit Spynews.


Grigore Leșe, lecție de patriotism: "Nu sunt o vedetă. Nu sunt la modă”

Născut în Țara Lăpușului, a început să horească încă de la vârsta de 3 ani, întreaga sa carieră artistică este marcată de aproape 1000 de concerte susținute în țară și străinătate, și  de lansarea a peste 100 de cântece și a 9 albume cu muzică străveche. Realizator de radio și televiziune, profesor universitar de etnomuzicologie, autor a patru cărți, doctor în muzică și doctor Honorius Causa al Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad, Grigore Leșe poate fi considerat o adevărată comoară a folclorului românesc. 

Invitat în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai", de la Kanal D, Grigore Leșe a fost întrebat dacă se consideră patriot.

"Sunt patriot prin ceea ce fac, performez în artă. Ce înseamnă să fii patriot? Nu moștenești patriotismul, devii patriot, prin performanțe personale. Eu n-am transformat cântecul în business. În momentul în care te duci spre business lucrurile se schimbă", a spus Grigore Leșe la "40 de întrebări cu Denise Rifai".


Grigore Leșe: Eu sunt un cântăreț care s-a apropiat de știință


Marele artist spune că nu se consideră vedetă, ci un muzician care s-a apropiat de știință. 

"Nu sunt o vedetă. Nu sunt la modă. Eu dezvolt un proiect pentru muzica profundă, un proiect pentru România. Aici este neînțelegerea. Oamenii vor tot timpul să mă pună într-o echipă. Pe drumul ăsta cred că sunt singur, cu muzicile profunde din muzica tradițională. Eu sunt un cântăreț care s-a apropiat de știință. Acasă am întâlnit o știință pură, empirică.  Grigore Leșe nu este nici rapsod, nu e nici cântăreț, este muzician. Să se înțeleagă foarte bine asta. Nu se înțelege, din păcate. Artiști sunt puțini", a precizat Grigore Leșe la "40 de întrebări cu Denise Rifai".

Grigore Leșe: Viața e ca un ghem. Eu trebuie să descâlțesc ghemul, trebuie să dau sens
În plan personal, Grigore Leșe este divorțat și are un fiu, în vârstă de 40 de ani. Artistul a divorțat de Maria Voichița Grigore, căreia i-a lăsat casa din Cluj. Cei doi au rămas în relații bune, iar fosta soție încă îl așteaptă „acasă”.


"Vă mai așteaptă acasă fosta soție?", l-a întrebat Denise Rifai pe Grigore Leșe.

"Dar cum să nu mă aștepte. Când mă duc la Cluj, vine acolo, merge la concertele mele. Ea e singură acolo, eu sunt singur aici. E copilul, are 40 de ani. Eu am o cruce de dus. Întâlnirile astea nu mai depind de mine, că m-oi întoarce, nu vreau să mă declar fiu risipitor. Eu am luat o hotărâre. Viața e ca un ghem. Eu trebuie să descâlțesc ghemul, trebuie să dau sens", i-a răspuns Grigore Leșe lui Denise Rifai.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autor: Veronica Mavrodin | Dată: 24 apr, 12:04

Sursa foto: Glaycy Correia, instagram

Miss Brazilia a murit la 27 de ani, după o operație banală. Ce s-a întâmplat cu Gleycy Correia: "Dumnezeu ne-a luat prinţesa"

Captură video Youtube/ Neatza cu Răzvan și Dani

Dani Oțil, ajuns în culmea disperării: ”M-au părăsit. Nu glumesc”. Prezentatorul TV s-a plâns în direct

Sursa foto: Anca Țurcașiu, Instagram

Anca Țurcașiu, dezvăluiri neașteptate: ”El este iubitul meu”. Fanii au rămas uimiți

Astrolog Nicoleta Ghiris, specialist în astrologie occidentală, metafizică chineză (astrologie chineză, specialist feng-shui) și numerologie

HOROSCOP CHINEZESC - IULIE 2022. Luna Caprei de foc. Astrolog Nicoleta Ghiriș: „Energie de întrajutorare”

Sursa foto: Loredana Groza, Instagram

Loredana Groza, apariție de infarct. Cântăreața a pus pe ea doar haine transparente FOTO

Captură video Youtube/ Adevaruri ascunse

Horoscop rune 27 iunie-3 iulie 2022. Zodia protejată divin. Mihai Voropchievici: ”Sunt protejaţi de toate forţele malefice”

Sursa foto: Anamaria German, instagram

„Am rămas paralizată pe viață” . Drama cântăreței de muzică populară Anamaria German. De 9 ani e în scaunul cu rotile

Sursa foto: Alexandra Ungureanu, Instagram

Ce a făcut Alexandra Ungureanu cu premiul de la ”Bravo, ai stil!”: ”Mi-am cumpărat un...”

Captură video Youtube/ Acces Direct

Atacatoarea Mirelei Vaida s-a întors. Femeia i-a distrus mașina vedetei, în timp ce aceasta era live: ”Să fie închisă”

Captură video Youtube/ Românii au Talent

Drama neștiută a lui Florin Călinescu. Fiul omului de televizune s-a sinucis, la doar 24 de ani

Sursa foto: Laurențiu Reghecampf, Instagram

Laurențiu Reghecampf, SUMA fabuloasă pe care o primește la noua echipă de fotbal. Este de aproximativ 3 ori mai mare

Sursa foto: Dorin Lojigan, facebook

Scandal după moartea lui Leluț Vasilescu, fostul toboșar al trupei Compact. Adrian ”Coco” Tinca: ”Paul Ciuci este un tip care nu are niciun sentiment”