Ilie Năstase, revoltat de atitudinea foștilor colegi de Senat. Experiența care l-a uimit cu totul: „Facem ce spune liderul de grupă”
Data publicării:
Ilie Năstase este revoltat de modul în care se fac legile din România. Cum a criticat atitudinea unui fost coleg mai tânăr: „Poftim? Păi tu nu ai mintea ta?”.

Celebrul jucător de tenis, Ilie Năstase, a dezvăluit câteva detalii despre motivul alegerii traiului în România și experiența sa în Parlamentul României 2012-2016, în poziția de senator. Fostul sportiv de performanță, deși a reușit să pună bazele unei averi considerabile, a ales să trăiască în România, chiar dacă, potrivit acesstuia, ar fi avut foarte multe opțiuni pentru a se muta. Deși menționează că sunt lucruri frumoase la România, mai multe aspecte îl deranjează, mai ales când vine vorba despre legile care organizează propria noastră societate.

„Facem ce spune liderul de grupă”

Fostul sportiv a detaliat activitatea sa din Parlament și pune accentul pe un anumit episod, atunci când un coleg mai tânăr îi explică de nu votează o lege „bună”. Cu toate acestea, fostul tenismen nu definește ce ar însemna, în concepția sa, o lege„bună” sau „rea”. El a subliniat „controlul” care ar fi fost exercitat asupra colegului său de către un „lider de grupă”.

„Nu tot, sunt și lucruri frumoase, dar în general sunt lucruri pe care noi am putea să le copiem de la alții, acolo unde merg anumite lucruri. Nu înțeleg de ce trebuie să facem noi legile. Am stat și eu trei ani în Parlament. Legile cu scăpări sunt votate cu două mâini, toată lumea sare peste mese să voteze. Legile bune, se uită toți prin tavan. Era un tânăr lângă mine și îl întreb „De ce nu votezi? E o lege bună” și el îmi spune „Domnule Năstase, dacă nu facem ce spune liderul de grupă...dacă ne arată să votam sau să nu votăm și mă vede...”. Am rămas uimit, am zis „Poftim? Păi tu nu ai mintea ta? Te controleză pe tine?”, a spus ilie Năstase, în cadrul emisiunii online cu Irina Fetecău, de la ProSport

Ce înseamnă „lucrurile normale” pe care ar trebui să le aibă românii

Mai departe, fostul sportiv de performanță dorește să tragă un semnal de alarmă în privința modului în care se fac legile în România, invocând că ar fi mai bine dacă acestea ar fi preluate în totalitate din țările vestice. În opinia acestuia, multe dintre legile, dar și propunerile de legi, din România sunt „inadecvate”.

„Vedem legi și propuneri de legi idioate, pe românește. Ia, domnule, o lege, copiază o lege care a mers la „proștii” ăia care a mers o sută de ani, ia-o pe aia că e bună. Eu nu cred că se dorește să dorim o țară așezată cu lucruri normale. Omul să aibă cel puțin o vacanță sau două, să aibă o mașină, să aibă o casă. Păi îi aud pe unii „Bă, are casă, dar are și mașină”. Adică răutatea asta...Păi stai puțin. Legile noi le facem, noi votăm, noi trebuie să tragem la răspundere. De ce nu o facem? De ce ne frică? Păi noi îi ajutăm pe străinii care ne-au făcut rău nouă. Doamne ferește, unde suntem? Treziți-vă fraților.”, a mai explicat invitatul, potrivit sursei menționate.

Ilie Năstase, despre activitatea de senator, în 2015, înainte de a-și încheia mandatul

Dacă ne întoarcem cu opt ani în urmă, fostul sportiv spunea, în timp ce își exercita activitatea de senator, că nu și-a dorit această funcție. Acitvitatea sa din Parlament reprezentând o îndeplinire a unei obligații față de un apropiat al acestuia, căruia i-a promis că îi va ține locul.

"Sunt aici deoarece un prieten mi-a cerut. A demisionat si a ramas un mandat de doi ani. I-am promis ca-l inlocuiesc pana in luna noiembrie. Nu ma regasesc in politica. Castig 1.000 de euro pe luna in Senat, dar le-am spus ca le dau 2.000 de euro doar ca sa ma lase in pace", a afirmat Ilie Nastase, în cadrul unei declarații acordate revistei  L'Equipe, ediția tipărită, notează Mariustucă.ro


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: George Eduard Caramiciu
Categorie: Showbiz
Tagurile articolului: ilie nastase  ilie nastase avere  ilie nastase copii 



Horoscop 13 -19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici, captruă video Youtube, Adevaruri ascunse

Horoscop săptămânal 21-27 octombrie cu Mihai Voropchievici. Zodia care va străluci pe toate planurile

Sursă foto: Captură foto Instagram Mihai Bendeac/Theo Rose

Cum a reacționat Mihai Bandeac, după ce a aflat câți bani a dat Theo Rose pe rochia de mireasă. Actorul i-a transmis un mesaj

Sursa foto: Cristina Spătar, Instagram

Cristina Spătar, dezvăluiri despre relația cu Vicențiu Mocanu și neîmplinirea pe care o are: „De asta nu renunț”

Elena Udrea și Alexandrov Adrian, sursa foto Instagram

Adrian Alexandrov, mărturisiri emoționante despre Elena Udrea. Ce îi spune fetiței despre absența mamei

Sursă foto: Captură foto Instagram Lora/Ilinca Vandici

Lora, mesaj tranșant pentru Ilinca Vandici, după ce prezentatoarea TV a comentat despre nunta cântăreței: „Mi se pare penibil”

Sursă foto: Captură foto Podcast „În Oglindă”

Marian Mexicanu, declarații tranșante despre Paula Lincan. Ce spune artistul despre fosta soție: „ A fost o femeie rea. M-a gonit ca pe un câine”

Sursă foto: Instagram/ Oana Roman, Marius Elisei

Fiica Oanei Roman își câștigă singură banii, la doar 10 ani: „Câștigă de vreo patru ori mai mult decât primește pensia alimentară”

Andreea Bălan, Andreea Antonescu, captură video Youtube, Instagram

Săndel Bălan, adevărul despre absența Andreei Antonescu de la concertul Andreei Bălan. Ce dezvăluiri a făcut tatăl artistei: „Între ele s-a tăiat filmul”

Oana Roman, captură video Youtube, a7tv

Oana Roman a răbufnit, după ce a fost criticată dur că și-a cumpărat haine vintage: „Sunteți atât de ipocrite și de penibile”

Diana Matei și Marian Cleante/sursă foto: instagram Diana Matei

Diana Matei, secretele unei căsnicii de peste 20 de ani cu Marian Cleante. Cum au trecut peste opoziția familiei

Sursă foto: Captură foto Facebook Iustina Luchian

Iustina Loghin, de la Insula Iubirii, probleme neașteptate cu doar câteva zile înainte ca ea și Cornel să devină părinți: „Mi-am dat jos de la mână inelul de logodnă și verigheta”

Sursă foto: Captură foto Instagram Adrian Alexandrov

Cum s-au cunoscut Elena Udrea și Adrian Alexandrov: „A spus o chestie cu care mi-a atras atenția”




pixel