Întâlnire cu arta: Iulian Postelnicu, totul despre filmul "Oameni de treabă" / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Sâmbătă, ora 13:00, aveți „Întâlnire cu arta”, pe Spectacola și DC News.

„Întâlnire cu arta”, emisiune difuzată în fiecare sâmbătă la Spectacola și DC News, este întâlnirea dumneavoastră cu lumea fascinantă a teatrului, a filmului și a tuturor formelor de artă, prin ochii și poveștile unor invitați de seamă. O oră în care vă invităm să vă desprindeți de cotidian și să pășiți în lumea artiștilor, să le aflați poveștile, să le cunoașteți munca și să vă lăsați inspirați de frumos și emoție. 

Georgiana Ioniță Toader, gazda emisiunii, își propune ca în fiecare săptămână să vă surprindă cu poveștile invitaților ei, dar și să vă deschidă apetitul pentru artă. 

Săptămâna aceasta, actorul Iulian Postelnicu vine în platoul Spectacola și DC News, pentru a vorbi despre filmul „Oameni de treabă”.

Cu un circuit festivalier impresionant, 10 nominalizări la Premiile Gopo și o temă care a generat discuții atât în rândul criticilor de film, cât și al publicului, Oameni de treabă/ Men of Deeds, cel mai nou film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc, va fi disponibil din 25 aprilie și pe Netflix. 

Comedia neagră îl are ca protagonist pe Iulian Postelnicu în rolul lui Ilie, un fost polițist de oraș, acum la datorie într-un sat de graniță din nordul României. El speră să-și găsească liniștea și rostul, visând să aibă o livadă proprie, și își umple timpul gestionând conflicte minore la barul local, ignorând în mare parte faptele îndoielnice ale primarului, precum și alte lucruri dubioase ce se întâmplă în sat. Însă, atunci când o crimă tulbură mersul lucrurilor, Ilie încearcă să devină ce nu a fost niciodată: justițiarul care arestează toți vinovații.

Oameni de treabă/ Men of Deeds a atras atenția presei de specialitate încă de la premiera internațională, care a avut loc în cadrul festivalului de la Sarajevo în 2022, fiind comparat de publicația britanică Screen International cu un western de frații Coen sau Tarantino, în timp ce Variety l-a descris pe Ilie „un om ridicol de înnodat într-o cultură a corupției încât este greu de spus unde încep și unde se termină propriile impulsuri și principii”, iar Cineuropa a lăudat interpretarea remarcabilă a actorului principal, Iulian Postelnicu - „strălucește cu adevărat, construind de la zero (cu un nou accent, postură și o gamă impresionantă de grimase) un personaj pe care publicul nu va ști niciodată dacă ar trebui să-l compătimească sau să-l urască.”

 

Interpretarea actorului Iulian Postelnicu i-a adus acestuia două premii, obținute la Cottbus Film Festival (Germania) și Namur International Film Festival (Belgia), precum și o nominalizare la Premiile Gopo la categoria Cel mai bun actor în rol principal. 

 

La Premiile Gopo, Oameni de treabă/ Men of Deeds beneficiază de 10 nominalizări la categoriile: Cel mai bun film de lungmetraj, Cea mai bună regie, Cel mai bun actor în rol principal - Iulian Postelnicu, Cel mai bun actor în rol secundar - Vasile Muraru, Cea mai bună actriță în rol secundar - Crina Semciuc, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură.

 

Despre Iulian Postelnicu

 

Născut într-un sat de lângă graniţa româno-moldovenească, Iulian Postelnicu s-a mutat la Focșani, unde a descoperit actoria la 15 ani și s-a îndrăgostit iremediabil de această meserie. La 22 de ani aabsolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din București cu o diplomă de licenţă în actorie. După absolvire, Iulian a interpretat mai multe personaje secundare în filme precum „Domestic” (2012), „Un om la locul lui” (2018) și „Un etaj mai jos” (2015), pentru care a primit o nominalizare la Premiile Gopo pentru cel mai bun rol secundar.

În 2019, a interpretatpersonajul lui Vali în „Arest”, pentru care a câștigat Premiul Gopo pentru cel mai bun actor într-un rol principal. Cele mai recente personaje ale sale sunt: Costin din „Otto Barbarul” (2020), Daniel din serialul HBO TV „Ruxx” (2022) și Ilie din „Oameni de treabă”(2022).

