In memoriam Ion Caramitru - Documentarul '1989. Jurnalul unei Revoluţii' prezentat în cadrul unui festival de film
Data publicării:
Documentarul "1989. Jurnalul unei Revoluţii" va fi prezentat joi seară în cadrul primului festival de film dedicat exclusiv femeilor regizor, EVA FilmMakers Fest, aflat în desfăşurare la Sfântu Gheorghe.

Potrivit organizatorilor, filmul, regizat de Carmen Lidia Vidu, va fi proiectat în memoria actorului Ion Caramitru, care a încetat din viaţă în urmă cu câteva zile.

"Vestea încetării din viaţă a actorului Ion Caramitru, venită chiar în timpul celei de-a doua zile a festivalului Eva FilmMakers Fest a întristat, cum este şi firesc, întreaga lume artistică, dar şi pe toţi cei care i-au cunoscut, apreciat şi îndrăgit munca. (...) Organizatorii Eva FilmMakers Fest vor coborî drapelul în bernă, iar înainte de difuzarea filmului vor ţine un moment de reculegere alături de spectatori. După vizionare, publicul va putea rămâne la o discuţie liberă cu regizoarea pe tema abordată în documentar" , se arată într-un comunicat de presă, postat joi pe pagina de Facebook a Teatrului "Andrei Mureşanu".

Filmul, realizat în decembrie 2020, va fi difuzat la Cinematograful Arta începând cu ora 19,00.

"1989. Jurnalul unei Revoluţii" este un film documentar pornit de la ideea că teatrul are, între altele, şi datoria morală de a ridica întrebări şi de a antrena la dialog. Pelicula este o combinaţie reuşită de elemente de film, teatru, platou de televiziune, videomapping şi filmare aeriană, care îşi propune să fie un vehicul de comunicare, o invitaţie la dialog. Pe lângă mărturiile actorilor Ion Caramitru, Oana Pellea, Daniel Badale şi Florentina Ţilea, proiectul propune interviuri despre Securitate, Procesul Ceauşeştilor, Revoluţie, Terorişti realizate cu Germina Nagâţ, Dan Voinea, Dennis Deletant, Andrei Ursu, Lavinia Betea", se mai arată în comunicat.

În programul de joi al festivalului sunt incluse şi alte pelicule semnate de regizoarea Carmen Lidia Vidu, precum "Arad My Virtual Diary" (2015), "Constanţa. A Dancing City" (2016), "Romanian Diary. Muslim Diary" (2017) şi "O scurtă istorie Astra Film" (2013), orele de difuzare fiind publicate pe pagina de Facebook a evenimentului.

Eva FilmMakers Fest, organizat de Casa de Cultură "Konya Adam", Cinematograful Arta şi Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe şi cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), a adus în faţa publicului creaţiile a şapte regizoare din România şi Ungaria: Kocsis Agnes, Dana Bunescu, Szilagyi Zsofia, Andra Tarara, Felmeri Cecilia, Carmen Lidia Vidu şi Horvat Lili.

Festivalul a început pe 4 septembrie şi se va încheia vineri, cu un concert de muzică de film susţinut de Orchestra de Cameră Ciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Veronica Mavrodin
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: documentar  ion caramitru  revolutie 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel