Hugh Jackman, suspect de cancer. Apelul disperat al actorului: „Tocmai mi s-au făcut două biopsii" / VIDEO
Data publicării:
Actorul australian Hugh Jackman a dezvăluit că a fost supus unui nou control medical pentru depistarea cancerului de piele, după ani de tratament pentru carcinom bazocelular.

 Într-un videoclip postat pe Instagram, el și-a îndemnat urmăritorii să se protejeze la soare, dezvăluind cum au început problemele sale în urmă cu 25 de ani.

Cu un bandaj pe nas, actorul din Wolverine a intrat pe rețelele de socializare pentru a-i îndemna pe cei care îl urmăresc să își facă un control și să folosească protecție solară.

Starul în vârstă de 54 de ani a spus că așteaptă rezultatele testelor în următoarele câteva zile.

În 2013 a fost diagnosticat cu cancer de piele

Jackman a avut primul diagnostic de cancer de piele în 2013, iar de atunci a suferit cel puțin șase intervenții chirurgicale.

"Tocmai mi s-au făcut două biopsii"

În noua sa postare, Jackman a spus că medicul său a observat "mici lucruri care ar putea fi, sau nu, carcinoame bazocelulare".


"Am vrut să o auziți de la mine, în caz că mă vede cineva pe stradă sau orice altceva", a spus el. "Tocmai mi s-au făcut două biopsii".

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Hugh Jackman (@thehughjackman)

Doctorul  lui Jackman a văzut "lucruri mici", a continuat el. "Ar putea fi sau nu ar putea fi celule bazale. Voi afla în două sau trei zile și, de îndată ce voi ști, vă voi anunța."

Jackman și-a liniștit fanii spunând că aceste carcinoame bazocelulare sunt "cel mai puțin periculoase" în lumea cancerului de piele, dar a spus că speră ca sperietura sa să le reamintească oamenilor să fie atenți la soare.

"Doar ca să vă reamintesc, în lumea cancerelor de piele, este cel mai puțin periculos dintre toate", a spus Jackman. "Cu toate acestea, dacă pot profita de această ocazie pentru a vă reaminti că se apropie vara.

"Pentru cei de aici, din emisfera nordică, vă rugăm să purtați protecție solară. Pur și simplu nu merită. Nu contează cât de mult vă doriți un bronz. Aveți încredere în mine."

 

Ce este Carcinomul bazocelular


Carcinomul bazocelular este un non-melanom - ceea ce înseamnă că este mult mai puțin probabil să se răspândească - și este cauzat de supraexpunerea la soare sau la paturile solare. Tratamentul pentru cancerele cutanate non-melanomale are succes în 90% din cazuri, potrivit NHS.

 

Australia este capitala mondială a cancerului de piele, cu peste 11.500 de persoane diagnosticate cu un melanom și aproximativ 434.000 tratate pentru alte tipuri de cancer de piele în fiecare an.

În 2015, Jackman a declarat pentru revista People că diagnosticul său a fost o surpriză, în ciuda educației sale, potrivit BBC.

"Întotdeauna este un mic șoc doar să auzi cuvântul "cancer"", a spus el.

"Fiind australian, este un lucru foarte comun. Nu am purtat niciodată cremă de protecție solară în copilărie, așa că am fost un prim candidat pentru el."

Născut la Sydney din părinți emigranți englezi, Jackman este cunoscut mai ales pentru rolul Wolverine din franciza X-Men a celor de la Marvel.

Printre alte momente importante din carieră se numără filmul de acțiune și groază Van Helsing din 2004, drama The Prestige din 2006 și musicalul The Greatest Showman din 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: International
Tagurile articolului: cancer  carcinomul bazocelular  Hugh Jackman  piele  soare 


DC Media Group Audience

Cătălin Moroșanu, Iancu Sterp/ captură video Spectacola, Instagram

Cătălin Moroșanu, reacție după scandalul cu Iancu Sterp la Survivor: „Nu e ok să te pui cap în cap cu cineva care e luptător. Ce s-a văzut a fost eronat”/ video

Captură video: Pro TV

Andrei Ciobanu, dezamăgit de gestul pe care l-a făcut TJ Miles la Survivor All Stars: „Am rămas cu un gust amar” / FOTO

Captură video: tvonline123.com

Zanni și Alexandra Duli, la un pas să formeze un cuplu. Faimosul a dezvăluit la Survivor All Stars motivul pentru care cei doi nu au avut o relație

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic, horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Zodia care trebuie să înțeleagă anumite mesaje

Captură video: YouTube/WOWnews

Minerva, horoscop pentru perioada 16 aprilie - 15 mai. Previziuni pentru toate zodiile

Captură video: Pro TV

Ana Porgras, moment de gelozie la Survivor All Stars, după cina romantică dintre Zanni și Alexandra Duli: „Nu înțelegeam de ce a ales-o pe ea”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: YouTube/Paula Chirila

Ce ne așteaptă în 2024 în funcție de data completă de naștere. Gemenele Oana și Adina Timofte au dezvăluit cine va avea succes în acest an

Faimoșii/ captură video Voyo

Daniel Pavel, anunț șoc pentru concurenții Survivor All Stars. Când are loc marea unificare: „A sosit momentul să vă dau o veste pe care o așteptați cu toții”

Sursă foto: Captură video podcastul lui Mihail Neamțu.

Teorie incredibilă despre cancer. Prof. Dulcan: Ce spun acum mă cutremură. Am vrut să o zic la TV, dar mi-a fost teamă

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024

Alina Bădic - horoscop 14 - 20 aprilie 2024. Previziunile săptămânii pentru Berbec

Captură video: YouTube/Canal33

Horoscop cu Camelia Pătrășcanu. Previziuni pentru fiecare zodie până pe 1 mai




pixel