Pe lângă cariera sa de actor, Iulian Postelnicu a lucrat ca scenarist pentru mai multe emisiuni și seriale TV românești precum „Mondenii”și „Las Fierbinţi”. 
Iulian Postelnicu a jucat în numeroase filme de televiziune și emisiuni de divertisment. A avut de asemenea, roluri secundare în filmele lui Adrian Sitaru, Din dragoste cu cele mai bune intenții și Domestic, precum și în Funeralii fericite sau Francesca.
În 2016, la gala Premiilor Gopo, a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru interpretarea din filmul Un etaj mai jos. La aceeași categorie a fost nominalizat și în 2022 pentru filmul Otto Barbarul. 
A câștigat două premii Gopo, unul pentru Cel mai bun actor în rol principal, în filmul Arest și unul pentru Cel mai bun scenariu, alături de Bogdan George Apetri, în 2022, pentru filmul Neidentificat.
În 2023 este nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal pentru rolul Ilie din filmul Oameni de treabă.

 

Nu ratați emisiunea „Întâlnire cu arta”, de sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 13:00. Emisiunea va fi transmisă simultan pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Spectacola și DC News dar și pe DC News TV

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai noi și relevante informații, vă puteți abona la notificările site-ului www.spectacola.ro    și să ne urmăriți pe canalele de social media. Dacă v-a plăcut emisiunea, nu uitați să distribuiți mai departe.

YouTube: https://www.youtube.com/@spectacola7201          

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania               

 


Ne găsiți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/           

Facebook: https://www.facebook.com/spectacola          

Instagram: https://www.instagram.com/spectacola/?hl=en            

Site: https://www.spectacola.ro/             

TikTok: https://www.tiktok.com/@spectacola          

 


Autorul articolului: Georgiana Ioniţă
Categorie: Cinematografie
Tagurile articolului:   cinema  film  iulian postelnicu  oameni de treaba 


DC Media Group Audience

Sabbagh

Christian Sabbagh a izbucnit: Ce rost mai are să lucrez? Mai bine devin șomer! Am vândut tot ce aveam de vândut, la preț de chilipir, numai să-mi fac copilul bine

Emil Rengle și Randi. Sursă foto: Instagram

„Câinii dau din coadă când mă văd”. Randi, replică la adresa lui Emil Rengle, după ce a declarat că a fost îndrăgostit de el

Captură video: Pro TV

Vlăduța Lupău s-a gândit deja la numele bebelușului: „Este un nume din Biblie. Doamne ajută să vină sănătos pe lume”

Sursa foto: Vlăduța Lupău, Instagram. Sursa foto: Bursucu, Instagram

Motivul pentru care Vlăduța Lupău e supărată pe Bursucu. Cei doi nu își mai vorbesc de câțiva ani: „Am sărit calul, recunosc”

Alina Bădic

Horoscop Fecioară 23 - 30 martie 2024. Alina Bădic: Vor avea beneficii foarte semnificative

Alina Bădic, horoscop 24 - 30 martie 2024. Zodia care va da lovitura - previziuni pentru toate semnele

Horoscopul primăverii 2024. Gemenele Oana și Adina Timofte: Vești grozave pentru o zodie

Sursa foto: Vlăduța Lupău, instagram

Vlăduța Lupău, însărcinată din nou / prima fotografie

Alina Bădic horoscop martie 2024

Horoscop 24 - 30 martie 2024. Alina Bădic, previziuni pentru două zodii

Captură video: Facebook/Cristina Șișcanu

Rețeta cu care Cristina Șișcanu l-a impresionat pe Mădălin Ionescu: „Mamă, cât de bun e, nu pot să cred așa ceva”

Gemenele Oana și Adina Timofte. Captură video: România TV

Horoscop pentru luna aprilie, cu gemenele Adina și Oana Timofte. Zodia care va avea noroc cu carul

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @KamranAydinov

Nu mai puneți asta în ciorbe! E toxic! Dr. Radu Țincu: Organismul e afectat. Vine la pachet cu stresul oxidativ și cu o disfuncție mitocondrială / video



pixel