Încep filmările pentru „Cravata galbenă”. Ben Schnetzer va interpreta rolul celebrului dirijor român Sergiu Celibidache
Data publicării:
Ben Schnetzer va avea rol principal și îl va interpreta pe celebrul dirijor în anii tinereții, iar John Malkovich va juca rolul lui Sergiu Celibidache în ultima parte a vieții.

Ben Schnetzer este cunoscut pentru rolul principal din drama SF apocaliptică, „Y: The Last Man”, precum și pentru rolul din „The Nap” de pe Broadway, o producție regizată de Daniel Sullivan la Manhattan Theatre Club. De asemenea, din filmografia actorului fac parte „The Grizzlies”, „Goat” și „Pride”. În viitor, el va putea fi văzut în filmul Netflix „Three Body Problem”.

Actorul este reprezentat de GERSH, CURTIS BROWN și avocații David Weber și Lon Sorenson.

 

 „Cravata galbenă” portretizează viața extraordinară a legendarului dirijor de muzică clasică Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai renumiți, dar și unul dintre cei mai controversați artiști ai secolului XX.

 

Filmul va urmări viața dirijorului, de la copilăria sa în România, sub autoritatea strictă a unui tată disciplinar, până la fuga sa dureroasă de acasă, pentru a-și urma visul unei cariere în muzică. Lupta pentru supraviețuire în Germania, în timpul războiului și după acesta, căderea și ascensiunea într-o  carieră și o viață inimaginabile, care acoperă șapte decenii și toate cele patru colțuri ale globului. Aceasta este povestea de viață a unui artist de excepție, cu un destin remarcabil, dar sinuos, care a luptat împotriva prejudecăților, compromisului, convenției și comercialismului. Filmul ne face martorii unei căutări inspiraționale a unui om care și-a dedicat întreaga viață unui vis și s-a luptat din greu să fie acceptat de cei dragi inimii lui.

 

John Malkovich, nominalizat de două ori la premiile Oscar, îl va juca pe Sergiu Celibidache, marele dirijor român, la maturitate.

“ Sunt încântat și onorat să am oportunitatea să îl interpretez pe dirijorul Sergiu Celibidache. Un talent unic, el este considerat unul dintre cei mai mari vizionari ai muzicii clasice din ultimul secol. Să îl joc pe Celibidache în ultimii ani ai vieții sale va fi o provocare și o călătorie fascinantă” John Malkovich

 

Celibidache s-a născut în Roman, Neamț, a trăit la Iași și a fost alungat de acasă de tatăl său când și-a declarat dragostea pentru muzică. După ce a trăit pe străzile Bucureștiului, a ajuns la Berlin în grija compozitorului Heinz Tiessen și a devenit cel mai tânăr dirijor al filarmonicii din Berlin. Și-a continuat cariera pe cele mai mari scene ale lumii fiind considerat un simbol al secolului 20. Refuzul de a face înregistrari, cât și temperamentul său au stârnit nenumărate controverse.

 

Filmul va fi regizat de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi (regizorul apreciatului OCTAV - 2017), dupa un scenariu co-scris împreună cu James Olivier.

 

Filmările pentru “Cravata galbenă” încep luna viitoare în București, România. Producători sunt Adela Vrinceanu Celebidachi, Cristina Dobritoiu, Andrei Boncea, Christopher Milburn, James Olivier și Robert W. Cort, producător executiv.


Autorul articolului: Maria Alexandru
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: ben schnetzer  cravata galbena  John Malkovich  sergiu celibidache 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul



pixel