"Îl cunoaștem de trei săptămâni". Ce se întâmplă, acum, cu minorele din Vama Buzăului abuzate de "prietenul" familiei, după ce chiar mama i le-a încredințat
Data publicării:
Cazul minorelor din Vama Buzăului, județul Brașov, ridică mai multe semne de întrebare, după ce chiar mama și-a lăsat cele două fiice să plece, la un grătar, cu un bărbat în vârstă de 42 de ani, arestat în trecut pentru viol. Ce spune DGASPC.

Două copile au fost, practic, încredinţate, în weekend, chiar de către mama lor unui bărbat de 42 de ani, arestat în trecut pentru viol, pentru a merge la un grătar. Ulterior, acesta nu ar mai fi răspuns la telefon, femeia alertând autoritățile. Apelul la 112 a venit abia după 12 ore de la "dispariția" fetițelor. 

DGASPC Braşov a oferit mai multe informaţii legate de situaţia celor două minore și a familiei, pentru DCNews.

Ce spune DGASPC Brașov
 

"Minorele au fost preluate de către DGASPC Brașov și se află, în continuare, într-un serviciu social al instituției, unde sunt incluse într-un program complex de psihoterapie. Totodată, specialiștii DGASPC Brașov, împreună cu reprezentanții Primăriei Vama Buzăului, efectuează o anchetă social complexă, ce vizează atât condițiile socio-materiale existente la domiciliul fetelor, cât și garanțiile morale pe care le pot oferi părinții. În funcție de rezultatul acestei anchete, se va decide care este cea mai bună variantă pentru cele două minore: menținerea acestora într-un serviciu social al DGASPC Brașov sau revenirea lor în familie", a transmis DGASPC Brașov pentru DCNews.

Bărbatul era înscris în registrul agresorilor sexuali


Reamintim că cele două fetițe, de 10 și 12 ani, au fost găsite, sâmbătă, de poliţişti pe raza judeţului Prahova, bărbatul recunoscând că le-a violat.

"În urma emiterii alertei 'răpire minori' la nivel naţional, în cadru IPJ Prahova au fost instituite filtre şi dispozitive rutiere pentru depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei. În jurul orei 17,00, o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti formată din ofiţeri de specialitate a oprit în trafic pe raza comunei Valea Călugărească, în satul Valea Nocovani, autoturismul dat în consemn. La volanul acestuia se afla bărbatul în vârstă de 42 de ani, împreună cu cele două minore. El a fost condus la sediul unităţii de poliţie pentru audieri. Cercetările sunt continuare de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Braşov", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Mihaela Florescu.

Acesta le-ar fi luat vineri seară pe cele două fetițe să le ducă la un "grătar", unde a pretins că ar fi fost prezenţi şi alţi copii. Totul cu acordul mamei.

 

Citește mai multe pe DC News.


Autorul articolului: Spectacola
Categorie: Social
Tagurile articolului: abuz  fetite  vama buzaului  viol 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel