Ianuarie 2024 la HISTORY Channel România - Iarna Misterelor
Data publicării:
În luna ianuarie, la HISTORY Channel urmăriți seria de programe „Iarna Misterelor” pentru a descoperi misterele lumii noastre! 

Alăturați-vă actorului Paul Ipate și exploratoarei Simina Cernat în „Misterul Aurului Dacic” în căutarea comorilor dacice pierdute, urmăriți-l pe aclamatul actor Marcel Iureș cercetând o serie de enigme fără răspuns în „Enigmele României”, explorați necunoscutul alături de actorul William Shatner în seria „Inexplicabil”, explorați alături de frații Lagina o mică insulă învăluită în enigmă într-un nou sezon din „Blestemul Insulei Oak”, și alăturați-vă „Vânătorilor de mistere” - oameni care nu se vor opri de la nimic pentru a descoperi adevărul din spatele miturilor și legendelor.

 

Misterul aurului dacic (Parte din Iarna Misterelor)
Din 1 ianuarie, lunea de la ora 21:00

 

În urmă cu aproximativ 2000 de ani, romanii au cucerit Dacia, un ținut în care se putea găsi aur literalmente oriunde: de la albia râurilor până la defileurile întortocheate și vârfurile împădurite.
Pornind de la Roma antică și sfârșind până în vârfurile Munților Orăștie și în albiile râurilor din jurul Sarmizegetusei, „Stonehenge-ul” României, cei doi exploratori se întâlnesc cu experți locali și căutători de aur și care s-au cufundat în misterele și pământurile unde astăzi se află cele mai mari rezerve de aur din Europa. Telespectatorii îi vor vedea pe Paul și Simina în grote, în râuri, păduri adânci și mine abandonate, dar și la înălțime, ghidați de tehnologia cu infraroșu.
Cu determinare și umor, cei doi discută cu istoricii autohtoni care au inspectat cu atenție aurul, artefactele, bijuteriile, monede și comorile dacice, încercând să caute răspunsuri la diverse întrebări: Cum au călătorit 160 de tone de aur pe o distanță de peste 1.000 de kilometri prin ținuturi sălbatice cu 2000 de ani în urmă? Paul și Simina stau de vorbă cu experți mondiali din Italia, Germania și România despre tezaurul nedescoperit și despre triburile dacice nemiloase care au dispărut de pe aceste meleaguri, aproape fără urmă. Reconstituirile istorice readuc la viață evenimentele și mitologia obscură din vremurile Daciei Antice.
Alăturați-vă actorului Paul Ipate și aventurierei Simina Cernat în această călătorie în trei părți în căutarea comorilor dacice pierdute, a locurilor secrete în care sunt ascunse tone de aur, precum și a blestemelor mortale care i-au lovit pe cei care au săpat prea adânc.

 

 

Vânătorii de mistere
Titlul original: Trutheseekers
Premiera luni, 1 ianuarie, de la ora 22:00

 


De-a lungul istoriei, anumite civilizații, evenimente și obiecte ne-au fascinat și ne-au inspirat să cercetăm mai profund, să ne cățărăm mai sus și să mergem mai departe în căutarea noastră nesfârșită de a fi primii care descoperă adevărul. În această serie, analizăm unele dintre cele mai emblematice mistere ale lumii. Ne întoarcem la începuturi pentru a vedea cum miturile transmise de-a lungul timpului au devenit unele dintre cele mai mari mistere pe care le cunoaștem astăzi. Dacă am învățat ceva, este că acolo unde există mister vor exista întotdeauna „vânătorii de mistere”, oameni care nu se vor opri pentru a descoperi adevărul din spatele miturilor și legendelor.

 

 

Marcel Iureș prezintă Enigmele României (Parte din Iarna Misterelor)
Din 10 ianuarie, miercurea, de la ora 23:00


Aclamatul actor Marcel Iureș cercetează o serie de enigme fără răspuns, care se axează pe istorie, geologie, castele, crime, lumini cerești, tulburări mentale și ritualuri religioase ascunse. Cele 6 episoade vor explora mistere și enigme din istoria României, cum ar fi locul în care se află mormântul lui Vlad Țepeș, cauza morții poetului național Mihai Eminescu, căutarea tablourilor dispărute în urma „marelui jaf” de la muzeul Brukenthal din Sibiu sau misterul iahtului Ostara - o navă cu o comoară de aur a unor nobili ruși, care au fost găsiți uciși aproape de malul românesc al Deltei Dunării în timp ce fugeau de bolșevici.

 


Mistere nedeslușite (Parte din Iarna Misterelor)
Titlul original: Ultimate Mysteries
Marți-miercuri, de la ora 22:00

Această emisiune explorează misterele care nu au fost niciodată rezolvate - analizând în profunzime profund poveștile și teoriile care le înconjoară. În plus, noi informații și descoperiri pun aceste cazuri într-o nouă lumină....și mai aproape de a fi în sfârșit rezolvate.
De la disparițiile Ameliei Earhart și a infamului pirat aerian D.B. Cooper la activitatea paranormală de la ferma Skinwalker, Zona 51 sau Triunghiul Bermudelor, fiecare episod abordează cazurile prin interviuri cu experți, imagini de arhivă și reconstituiri, fiind expuse și teorii contradictorii pentru a-i oferi telespectatorului opțiunea de a decide care teorie este mai explicabilă.

