Independent Spirit Awards: Filmul ''Nomadland'', marele câştigător al galei, cu patru trofee
Data actualizării:
Data publicării:
Filmul "Nomadland", regizat de Chloe Zhao, a fost marele învingător al celei de-a 36-a gale Independent Spirit Awards, organizată joi seară într-o ceremonie virtuală, unde acest lungmetraj a câştigat patru trofee.

Pelicula "Nomadland", favorită în actualul sezon al premiilor cinematografice, s-a impus la categoriile "cel mai bun lungmetraj", "cel mai bun regizor" (Chloe Zhao), "cel mai bun montaj" (Chloe Zhao) şi "cea mai bună imagine" (Joshua James Richards).

 

Filmul "Sound of Metal", produs de Amazon Studios, a câştigat trei trofee: "cel mai bun actor principal" (Riz Ahmed), "cel mai bun actor în rol secundar" (Paul Raci) şi "cel mai bun lungmetraj de debut" (regizorul Darius Marder).


Carey Mulligan a fost desemnată cea mai bună actriţă datorită interpretării sale din filmul "Promising Young Woman", care i-a adus regizoarei Emerald Fennelle şi premiul pentru cel mai bun scenariu.

 

Yuh-jung Youn s-a impus la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar" datorită interpretării sale din filmul "Minari".

Premiul pentru cel mai bun documentar, la care a concurat şi producţia "colectiv", de Alexander Nanau, a fost câştigat de "Crip Camp".

 

Coproducţia cu participare românească "Quo Vadis, Aida?", regizată de Jasmila Zbanic, s-a impus la categoria "cel mai bun lungmetraj internaţional".

 

Printre alţi câştigători ai galei s-au aflat Andy Siara, care s-a impus la categoria "cel mai bun scenariu de debut" pentru producţia "Palm Springs", iar Regina King, regizoarea filmului "One Night in Miami", a câştigat alături de distribuţia filmului premiul onorific Robert Altman.

 

Organizatorii galei Independent Spirit Awards au introdus în acest an şi cinci categorii dedicate producţiilor de televiziune. Serialul "I May Destroy You", produs de HBO, a câştigat două premii - "cel mai bun serial nou bazat pe un scenariu" şi "cea mai bună distribuţie" -, iar producţia TV "Unorthodox", produsă de Netflix, a fost recompensată tot cu două trofee, atribuite protagoniştilor ei, Shira Haas şi Amit Rahav, desemnaţi cea mai bună actriţă într-un serial TV, respectiv cel mai bun actor într-un serial TV.

 

Gala Independent Spirit Awards 2021 a fost găzduită de Melissa Villasenor, cunoscută pentru participările sale în emisiunea "Saturday Night Live", notează Agerpres. 

 

Organizatorii Independent Spirit Awards, premii atribuite din 1985, iau în considerare doar filmele ce dispun de bugete de producţie mai mici de 22,5 milioane de dolari, dar selecţiile lor reprezintă un indicator urmărit cu mare interes de industria cinematografică, deoarece permit adeseori identificarea acelor filme independente care au şanse reale în cursa pentru premiile Oscar.

 

În ultimii 10 ani, organizatorii Independent Spirit Awards au premiat la categoria "cel mai bun lungmetraj" cinci pelicule care au câştigat apoi şi premiul Oscar pentru cel mai bun film, printre lungmetrajele care au reuşit această dublă performanţă aflându-se producţiile "Moonlight", "Spotlight" şi "Birdman".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News


Autorul articolului: Bianca Moldoveanu
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului: cinematografie  film  gală  nomadland 


DC Media Group Audience

Jador/ captură video Youtube, Spectacola

Cine va cânta la nunta lui Jador: „Datorită lui sunt astăzi în muzică”. Care este tradiția la care artistul vrea să renunțe / video

Alina Bădic - horoscop aprilie 2024

Alina Bădic a venit cu horoscopul 21– 27 aprilie 2024. Zodia care va lua o decizie bună care uimește pe toată lumea

Victoria Ghiță. Captură video: YouTube/Românii au talent

„Ai mari șanse să câștigi Românii au Talent”. Cei patru jurați au fost impresionați de stilul de dans al Victoriei

Dorian Popa, Laurențiu Reghecampf, captură video Youtube

În plin scandal cu Reghecampf, Anamaria Prodan îi cere sfatul lui Dorian Popa: „Mă doare sufletul că în direcția asta se îndreaptă și băiatul meu cu tatăl lui”

 Astrologul Remus Ionescu. Captură video: YouTube/Playtech Stiri

Cele mai favorizate zodii în luna mai 2024. Astrologul Remus Ionescu: „Ei au noroc din senin”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscopul banilor pentru luna mai 2024, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodiile care vor avea câștiguri financiare uriașe

Sursa foto: Vali Vijelie, Facebook

Nouă despărțire șoc în lumea mondenă! Vali Vijelie, părăsit de soție: „Nu mai vreau să am de-a face cu el”

Anca Dimancea, captură video Youtube, Lumea Nevăzută

Anca Dimancea, previziuni pentru perioada următoare. Cu ce provocări vine vara: „De luna asta mă tem mai mult”

Clanul, sursa foto Instagram, Cătălina Grama

Serialul „Clanul” de pe Pro TV a ajuns la final! S-au încheiat filmările pentru ultimul sezon: „Suntem toți foarte emoționați și încă nu ne dăm seama”

Chef Ștefan Popescu, Instagram/ pexels.com

Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

FOTO FACEBOOK Chuando Tan

Secretul bărbatului care are 60 de ani, dar arată de 20! Ce mănâncă omul care nu suportă procedurile cu botox

Captură video: YouTube/La Măruță

Ana Pal a dat cărțile pe față. Adevăratul motiv pentru care a fost eliminată de la Survivor All Stars: „A fost nedrept” / VIDEO




pixel