 

Blestemul insulei Oak | Sezonul 11 (26x60’)
Titlul original: The Curse of Oak Island
Premiera marți, 9 ianuarie, de la ora 22:00

 


Legenda comorii ascunse pe insula Oak pornește în jurul anului 1700, când au fost observate lumini în mijlocul nopții, iar cei trimiși să investigheze pe insulă nu s-au mai întors. Mai apoi, câțiva copii plecați acolo cu barca au găsit o groapă ciudată pe insulă. Descoperirea lor a dat naștere unei vânători care continuă și astăzi și în care au fost implicați inclusiv președintele american Franklin D. Roosevelt și actorul John Wayne.
În ultimele două secole, comoara ascunsă pe insula Oak a pus pe jar imaginația multor aventurieri care au cheltuit sume uriașe pentru a o descoperi, iar alți șase oameni și-au pierdut viața în încercarea de a-i da de urmă. După 226 de ani, misterul insulei Oak este pe cale de a fi elucidat.
În noile episoade, în timp ce Rick și Marty Lagina și echipa lor își reiau misiunea de a elucida misterul Insulei Oak, ei fac o serie de descoperiri dintre cele mai istorice scoase vreodată la iveală în America de Nord.

 


Cum explici asta? | Sezonul 4 (10x60’)
Titlul original: The Proof Is Out There s 4
Premiera miercuri, 17 ianuarie, de la ora 21:00 


Seria investighează dovezi despre cele mai misterioase fenomene și creaturi inexplicabile. Bigfoot, OZN-uri, sunete apocaliptice, mutanți din adâncuri, conspirații. Dovezile sunt pretutindeni, dar veridicitatea lor este de multe ori una dubioasă.
Alături de gazda emisiunii, jurnalistul veteran Tony Harris, pornim în căutarea răspunsurilor, nu luăm nimic de-a gata și examinăm cu atenție fiecare detaliu. Căutăm sursa de multe ori anonimă a acestor înregistrărilor, demascăm falsurile și scoate în evidență dovezile credibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team
Categorie: Cinematografie


DC Media Group Audience

Captură video: YouTube/Gand la Gand Cu Teo

Adda tună și fulgeră, după ce a apărut în podcastul moderat de Teo Trandafir. Ce nemulțumire are artista: „Atât vreau să vă spun” / Video

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău a spus în direct la TV cine sunt nașii fiului ei, Isaia. Sunt printre cele mai cunoscute vedete din România

Captură video: YouTube/Kanal D2. Captură video: YouTube/ un PODCAST misto By Bursucu'

Teo Trandafir, reacție tranșantă după ce Jador a confirmat despărțirea de Oana Ciocan: „Dacă ești cu el și îți faci speranțe...”

Badea

Mircea Badea a încins Internetul! Imagini de infarct

Captură video: YouTube/Kanal D Romania

Serghei Mizil a rupt tăcerea. De ce nu vorbește cu Monica Tatoiu de mai bine de 12 ani: „Am avut multe scandaluri cu ea. Acela a fost începutul”

Captură video: YouTube/Cătălin Mărută

Rux, apariție îndrăzneață la TV. Cătălin Măruță a rămas mut de uimire, după ce influencerița a venit îmbrăcată doar în bluză: „Pe sub cămașă mai ai ceva?”

Captură video: YouTube/Povesti de Film, cu Mara Banica

„Tu pui la inimă?”. Vali Vijelie a dat cărțile pe față. Ce i-a spus soției sale, Carmen Rusu, imediat după ce a înșelat-o cu altă femeie

Irina Margareta Nistor ne-a spus cine este cel mai bun actor român: „Cel mai izbutit, dar și care ne-a adus beneficii de imagine”

Captură video YouTube/JORGE OFFICIAL

Jador a trecut peste despărțirea de Oana Ciocan! Cine este tânăra de care s-a îndrăgostit: „Aș da orice să mă iubească ea” / Video

Captură video: YouTube/Adevaruri ascunse

Horoscop 8-14 iulie 2024, cu Mihai Voropchievici. Zodia care va renaște /video

Top cupluri cu aceeași zodie. Mihai Voropchievici: Ei vor fi uniți pe viață de iubirea lor!

Captură video: Pro TV. Adela Popescu și Radu Vâlcan, sursa foto Instagram

Ami i-a pus gând rău lui Radu Vâlcan? Prezentatorul TV a intrat în atenția artistei: „Nu vreau să fac scandal în familia lor. Este un bărbat extraordinar de frumos”


Clubul de fotbal „U” Cluj anunță un nou transfer

Superliga României a debutat astăzi, 12 iulie, dar clubul...pixel